Moerse Boys kan aan goede reeks in Wijchen geen vervolg geven

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys kan aan goede reeks in Wijchen geen vervolg geven

Afgelopen zondag stond de belangrijke wedstrijd tegen SV AWC uit Wijchen op het programma. Bij winst konden de Boys in puntenaantal op gelijke hoogte komen met de nummer 11 in de competitie (RKZVC) en met een wedstrijd minder gespeeld.

Door: André van Hooijdonk

Om 11.00 uur stond het vertrek naar Wijchen gepland. Daaraan voorafgaande was er voor de spelers en staf nog een fotosessie met de bus, waarop vanaf heden bij elke uitwedstrijd een plaquette wordt geplakt met de tekst  “Spelersbus VV Moerse Boys”. Moerse Boys bedankt het touringcarbedrijf Vanderwou voor dit prachtige idee, waarmee onze club nog meer aandacht krijgt.


Gezien het belang van de wedstrijd, trok Moerse Boys de speelwijze van de afgelopen weken door en werd de thuisploeg direct onder druk gezet. Als gevolg van een kapotte regeninstallatie werd het treffen overigens afgewerkt op een moeilijk bespeelbare grasmat. De kapotte installatie was daar – in combinatie met het droge weer van de laatste tijd – debet aan.

Veel last leek Moerse Boys niet te hebben van het veld. De aanvallende tactiek betaalde zich immers al in de 6e minuut uit. Rik werd over de rechterflank in de diepte aangespeeld en diens voortreffelijke voorzet werd nota bene door de kleinste man van het veld, Marvin, in de winkelhaak gekopt. Een pracht van een doelpunt.

Enkele minuten later was het Bart die door Justin over rechts werd aangespeeld. Keurig legde Bart de bal ter hoogte van de 11 meterstip op het hoofd van Pim, die echter niet voldoende vaart en richting aan de bal kon geven. Even later een nagenoeg gelijke aanval over rechts, waarbij opnieuw Bart en Pim betrokken waren. Pim kopte de bal in de handen van de AWC-doelman. Opnieuw een goede mogelijkheid voor de Boys om de score te verdubbelen.

In de 22ste minuut komen de gastheren op gelijke hoogte. Nadat een zoveelste aanval van Moerse Boys is afgeslagen, volgt er een zeer snelle uitval van AWC. Via het middenveld wordt de geheel vrijstaande linksbuiten bereikt, die op zijn beurt de bal scherp voor het doel brengt en de AWC-spits er alleen nog zijn voet tegen aan hoeft te zetten. 1-1.

Dat geeft de spelers van AWC meer moed en in de 31ste  minuut noteren wij een kopie van de 1-1, waarbij opnieuw de drie dezelfde spelers van AWC betrokken zijn. Weer gaat de bal vanuit het middenveld naar de vrijstaande linksbuiten, die de bal bij de spits aflevert, waarna Tom tegen diens inzet kansloos is. En zo staat na 30 minuten de 2-1 op het scorebord. Bijna had kort daarna de 3-1 nog op het scorebord kunnen staan. Gelukkig vliegt een volley van kortbij over de lat.

Bij aanvang van de tweede helft, komt Sjoerd in het veld voor Lars en gaat Moerse Boys op zoek naar de gelijkmaker.

In de 50ste minuut komt Daan ( op de bank begonnen na een blessure) binnen de lijnen als vervanger voor Jesse. Enkele minuten na zijn rentree, gaat Daan met de bal op de doelman af. Deze heeft alleen oog voor Daan en torpedeert hem. Waar alles in oranje-wit dacht aan een rode prent, trok de arbiter van dienst ‘slechts’ geel. Hij was van mening dat de doelman niet de laatste man was, zo vertelde hij na afloop. Daan haalt meteen zijn gram en schiet de aan hem toegekende vrije trap buiten bereik van de doelman hoog in het doel, 2-2 dus.


Dan noteren wij in de 67ste minuut een wel zeer vreemde spelsituatie. Na een overtreding van Justin tussen de hoekvlag en het 16 metergebied, wordt de toegekende vrije trap bij de eerste paal ingeschoten. De bal wordt door Tom gepareerd, doch de grensrechter van dienst deze middag, ziet als enige aan die zijde van het veld, dat de bal door Tom van achter de doellijn zou zijn tegengehouden. De scheidsrechter volgt zijn advies en zo staat het 3-2 op het score.

Tien minuten later wordt het nog erger voor de Boys. Op zoek naar de gelijkmaker krijgt een aanvallend Moerse Boys de kous op de kop. Hoewel Tom de eerste inzet van kortbij nog kon pareren, was hij onmachtig bij de rebound. Ondertussen was Hein Coremans de moegestreden Marvin de Beer komen vervangen.

Moerse Boys doet er alles aan om nog een gelijkspel in de wacht te slepen. Met de volle 90 minuten op de klok, demonstreert Cas zijn formidabele traptechniek. Na de zoveelste overtreding, schiet hij  vanaf zeker 25 meter de bal geheel buiten bereik van de doelman in de bovenhoek van het doel. 4-3. Hoelang geeft de scheidsrechter ons nog? Een scrimmage in de laatste seconden van de wedstrijd, leverde geen gelijkspel op, dat gezien de verhoudingen in het veld een juiste afspiegeling zou zijn geweest van de wedstrijd.

Volgende week zondag staat de wedstrijd tegen OJC Rosmalen op het programma. OJC Rosmalen staat momenteel in de ranglijst op de tweede plaats achter Baronie. In de strijd om het tweede periodekampioenschap staan ze bovenaan. In deze belangrijke wedstrijd kunnen de mannen van Jurgen weer veel oranje witte steun langs het veld gebruiken. Jij komt toch ook? Tot zondag dan.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems ( Sjoerd Broos ) – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Marvin de Beer ( Hein Coremans ) – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek – Jesse Mouws ( Daan  van den Broek ) – Pim Goossens.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp