Moerse Boys houdt hoogvlieger WNC opnieuw van scoren

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys houdt hoogvlieger WNC opnieuw van scoren

Op een zomerse zaterdagavond heeft Moerse Boys zaterdag voor eigen publiek de punten gedeeld met hoogvlieger WNC. Evenals eerder dit seizoen in Waardenburg, pal langs de A2, eindigde de confrontatie met de nummer twee van de eerste klasse in een doelpuntloos gelijkspel. Dat was over het geheel genomen een terechte uitslag.

Kampioenschap 
Het had zomaar kunnen gebeuren dat op deze eerste zaterdag van april de titelstrijd in de eerste klasse beslecht zou worden in Klein-Zundert. Had Moerse Boys aan het langste eind getrokken, dan was koploper RBC mathematisch niet meer te achterhalen door WNC, de enige overgebleven belager van de Roosendalers. Het maakte dat ook wat Roosendaalse spelers en supporters de gang hadden gemaakt richting Akkermolen. Zij moesten de champagne deze avond nog even in de koeling houden, maar een dag later ging alsnog de kurk van de fles.

De strijd om het kampioenschap is voor Moerse Boys al het gehele seizoen een ver-van-mijn-bedshow. Het vecht zijn eigen strijd. Die tegen degradatie welteverstaan. Voorafgaand aan het onderonsje met WNC stond de formatie van Osman Erbas voorlaatste. Een plek die aan het eind van de rit directe degradatie betekent. En dus een plek waar het als de wiedeweerga moest weggeraken. Punten pakken is het devies.

Ibrahimovic
Met die boodschap in de oren geknoopt begon Moerse Boys – dat aantrad zonder de geschorste Bart en aanvaller Damian als gelegenheidsback – verdienstelijk aan de wedstrijd. Gelet op het verschil in punten en posities op de ranglijst was het in beginsel vooral zaak om geen kansen weg te geven. WNC is een formatie met veel individueel talent. Spelers met een verleden bij clubs als TEC, OJC Rosmalen en Hoogstraten. En wat te denken van de naam Ibrahimovic, die op de reservebank plaatsnam bij de bezoekers. Mirel overigens, niet Zlatan. De Waardenburgse selectie herbergde dus een surplus aan individuele kwaliteiten, maar die kwamen er op het hobbelige hoofdveld maar mondjesmaat uit.


Na een kwartier spelen eisten beide doelmannen een positieve hoofdrol op. Eerst redde Tom bekwaam in de korte hoek, in de tegenstoot hield de WNC-goalie Raad van de openingstreffer. In het vervolg van de eerste helft drongen de gasten steeds meer aan. Langzaam maar zeker kwamen ze dichterbij het doel van Tom, maar echt billenknijpen was het nauwelijks. Vlak voor rust toonde Klein-Zundertse sluitpost nog eens zijn klasse, toen hij een kopbal onder de lat vandaan tikte. Aan de overzijde was Guus gevaarlijk met een afstandsschot.

Brutaal
Van het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen was ook na rust nauwelijks iets te merken. WNC de nummer twee en Moerse Boys de nummer twaalf? Nee, dat zag je er niet aan af. Sterker nog, na het uur beet Klein-Zunderts trots een aantal keer brutaal van zich af. Zo verscheen Job, na prima voorwerk van Damian, in kansrijke positie, maar zag hij zijn schot smoren. De grootste kans van Moerse Boys was in de slotfase voor Cas, die op aangeven van Dennis over trapte. Het had een fijne opsteker kunnen zijn.

Toch was het WNC dat in blessuretijd nog het allerdichtst bij de overwinning kwam. De behendige buitenspeler sneed naar binnen en loste een verwoestend schot, die op de lat uiteenspatte. De rebound werd door Tom met zijn benen onschadelijk gemaakt. Bij de hoekschop die volgde meldde zelfs de WNC-keeper zich in het zestienmetergebied, maar doelgevaar bleef uit. Niet veel later was het gedaan en kon het publiek terug het terras op. Dat gold ook voor Teun van Eekelen, die als invaller zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Een persoonlijk hoogtepunt ongetwijfeld.

Geen treffers dus. Eén puntje erbij en daarmee klom Moerse Boys – de uitslagen van zondag in acht nemend – plots twee plaatsen op de ranglijst. Als nummer tien zou het aan het einde van de rit de nacompetitie in gaan. Maar zover is het allemaal nog niet. De verschillen zijn klein, genoeg om voor te spelen. Te beginnen volgende week, uit bij hekkensluiter VOAB. Belangrijk potje dus. Tot dan!

Verslag BN De Stem: click hier!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Damian van Oerle – Joris Goossens – Hein Coremans – Rik Mol – Bas Naalden – Guus Kerstens (Teun van Eekelen) – Cas van den Broek – Raad Rasho (Kas Mol) – Job de Meijer – Dennis van Nijnatten.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp