Moerse Boys grijpt laatste strohalm steviger vast

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys grijpt laatste strohalm steviger vast

Vaak is er al herinnerd aan de onwaarschijnlijke remontada van vorig seizoen. Toen werd vanuit een uitzichtloze positie de laatste strohalm gepakt en werd direct behoud bewerkstelligd. Maar genoeg over vorig jaar. Dit jaar is wat telt. Direct behoud is alleen theoretisch nog mogelijk. Er moet zelfs flink gestreden worden om een ticket voor de nacompetitie te bemachtigen. En flink gestreden werd er!!

Na de fraaie overwinning van vorige week tegen Orion groeide het geloof in eigen kunnen en het geloof in een tweede stunt in twee jaar. Op zich opmerkelijk want enkele weken geleden, na het verlies tegen Unitas, sprak iedereen, inclusief trainen Jurgen Arnouts, over de mogelijke genadeslag. Maar niets werkt beter als doping dan overwinningen. Zeker als ze verdiend zijn. De overwinning van vandaag is dus wederom een nieuwe dosis aan prestatieverhogend middel. Met name de wijze waarop doet vele oranje-witte harten geloven in een mooi slot van het seizoen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk. Moerse Boys wilde niets anders dan de overwinning tegen de Limburgse gasten uit Echt. Het greep de blauw-witten bij de strot. Dit bleek een goede strijdwijze tegen een geplaagde ploeg. Afgelopen dinsdag hadden ze het lastige besluit moeten nemen om hun trainer te ontslaan. Het dreigende nacompetitie-spook zorgde voor de twijfels aan de trainer. Een ontslag als gevolg. Het beoogde schokeffect, weten we nu, is niet behaald.

Het eerste half uur drong de Moer EVV terug op eigen helft. Buiten een grote kans voor Job leverde die inspanning geen mogelijkheden op. Wel werd duidelijk dat er iets te halen was deze middag. Na dit half uur ging het ineens heel snel. Eerst volleerde Cas een voorzet van Daan prachtig binnen. 2 minuten daarna was de volley van Daan uit een vrije trap van Joris zo mogelijk nog fraaier. Twee prachtige doelpunten voelden als een heerlijke zetel voor de Boys. Die zetel gaf nog meer zitcomfort nadat een middenvelder van EVV Echt met een tweede gele kaart mocht gaan douchen.

Na rust viel de wedstrijd snel in het slot. Weer was het de combinatie Daan/Cas die de 3-0 op het scorebord zette. En verre inworp van Hein werd doorgekopt door Rik en belande in de voeten van Daan die een niet te missen kans aan Cas bood. Dat deed hij ook niet.

Op het uur werd alle Limburgse hoop op een goed resultaat door Job naar het rijk der fabelen geschoten. Een strakke voorzet van Gijs werd koeltjes maar trefzeker door Job binnengeschoten. Wat een weelde. De benutte strafschop door EVV kort daarna was het enige smetje op de middag voor Moerse Boys. Niemand twijfelde nog dat de 3 punten in Zundert zouden blijven. Dat was helemaal zeker toen Cas in de 78ste minuut zijn derde van de middag binnenschoot.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Moerseboys (@moerseboys)


Een heerlijke voetbalmiddag die andermaal het ongelijk van de thuisblijvers bewees. De 5-1 is waarschijnlijk de grootste overwinning van de Boys op dit niveau. Maar belangrijker nog; de strohalm richting nacompetitie werd stevig en resoluut vastgegrepen. Met nog 4 wedstrijden te spelen is het gat namar de nacompetitie “slechts” 2 punten waar deze 2 wedstrijden geleden nog 7 punten was. Alles is dus nog mogelijk, zeker als je daar het vertoonde spel van de afgelopen wedstrijden bij in ogenschouw neemt.

Nog 4 wedstrijden waarin dus nog alles voor te spelen is. Te beginnen bij en tegen AWC op zondag 7 mei. Het zou fijn zijn als er deze keer ook punten mee terug de bus in gaan. Laat dat de volgende stap zijn in deze remontada. Hup Moerse Boys.

Verslag BN De Stem: klik hier!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp