Moerse Boys JO13-1 weert zich kranig tegen Baronie Hoofdklasse – “GRINTA”

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys JO13-1 weert zich kranig tegen Baronie Hoofdklasse – “GRINTA”

Na de ruime overwinningen in de competitie, in de 2e klasse, gaat JO13-1 na de herfstvakantie naar de 1e klasse, normaal gesproken.

Om ons op stapje hoger voor te bereiden gingen we op zoeken naar een hele sterk tegenstander om tegen te oefenen. Deze werd al snel gevonden omdat Baronie Jo13-2 (hoofdklasse) wel tegen ons wilden oefenen. Ik ken de hogere teams van Baronie als voetballende teams, en kunnen putten uit enorm groep jeugdspelers (5 x Jo13 en 7 x jo12). Dat maakte de uitgading alleen maar groter en we zijn met deze groep in een fase dat meer uitdaging zeker op zijn plaats is om zich te blijven ontwikkelen .

Onder de prima leiding van John van  Rijsbergen, was al meteen te zien dat de mannen er zin in hadden, ze pepten elkaar op om alles te geven. We hadden daarvoor in de voorbespreking het begrip “Grinta” uitgelegd, en dat we dat nodig hadden. Dat hadden ze begrepen, het eerste kwartier van duidelijk voor ons en baronie had moeite van de eigen helft te komen. We kwamen voor door twee doelpunten gelegenheidspits Dirk, 2-0. Wat een luxe. Daarna zag je dat we de druk op de tegenstander langzaam maar zeker verloren,  en de linksbuiten van baronie (echt een supertalent) werd vaker bereikt en zorgde ervoor dat we voor rust het even kwijt waren. 2-3 voor baronie, laatste doelpunt in de blessure tijd va  de eerste helft. Dat kwam aan!

In de rust namen we de rust om te kijken wat anders moest, Jumah werd in gebracht om achterin die linksbuiten uit te schakelen. Op het middenveld moesten we weer de grip terug zien te krijgen zodat we achterin minder in de problemen zouden komen. De tweede helft probeerden we uit alle macht weer de bovenliggende partij te worden, maar Baronie was duidelijk beter dan in de eerst helft,  in een kwartier liepen ze uit met prima goals naar 2-6.  Toen rechtten de mannen toch weer de rug en pakten het met veel strijd dop, doelpunt van Wesley en uit hard voorzet iemand van Baronie die hem uit nood in eigen doel schoot waren bepaalden de eindstand, 4-6.

Een heerlijke pot voor de supporters veel strijd maar wel fair, veel doelpunten en een wedstrijd die in fases twee kant op kon vallen.

De mannen zelf waren erg teleurgesteld, dat vond ik tekenend. Als technische staf zijn we heel erg tevreden met het getoonde spel en de progressie die er nog steeds in zit, en “Grinta” hebben we gezien in de ploeg. Dat de jongens balen van het verliezen van de opgeklopte status dit seizoen zegt veel over hun ambities. Daarom ook met vertrouwen richting de 1e klasse.

Voor de ouders die afvragen waar “Grinta” voor staat: Het is Italiaans voor ‘strijdbaarheid, vastberadenheid‘ en die betekenis heeft grinta ook in het Nederlands. In sportverband gaat het dan om de wil en het doorzettingsvermogen om te winnen. Het Italiaanse grinta is voortgekomen uit een vorm met een m: grimta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp