Moerse Boys heeft weinig in te brengen tegen Juliana’31

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys heeft weinig in te brengen tegen Juliana’31

Moerse Boys heeft zondagmiddag niet voor een verrassing kunnen zorgen op bezoek bij Juliana’31. Na een vroege achterstand maakte de Klein-Zundertse hoofdmacht nooit meer aanspraak op een resultaat. Uiteindelijk stokte de Maldense teller bij drie treffers, een aantal dat halverwege al was bereikt. Het werd 3-0.

Makkie
“Dit wordt een makkie”, mompelde een bejaarde supporter van de thuisploeg hardop, terwijl hij zich richting de kantine begaf. Zijn medesupporter – eveneens op leeftijd – knikte instemmend. Pas één helft was er gespeeld op sportpark De Broeklanden, maar Juliana’31 had de schaapjes al wel op het droge. Met een doelpunt op slag van rust werd de marge vergroot tot drie treffers, waardoor halverwege van enige spanning geen sprake meer was. Zeker ook gezien het spelbeeld: Juliana’31 bepaalde, Moerse Boys beperkte zich tot verdedigen.

Was Juliana’31 nou zo goed of speelde Moerse Boys nou zo matig? Dat was de vraag na afloop van de wedstrijd. De waarheid zal ergens in het midden liggen. Want dat Juliana’31 een makkelijk voetballende ploeg is, staat als een paal boven water. Niet voor niets is het volop in de race voor het kampioenschap. Maar het spel van de oranjehemden hield deze middag ook niet over. Met name vóór rust slaagde Moerse Boys er maar zelden in de bal een tijdlang in de ploeg te houden.

De waarschuwingen vooraf ten spijt, Moerse Boys, dat aanvoerder Joris mistte vanwege ziekte, werd op het kunstgras in Gelderland al snel slachtoffer van de scoringsdrift van de rood-gelen. Leroy liep een aanvaller in de rug in het zestienmetergebied en de arbiter wees naar de stip. De protesten van Klein-Zundertse zijde waren fel, maar vonden geen gehoor bij de scheidsrechter. ‘Penaltykiller’ Tom was vervolgens niet bij machte om de strafschop te keren, iets wat hem dit seizoen drie keer eerder wel lukte.

Lat
In het vervolg speelde Juliana’31 de kansen vlotjes bijeen, maar toch was Moerse Boys maar enkele millimeters verwijderd van de gelijkmaker. De kopbal van Rik was fraai, maar een fractie te hoog. Het leer ketste af op de lat, waarna Pim er niet in slaagde om de rebound om te zetten in een doelpunt. Het was de grootste kans van de wedstrijd voor de oranje-witten.


Een gelijkmaker was gelet op het spelbeeld op dat moment niet terecht geweest. Dat was de 2-0 van de thuisploeg wel, halverwege de eerste helft. Een hoekschop werd van dichtbij tot doelpunt gepromoveerd. De derde, Gelderse treffer op slag van rust betekende vervolgens de vroegtijdige beslissing van de eenzijdige wedstrijd.

Vrees
Gelet op de doelpuntenhonger van de thuisploeg dit seizoen – Juliana’31 scoorde tot vandaag 26 keer in zes thuisduels – werd door het Moerse Boys-kamp stiekem gevreesd voor een enorme afstraffing na rust. Zover kwam het niet. De Klein-Zundertenaren gaven wat minder kansen weg en zodra de gastheer dan toch in kansrijke positie verscheen, stond Tom op zijn post. Het was aan de doelman te danken dat de achterstand niet verder opliep. Daan en Bart waren namens Moerse Boys nog dichtbij een eretreffer, maar beide schoten de bal rakelings over het vijandelijke doel.

De bejaarde Juliana’31-supporter kreeg gelijk: het werd voor de thuisploeg een eenvoudige middag. Moerse Boys kan het treffen in Malden beter maar snel vergeten en het vizier richten op volgende week zondag. Dan wacht op het eigen Akkermolen een confrontatie met RKSV Minor, dat eerder dit seizoen in Limburg nog met 0-2 werd verslagen. Tot volgende week!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Sietse Sebregts (Lars Jochems) – Leroy Daems – Sjoerd Broos (Hein Coremans) – Justin Houtzager – Sem Herijgers (Jesse Mouws) – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Pim Goossens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp