Moerse Boys houdt ook gelijke tred met Kampong

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys houdt ook gelijke tred met Kampong

Moerse Boys heeft ook in zijn tweede wedstrijd van het seizoen netjes de buit gedeeld met de tegenstander. Nadat vorige week Halsteren op een gelijkspel werd gehouden (1-1), eindigde nu ook de uitwedstrijd bij Kampong in een gelijkspel (0-0). Beide ploegen kregen kansen, de thuisploeg ietsje meer, maar een puntendeling was een terechte uitslag. Hoogstaand was het maar zelden in Utrecht.

Omnivereniging met 7.000 leden
Wie de naam Kampong hoort, denkt in eerste instantie waarschijnlijk aan hockey. Aan strafcorners, tip-ins en groene kaarten. Aan beeldschone hockeydames en een chique ambiance. Maar Kampong is meer, zo weet ook Moerse Boys nu. Sterker nog: Kampong is de grootste omnivereniging van ons land met zo’n 7.000 leden. Met de hockey als grote blikvanger, maar met de voetbaltak allesbehalve als ondergeschoven kindje. Zo’n 25 seniorenteams bij vv Kampong, om een indicatie te geven. Dit seizoen als promovendus voor het eerst actief op Vierde Divisie-niveau.

Op het immense en elegante sportcomplex Maarschalkerweerd vonden, ondanks het naderende Bloemencorso, nog zo’n enkele tientallen Klein-Zundertse supporters hun plekje in de schaduw. De zon brandde hevig, een verkoelend plekje was derhalve geen overbodige luxe. Op het stroperige kunstgras maakte Justin zijn rentree na blessureleed. Voor de middenvelder lonkte deze zomer een voetbaldroom in de VS, maar jammerlijk spatte zijn American Dream uiteen. Zeer teleurstellend en spijtig voor Justin, maar hoofdtrainer Jurgen telt ongetwijfeld zijn zegeningen. Hij blijft verzekerd van een van zijn sleutelspelers.

Evenwichtig
Met de Bredase middenvelder één helft tussen de lijnen ontspon zich een evenwichtig onderonsje. Zouden we de kansen van beide ploegen op de weegschaal leggen, zou een balans het resultaat zijn. Oké, wellicht licht hellend richting de zijde van de thuisploeg. Want alle hele en halve kansen in acht nemend, was er een licht voordeel voor Kampong. Zij bewezen echter nog enige moeite te hebben met het maken van doelpunten. Voor de tweede week op rij speelde Kampong doelpuntloos gelijk.

Dat het tot een brilscore kwam, had Moerse Boys vooral te danken aan doelman Tom. De doelman keepte een uitmuntende wedstrijd. Attent, zelfverzekerd en steeds weer kordaat reagerend. Meer dan eens was hij bij de pinken bij een gevaarlijk ogende diepe bal, maar pas vlak voor rust onderscheidde de goalie zich echt. Hij voorkwam een zeker lijkend doelpunt door razendsnel van de eerste paal naar de tweede paal te bewegen en een inzet van dichtbij vlak voor de doellijn uit zijn doel te ranselen. Een knap staaltje keeperswerk dat hem op een ovationeel applaus kwam te staan. In BN De Stem kreeg hij nadien complimenten van Jurgen.

Dave & Bart dichtbij doelpunt
Moerse Boys was zelf op twee momenten echt dichtbij de openingstreffer. Vóór rust was het Dave die een uitgelezen mogelijkheid kreeg. Bart trapte een voorzet richting de tweede paal, waar de jonge spits van dichtbij op de paal kopte. Enkele centimeters meer naar rechts en het was kassa geweest. Een kwartier voor tijd was het Bart zelf die Moerse Boys bijna richting de drie punten schoot. Zijn inzet werd echter door een verdediger van de doellijn gehaald. Het evenwicht in de score bleef daarmee intact.

Doordat Moerse Boys met name na rust met regelmaat slordig was in de opbouw, werd Kampong zo nu en dan in de kaart gespeeld. De Utrechters sprongen echter onnauwkeurig met de geboden mogelijkheden om. Voor De Moer geldt dat ze zich vooral moeten vastklampen aan de eerste twintig minuten van de wedstrijd. Daarin was het de bovenliggende partij.

Met invallers Bas, Ties en Job hield het vlaggenschip in de slotfase stand. Daarbij beleefde de jonge Ties een ietwat ongelukkige invalbeurt. Niet vanwege zijn spel, daarop was weinig aan te merken, maar meer vanwege het feit dat hij in pakweg tien minuten twee keer een bal vol in het gezicht kreeg. Gelukkig hield hij daaraan geen ernstige schade over.

En zo eindigde dus ook het tweede competitieduel voor Moerse Boys in een puntendeling. Na het laatste fluitsignaal was er vooral bij de thuisploeg teleurstelling, omdat zij met name naar het einde toe aanspraak maakte op meer. Een woord van dank richting Kampong is al wat rest. Dank voor de flexibiliteit met betrekking tot het verzetten van de wedstrijd. Daardoor kon ook iedereen bij Moerse Boys zondag gewoon van het Bloemencorso genieten. Op naar volgende zondag nu. Op naar HVCH-thuis. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Hein Coremans – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Marvin de Beer – Justin Houtzager (Bas Naalden) – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek (Job de Meijer) – Dave Schoenmakers (Ties Bastiaensen).

Onderstaand drie hoogtepunten uit Kampong – Moerse Boys: 1) kopbal van Dave op de paal 2) katachtige redding Tom 3) grote kans Bart.