Moerse Boys heeft handhaving voor het grijpen na thuiszege op Orion

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys heeft handhaving voor het grijpen na thuiszege op Orion

Hemelvaart. Een dag als alle andere zou je zeggen, voor een atheïst als ik dan toch. Zij het niet dat het altijd op een donderdag valt en wordt bestempeld als zondag waardoor de meeste van ons van een vrije dag mogen genieten. Stukje geschiedenisles, met Hemelvaart ‘vieren’ we dat Jezus is opgestegen naar diens vader God. Nooit meer vergeten. Enfin, aangezien het een ‘zondag’ is ook een vol programma in de hoofdklasse B. Baronie kon zich bij winst als kampioen kronen en Moerse Boys had kans om zich definitief te verzekeren van nog een jaar hoofdklasse. 

Door: Niek van den Broek

Tegenstander van dienst was SV Orion, evenals Moerse Boys in het oranje-wit geüniformeerd. De club maakt een flinke opmars de laatste jaren. Schommelend tussen de tweede en eerste klasse met in 2021 de promotie naar de hoofdklasse, laten ze met een huidige vierde plaats zien nog niet op hun top te zitten qua ambitie. Hun Instagram-pagina leert ons dat ze ruim 1500 leden hebben, ongeveer twee keer zoveel als Moerse Boys. Een snelle blik naar de tussenstand laat zien dat Moerse Boys zichzelf vandaag veilig kan spelen. Concurrent Longa’30 speelt in en tegen SV Meerssen en speelt voor zijn laatste kans. Mocht de Moer één of meer punten pakken dan dat Longa’30 doet, dan is handhaving een feit.


De wedstrijd ving aan met een sterk beginnend Orion. Tom was in de beginfase twee keer alert bij een sterk optreden van de voorhoede van de gasten. Na een grove charge op Daan op eigen helft, die onbestraft bleef, was het Bart die verhaal ging halen bij de jonge scheidsrechter. Uiteindelijk was het de vleugelverdediger die met de gele prent terug naar zijn plek werd gestuurd en zodoende toch de rest van de wedstrijd met een soort van handrem moest spelen. Kort daarop werd een doelpunt van Orion nog afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Na een voortvarend begin van de gasten, nam Moerse Boys mondjesmaat steeds meer het initiatief. In echte kansen resulteerde het niet, tot kort voor de rust. De jarige Joris dribbelde van eigen helft de as in die, om in het religieuze te blijven, als Mozes op de rode zee helemaal open voor hem ging. Hij zag Cas vertrekken en na een pass op maat rondde de behendige aanvaller met een knappe halve volley af, 1-0.

Na de thee was het Orion dat weer die nieuwe energie bleek te hebben gevonden. Veel dreiging naar voren met snelle mensen op de flanken. Na enkele speldenprikken was het tien minuten na rust dan toch raak. Na een afgeslagen schot kwam de bal via Tom bij een geheel vrijstaande Nijmegenaar, die vanaf circa zestien meter laatstgenoemde wist te passeren, 1-1. Kort na de goal was Orion eveneens meerdere keren gevaarlijk met een kopbal op de lat of kwam het net een teennagel te kort om de voorsprong te pakken. Een voorsprong kwam er uiteindelijk wel, maar niet voor de gasten. Waar zij de uitgelezen mogelijkheid hadden gekregen, was Moerse Boys in de tegenstoot dodelijk effectief. Een hoekschop van Cas belandde voor de voeten van broer Bart die onberispelijk maar beheerst binnen pegelde. Met nog een kleine twintig minuten op de klok, de tussenstanden van dat moment (Longa stond 2-1 achter) kon het weleens een hele mooie donderdag worden. Pim, die als targetman een belangrijke rol speelde vandaag, had de 3-1 voor het binnenkoppen na een foute terugspeelbal maar had het vizier niet op scherp.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Moerseboys (@moerseboys)


Het bleek uiteindelijk voldoende voor de overwinning, maar was het genoeg voor handhaving? De Bredase Baronnen hadden zich inmiddels in Silvolde tot kampioen gekroond. De wedstrijd in Meerssen was later begonnen maar aan de 2-1 was nog altijd niets veranderd. Tot in de ultieme slotfase Longa alsnog twee keer doel trof en zodoende toch nog met drie punten richting Lichtenvoorde kon afreizen, en vooral Moerse Boys nog altijd niet 100% verzekerd was van handhaving. Het is wel in het zicht, het kan het al ruiken en zelfs al bijna aanraken maar nog niks is zeker. Wie weet, aanstaande zondag? Moerse Boys speelt dan zijn laatste thuiswedstrijd, met daarbij de Boer Zoekt Vrouw-party, tegen RKSV Halsteren waar het dus aan een puntje genoeg heeft. Mocht dit niet behaald worden, dan is een gelijkspel of verlies van Longa tegen nummer drie UDI ook voldoende. Het kan een mooie middag worden, hopelijk tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Hein Coremans (Sjoerd Broos) – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Pim Goossens.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp