Moerse Boys ervaart de tegenwind

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys ervaart de tegenwind

Ons vlaggenschip heeft alles behalve de wind in de zeilen. Sterker nog het ervaart zelf zeer stevige tegenwind. Er waart momenteel een soort ongrijpbare kracht op Akkermolen die maakt dat het even niet mee zit. De kracht van Akkermolen was tot voor kort dusdanig dat het dubbeltje steeds de kant van de Oranje-witten op viel. Een kracht waardoor gelijk opgaande wedstrijden in het voordeel van de Moer werden beslist. Vanmiddag waaide de wind de kant van TSC op. Met 0-3 ging een gelijk opgaande wedstrijd verloren.

En dat had ook zo maar anders kunnen lopen. Want een gelijk opgaande wedstrijd wordt vaak beslist op momenten. Wat als …… Cas in de 20ste minuut de bal onder de Oosterhoutse doelman had doorgeschoven. Dan was het een hele andere wedstrijd geweest. Wat als….. telt niet. En de bal van Cas, na de splijtende pass van Joris, eindigde op de vuisten van de TSC doelman.

Deze kans toonde grote gelijkenis met de kans van TSC waaruit, in de 53ste minuut de 0-1 viel. Vanuit het middenveld vind TSC haar spits in de diepte die vervolgens Hein van zich afhoudt en de bal onder het lichaam van Tom in het doel schiet. Het zijn wedstrijden van momenten.

Een mooi moment eerder op middag was de huldiging van Bart van de Broek. Bart had in de bekerwedstrijd tegen Groen-Wit zijn 250ste wedstrijd voor Moerse Boys 1 gespeeld en werd daarom terecht in het zonnetje gezet. Uit handen van voorzitter Bas van den Bogaert ontving hij een bronzen schoen vergezelt van mooie woorden. Bart werd terecht geroemd om zijn tomeloze inzet in al deze wedstrijden.

Ook deze middag was die inzet aanwezig. Dat gold overigens voor het gehele elftal. Inzet kan hen niet worden ontzegt. Want net voor de 0-1 moet door het, ondanks het winderige weer, opgekomen publiek geconstateerd zijn dat Moerse Boys goed uit de kleedkamer was gekomen. De eerste helft had buiten de bovengenoemde kans van Cas en enkele kansen voor TSC geen noemenswaardige momenten gekend. Moerse Boys was direct na rust nadrukkelijk op zoek naar het broodnodige doelpunt.

De 0-1 was een domper op deze intentie. Toch leken de Oranje Witte niet uit het veld geslagen door de tegentreffer. Zonder grote kansen te creëren werd de druk opgevoerd op het doel van TSC. Kleine kansjes of mogelijkheden waren er voor met name Job en Damian. Tussendoor golfde het spel op en neer en was het tot twee maal toe doelman Tom die een grotere achterstand in de weg stond.

De altijd zo betrouwbare sluitpost ging in de 81ste minuut opzichtig in de fout. Staand aan de rand van de zestien speelde hij de bal door het midden prompt in de voeten van een Oosterhoutse spits. Die dit kadootje gretig uitpakte en het leer in het lege doel schoof.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Dat in de blessuretijd nog een derde Oosterhoutse treffer viel was enkel voor de statistieken nog van belang. Moerse Boys blijft door dit verlies na 5 wedstrijden op 1 schamel puntje staan en ervaart nu wat tegenwind. Maar ooit draait de wind en valt het weer onze kant op. Door hard te werken en met steun van de supporters komt dat moment eerder dichterbij.

Aanstaande zaterdag de volgende mogelijkheid om de wind in de zeilen te krijgen; de uitwedstrijd tegen WNC uit Waardenburg. Deze wedstrijd wordt om 14:30u gespeeld. Tot zaterdag aan de lijn in Waardenburg. Hup Moer.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van de Broek – Hein Coremans – Joris Goossens – Nick Buijnsters – Gijs Klep (’74 Dave Schoenmakers) – Bas Naalden – Cas van de Broek – Rik Mol – Damian van Oerle – Job de Meijer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp