Moerse Boys JO13-1 geeft nog even gas aan einde seizoen!!

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys JO13-1 geeft nog even gas aan einde seizoen!!

Moerse Boys JO13-1 geeft nog even gas aan einde seizoen!!

Zaterdag 4 juni, 25 graden, 15:00 uur in de middag bij Sportpark de Akkermolen, in Zundert.

Heerlijk weertje voor een terrasje, of een grote ijsco.  Maar niet voor Moerse Boys JO13-1, die hadden nog een Bootcamp gepland staan met ervaren instructeur Mervyn Postma van YOU DO IT uit Rijsbergen. Ik had de spelers vooraf gewaarschuwd dat ze aan de bak konden.

We beginnen stipt op tijd om 15:00 uur, en het afwisselde programma was een mix van loopoefening, nog steeds een onderbelicht onderdeel van het voetbal. De mannen deden goed mee en moesten soms wennen aan de vormen die ze normaal niet zo krijgen. Doel was meer balans in het lopen te krijgen en de spieren die daarvoor nodig zijn aanspreken. Ondanks dat het pittig was, was er nog genoeg ruimte voor lol en vermaak tussendoor, maar Mervyn was tevreden over de goede inzet.

Na het lopen gingen we aan de slag met soort tuinslangen die je maatje moest voorkomen hard te rennen, dus tegengewicht geven. Dat was natuurlijk erg zwaar maar wel leuk om te doen.

Het klapstuk van training was, zoals ook wel verwacht, de bokstraining die er op volgde. Iedereen kreeg echte bokshandschoenen aan, en dat gaf natuurlijk de nodige opwinding. De eerste oefeningen waren nog in de lucht bewegingen maken, maar daarna werd er met elkaar geoefend in tweetallen om hun bewegingen te perfectioneren. Veel enthousiasme en je zag het niveau beter worden. De tweetallen mochten om de beurt aan de groep laten zien hoe ze het hadden gedaan. Bij de een wat beter dan de andere maar allemaal vol overgave.

De uitsmijter van het boksen was even kort sparren met Mervyn, de eerste schoorvoetend ik wil wel, maar de anderen volgenden allemaal snel, ze kwamen uiteindelijk allemaal zonder kleerscheren uit het duel.

Afsluitende opdracht om 16:50 uur was een rugby oefening, wat het team aan het denken zetten en ze samen een oplossing moesten vormen. Jorg na de leiding want die had wel een instructie van een echte Zuid-Afrikaanse speler gehad en na een paar keer slaagde het team in de opdracht.

De middag was geslaagd, niemand horen klagen over 2 uur in de 25 graden vol gas, het teamgevoel zit wel goed bij de JO13-1. Misschien leuk idee voor andere teams als je iets nieuws en nuttigs wil combineren in een sportieve middag.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp