Moerse Boys gaat ook ten onder in Lichtenvoorde

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys gaat ook ten onder in Lichtenvoorde

Moerse Boys mocht voor de tweede keer dit seizoen afreizen naar de Achterhoek, Lichtenvoorde één van de andere Corso dorpen. Longa’30, de laagvlieger van vorig jaar, kende een prima seizoensstart en vergaarde al 20 punten. Voor Moerse Boys is het iedere week weer dezelfde opdracht, punten vergaren om zo uit de onderste regionen te komen.

Moerse Boys moest de opstelling op 1 plaats wijzigen, Dave die met een schouderblessure pas na de winterstop weer kan aansluiten werd vervangen door Lars Jochems, Lars weer achterin en Damian naast Daan het spitsenduo vormend.

En hoe anders had het kunnen lopen als Daan in de 1ste minuut gelijk toe had kunnen slaan. Joris legt de bal perfect achter de verdediging, Daan controleert met de borst maar zijn lob word door de keeper onderschept. Door verdedigend niet goed in te grijpen gaf Moerse Boys tot 2 maal toe de kans aan Longa’30 om op voorsprong te komen. Gelukkig voor Moerse Boys werden deze kansen niet omgezet in doelpunten.

Even later is het wederom Moerse Boys die zich laat gelden, terwijl iedereen van Longa denkt dat de bal achter gaat is het Bart die in de bal geloofd en deze binnen de lijnen houd. Bart toch zelf verrast, probeert vanuit een moeilijk hoek de bal in te draaien, maar draait hem over de goal. Maar na 26 minuten spelen is het dan toch raak voor Longa’30, een indraaiende corner kan niet voldoende weggewerkt worden, de latere man of the Match, de spits van Longa’30, kan beheerst inkoppen.

Weer een achterstand, weer in de achtervolging. Moerse Boys krijgt hierna meer grip op de wedstrijd, met meer druk op de achterhoede van Longa’30 komen er kleine mogelijkheden maar helaas blijft het doelpunt uit en wordt de thee opgezocht met een 1-0 stand.

De 2de helft hetzelfde spelbeeld, Moerse Boys probeert de druk op de achterhoede te houden en zo tot kansen te komen. Beide teams leveren veel energie na rust, Moerse Boys om een doelpunt te forceren en Longa’30 om de voorsprong te verdedigen en uit te breiden. Na 65 minuten gooit Longa’30 de wedstrijd in het slot, aanvoerder en nr10 dribbelt langs 2 man waarna hij de bal terug legt op de ingelopen spits die zijn 2de van de dag maakt 2-0. Hierna is Moerse Boys niet meer bij machtte om iets te creeren en verliest wederom.

De 3-0 is alleen voor de spits belangrijk die Hiermee zijn hattrick kan volmaken. Slecht uitverdedigen leidt balverlies in waarna Cas een overtreding moet maken in het strafschopgebied. Vanaf de stip maakt de spits van Longa’30 zijn hattrick vol.

Volgende week weer een kans, nu thuis tegen Juliana’31 uit Malden. We hopen natuurlijk weer op jullie steun. Let wel op want zondag zal de thuiswedstrijd om 14.00 aanvangen, ben dus op tijd!!!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp