Moerse Boys JO13-1 komt als winnaar uit echte derby-strijd tegen VVR

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys JO13-1 komt als winnaar uit echte derby-strijd tegen VVR

Vandaag was het een speciale wedstrijd voor zowel de trainer als de spelers. De buren uit Rijsbergen kwamen op bezoek, en de historie leert dat Moerse Boys het dan zwaar heeft. De afgelopen week was er weer hard getraind op de Akkermolen, de team spirit was prima, en het goede gevoel over deze wedstrijd was er vooraf.

In de voorbespreking hamerde we op de strijd die we aan moesten gaan en dat het niet alleen voetballend zou moeten in zo’n derby, strijd leveren was vandaag nog meer dan anders nodig. We begonnen wat onrustig maar dat was bij de tegen partij niet minder. Eerste kwartier was de bal vooral op middenveld en waren er zijn kansen. Daarna kreeg Moerse Boys toch licht de overhand en was zonder heel veel beter te zijn toch gevaarlijker voor de goal, mede door goede druk zetten van de voorhoede. 5 minuten voor de rust kwam Dirk in goede scoringspositie maar werd hard getackeld op zijn enkel. Een hele terechte penalty was het gevolg. Jurre werd aangewezen, en ondanks dat de keeper nog kort bij zat, was hij door de snelheid niet te stoppen. 1-0 voor Forza.

In de rust de boodschap om verdedigend scherp en geconcentreerd te spelen om VVR niet in de wedstrijd te laten komen.

Na de voortzetting een prima actie van Wesley die de bal knap vrijmaakte en de bal aan Jonathan gaf. Die bedacht zich geen seconde legde aan, en schoot van 25 meter onhoudbaar op de goal. 2-0, wat een luxe.

Daarna bleven we tot 10 minuten voor tijd weinig problemen kennen en hielden achterin de boel dicht. In de slotfase zaten we op 2 gedachten, gaan voor de 3-0 of de 2-0 vasthouden. We kozen voor het laatste en VVR kon meer druk op ons middenveld en verdediging zetten zonder echte grote kansen te creëren.  De 2-0 bleef op het bord staan, lekker ook voor Jorg die de nul daarmee hield, en de vreugde was weer terecht groot.

Na 3 wedstrijden hebben we 6 punten en doen mee bovenin, en richten ons weer op de volgende thuiswedstrijd tegen Boeimeer. Ook dan zullen we weer alles moeten geven om daar punten tegen te halen, maar we zitten in de juiste flow.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp