Moerse Boys JO15-1 begint overtuigend aan het seizoen.

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys JO15-1 begint overtuigend aan het seizoen.

De JO-15-1 mocht de competitie aftrappen op eigen terrein op het gloednieuwe kunstgrasveld. De bedoeling was de goede vorm van de beker voort te zetten. Na een hele overtuigende 12-0 overwinning tegen DIOZ JO-15-1, waarbij het in de eerste helft al met 10-0 voorstond, had de JO15-1 een goede reeks. De tegenstander Sarto JO-15-5 was ook goed begonnen in de beker namelijk met een 10-1 overwinning. We moesten de eerste wedstrijd van de competitie natuurlijk overtuigend winnen om te laten zien dat we gaan voor het kampioenschap.

 

We begonnen de eerste helft niet zoals we wilden. Het was slordig en Sarto kreeg veel kansen. Gelukkig stond de verdediging van Chavez, Tobias, Jelle T. en Jari sterk. Ze kwamen niet vaak tot schieten en anders hield Jelle N. hem uit de goal met zijn reddingen. Na de periode van paniek zetten we goed druk op de keeper en de verdediging van Sarto. Twan profiteerde van het geklungel van de keeper en strafte het af met een goal in de 11de minuut. We bleven doorzetten na deze goal en in de 18de minuut vond Cas Twan met een lange bal en maakte Twan deze af voor zijn 2de van de wedstrijd. Twan was nog lang niet klaar, want in de 23ste minuut maakte Twan een goede loopactie en werd gevonden door Cas. Twan maakte het af en vervulde zijn hattrick. 1 minuut later, in de 24ste minuut, counterden we gelijk vanaf de aftrap en Bas die gaf een goede bal aan Twan. Het was weer Twan die de bal voorbij de keeper schoot om zijn 4de te maken. De 1ste helft was zeker nog niet voorbij. Twan schoot weer, dit keer niet in de goal, maar na 2 rebounds had Twan nog steeds de bal en gaf een goede voorzet op Bas die op de juiste plek stond. We bleven wel aanvallen maar meer dan 5-0 kwam er niet van. We gingen met een goed gevoel de kleedkamer in. Sarto was ook niet meer gevaarlijk, want de verdediging stond goed.

 

De tweede helft begon goed maar niet geweldig. Beide ploegen hadden wel aanvallen maar nog geen echte scoringskansen. De verdediging stond wederom goed waardoor we nog steeds geen tegengoal hadden gekregen deze wedstrijd. In de 47ste minuut kregen we weer een goede kans. Cas opende de bal op Bas die vervolgens een steekbal gaf op Twan die een geweldige wedstrijd speelde en ook deze weer scoorde, zijn 5de van de wedstrijd in pas de 47ste minuut. De goals waren helaas niet allemaal voor ons. We kregen een ongelukkige penalty tegen in de 55ste minuut. De speler van Sarto schoot hem er goed in. Jelle N. kon er niet bij. Maar we verzwakten niet en Max zette goed druk en onderschepte de bal om vervolgens gelijk  binnendoor op Twan te spelen. Twan die niet meer te stoppen was maakte zijn 6de goal van de wedstrijd na 57 minuten gespeeld te hebben. Sarto ging steeds aanvallender spelen maar dat weerhield ons er niet van om te aanvallen. Wij wilden ook nog steeds scoren. Wij wilden meer dan 7-1. En in de 65ste minuut gaf Twan een perfecte bal achter de verdedigers en Juul maakte hem goed af om zijn 1ste van de wedstrijd te maken. Na deze goal had Sarto er niet zoveel zin meer in. Wij wilden er nog veel meer maken. En in de 66ste minuut scoorde wij nog een goal, Jorg legde hem heel goed breed en Twan kon maar niet stoppen met scoren. Dit was zijn 7de goal en de 9-1. De laatste 4 minuten zijn we niet meer tot scoren gekomen.

 

Het spel was vandaag goed, maar we kunnen beter. We hadden heel goed gespeeld en met de 9-1 zijn we tevreden. Maar voor de volgende wedstrijden kan de uitslag nog beter worden. Met deze wedstrijd zijn we de competitie goed begonnen en staan we nu ook bovenaan. Volgende week moeten we zeker doorzetten en proberen het niveau te halen wat we kunnen spelen. Volgende de wedstrijd moeten we uit bij Baronie. En hopelijk de 2de overwinning van de competitie te halen om 1ste te blijven staan.

 

Geschreven door: Cas Gommers

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp