Moerse Boys geeft tegen Meerssen zeker lijkende zege uit handen

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys geeft tegen Meerssen zeker lijkende zege uit handen

Moerse Boys heeft zondag op eigen veld duur en onnodig puntenverlies geleden tegen SV Meerssen. Zeventig minuten lang was er geen vuiltje aan de lucht, maar aan het eind van de rit werd de buit gelijkelijk gedeeld met de Limburgse opponent. Daarmee deed de trots van Klein-Zundert zichzelf schromelijk te kort.  Het werd 2-2.

Compliment
Trainer Jurgen Arnouts had deze zondag geen beschikking over Sjors, Cas en Daan, die allen ontbraken vanwege een blessure. Vanzelfsprekend leverde Moerse Boys daarmee creativiteit in, maar de vervangers van het drietal verdienden, evenals hun teamgenoten, een compliment. Lang waren zij op weg naar de derde hoofdklassezege van het seizoen. Moerse Boys legde veel energie in het spel, maakte de tegenstander het voetballen onmogelijk. Toch ging het in de slotfase faliekant mis.

Vrijwel het gehele duel was opponent Meerssen als een bejaarde zonder kunstgebit: tandeloos. Geen enkel moment konden de pover acterende gasten de Moerse Boys-defensie verontrusten. Die defensie bestond deze middag uit Sjoerd, Sietse en Leroy. Aanvoerder Joris werd op de middelste linie geposteerd. Basisplaatsen waren er ook voor Justin en Sem, die zijn basisdebuut maakte. De geïmproviseerde formatie getooid in oranje-wit was vrijwel het gehele duel de bovenliggende partij, wat zich aanvankelijk ook uitte in de score.

Plan
Vroeg in de wedstrijd zette Moerse Boys al de toon. Pim trapte in kansrijke positie rakelings naast. Het was vervolgens niet zo dat de thuisploeg de kansen aaneen reeg, maar een overwicht was er wel. Halverwege de eerste helft werd dat overwicht uitgebuit door Pim. De doelgerichte aanvaller kreeg een kopkans waar hij doorgaans wel raad mee weet. Zo ook vandaag. Hij knikte een voorzet van Bart in de verre hoek binnen. Aan de overzijde hoefde Tom slechts éénmaal voor rust in te grijpen. Meerssen oogde als een ploeg zonder plan.


Moerse Boys kende in het tweede bedrijf een pikstart. Pim ontfutselde de Limburgse defensie de bal en bediende Jesse, die het leer kiezelhard in het dak van het doel ramde. Juist in die fase, kort na rust, had De Moer het treffen in het slot moeten gooien. Jesse kwam vlak na zijn doelpunt een teenlengte te kort om een lage voorzet van Rik binnen te tikken. Het had de definitieve nekslag voor Meerssen kunnen betekenen. Deze bleef nu uit. Met alle gevolgen van dien.

Een kleine twintig minuten voor tijd kwam Meerssen uit het niets terug in de wedstrijd. Een snelle omschakeling over de rechterflank, via een van de rappe aanvallers, resulteerde in de aansluitingstreffer. Tot dan moment had Moerse Boys de volledige controle over het duel,  maar prompt was de spanning terug op Akkermolen. Joris had even later aan die spanning een einde kunnen maken, maar van dichtbij kopte hij nipt over het vijandelijke doel.


Gemiste kans
In de laatste minuten van de reguliere speeltijd liet Moerse Boys vervolgens de zege uit handen glippen. Een afstandsschot van de Limburgers dwarrelde in de verre hoek binnen. In het vervolg was er niet voldoende tijd meer om het duel alsnog in Klein-Zunderts voordeel te beslechten, waardoor het vlaggenschip dure punten liet liggen. Moerse Boys verzuimde een sprongetje te maken op de ranglijst en zakte zelfs naar plek veertien. Een gemiste kans.

Volgende week geen competitievoetbal voor Moerse Boys 1. Het eerste elftal gaat aanstaande zaterdagavond op bezoek bij tweedeklasser RKVV Roosendaal voor een avondje bekervoetbal. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Sietse Sebregts (Hein Coremans) – Leroy Daems – Sjoerd Broos – Bart van den Broek – Joris Goossens (Gijs Klep) – Justin Houtzager – Sem Herijgers – Jesse Mouws (Job de Meijer) – Pim Goossens.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp