Moerse Boys en Schijf delen de punten in verhitte derby

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys en Schijf delen de punten in verhitte derby

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Zondagmiddag, een prachtige dag voor voetbal. Het veld in Schijf was het strijdtoneel voor een intense derby tussen Schijf Dames 1 en Moerse Boys Dames 1. Na twee overwinningen voor Schijf eerder dit seizoen was het voor de Moer menens om de rollen eens om te draaien. De jonge sterren van beide verenigingen warmden voorafgaand aan de wedstrijd het in grote getale aanwezige publiek op met hun enthousiaste spel. Het resultaat van de “mini-derby” was sen 3-1 overwinning voor de Schijfse meiden. Een doelpuntrijk treffen dus. Het hoofdmenu stelde ook niet teleur, hoewel het uiteindelijk eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Vanaf het eerste fluitsignaal was de rivaliteit tussen beide ploegen voelbaar. Enkele stevige charges en een wedstrijd die boeiend op een neer golfde was daarvan het resultaat. Het eerste wapenfeit was voor Schijf, dat begon met een diepe bal in de tweede minuut die bijna een doelpunt opleverde. Gelukkig stond doelvrouw Fabiënne paraat en hield ze de nul op het scorebord. De volgende minuten waren een uitwisseling van kansen, met Lotte die een veel belovende voorzet gaf die net over de achterlijn verdween. Daarentegen raakte Schijf de lat in de vijfde minuut. Hierdoor zaten de vele toeschouwers op het puntje van hun stoel. Een enerverend begin dus.

Dat enerverende begin weten de ploegen in de eerste helft goed door te zetten. De defensies worden aardig op de proef gesteld. Zo test Lindsay de vuisten van de Schijf-keepster en laat Chanel haar klasse zien door een gevaarlijke aanval van Schijf te onderbreken met een kopbal. Ook Vera, die een sterke wedstrijd speelde, doet een duit in het zakje en wist in de 34e minuut een doelpunt van Schijf te voorkomen door de bal van de doellijn te halen. Commotie alom door dit moment, want er was wat discussie of de actie van Vera wel voor de doellijn gebeurde. De scheids besloot van wel en zo bleef het dus doelpuntloos na 35 minuten voetballen.

Vlak voor rust zette Moerse Boys nog een keer aan. Na wat afstandsschoten en enkele prima opgezette aanvallen zonder echt gevaarlijke te worden, zet Lotte nog een keer haar moter aan. Een gevaarlijke voorzet is het resultaat, maar een oranjehemd die de bal in kan tikken ontbreekt. Zo gebeurde er meer dan genoeg in het eerste bedrijf, maar met 0-0 zochten de teams de kleedkamers op.

Met het advies om wat meer rust aan de bal te houden gaat de Moer op voor de tweede helft. Met Jess als verse kracht in de ploeg voegt de Moer ook echt daad bij het woord. Schijf wordt ver teruggedrongen en de Moer weet steeds snel de bal te veroveren en opnieuw richting de vijandelijke zestien op te stomen. Voor Schijf is een soort “kick ‘n rush” het resultaat qua spel in de tweede helft en dat blijft oppassen voor de Moer. De grote kracht in de voorhoede van Schijf is bij menig oranjehemd inmiddels wel bekend en door het snelle en directe spel kunnen ze binnen no time voor de neus van Fabiënne staan. Zo is het niet te voorkomen dat Moerse Boys enkele kansen toe moet staan, maar de Klein-Zundertse goalie trekt haar goede vorm van vorige week door en houdt haar ploeg op de been. Ook Chloé speelt op het middenveld een sterke wedstrijd en weet menig gevaar vroegtijdig in de kiem te smoren.

De aanvallende intenties van de Moer zorgt er ook voor dat met enige regelmaat het vijandelijke doel onder vuur kan nemen. Vaak, eigenlijk iets te vaak, onderneemt de ploeg een poging van afstand die een prooi is voor de Schijfse goalie. Moerse Boys lijkt iets te gehaast te spelen om door de verdediging van Schijf te voetballen. Een enkele keer lukt het om met een prima aanval bijna de code van de Schijf-defensie te kraken. Vera gooit in, Sigi stuurt Noa diep en laatst genoemde weet vervolgens Minke te bereiken met een voorzet. Minke lijkt het openingsdoelpunt op haar schoen te hebben, maar vol overtuiging wordt de lat geraakt. Niet veel later krijgt Noa een vrije schietkans op randje zestien wanneer Sigi de bal terug weet te leggen na een voorzet van Vera, maar opnieuw is het vizier iets te hoog afgesteld.

Een “bloedeloos” gelijkspel lijkt dus het resultaat te worden. Lijkt. Zo’n vijf minuten voor tijd krijgt Schijf namelijk dé kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na een corner komt een Schijf-speelster ten val en beland de bal op de stip. Een late tegentreffer, en dus een zeer waarschijnlijke nederlaag, spookte bij menig oranjehemd vast door het hoofd. Echter, tot grote opluchting van alles en iedereen met een oranjewit hard, belandde de poging op de paal.

De spanning was gedurende de wedstrijd troef op het hoofdveld van Sportpark De Zoek. Goed voetbal zullen de supporters maar zelden in de 90 minuten tijd gezien hebben, maar daar staan derby’s natuurlijk ook niet om bekend. Met het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, wat misschien wel de meest eerlijke afspiegeling was van de wedstrijd.

Sinds enkele weken staan Schijf en de Moer gezusterlijk samen op de vierde plaats. Na de onderlinge confrontatie blijft dat dus ook nog even zo. Voor Moerse Boys komt volgend weekend een einde aan de drukke voetbalmaand maart. Koploper ZIGO Dames 1 komt op bezoek. Dat Moerse Boys Dames 1 ondertussen op vele vlakken leuke stappen heeft gemaakt is inmiddels wel duidelijk, gezien de nog steeds ongeslagen status in 2024. Na de eerdere 7-0 nederlaag tegen de Tilburgse lijstaanvoerder is zondag dus opnieuw een mooie kans om de Klein-Zundertse ontwikkeling te laten zien. Kan Dames 1 puntenstunten op het eigen Akkermolen? Zondagmiddag 12 uur is de volgende afspraak, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp