Moerse Boys en Jurgen Arnouts gaan samen verder: “Dat maakt me trots”

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys en Jurgen Arnouts gaan samen verder: “Dat maakt me trots”

Jurgen Arnouts staat ook volgend seizoen aan het roer bij Moerse Boys 1. Donderdagavond werd de spelersgroep op de hoogte gebracht van de contractverlenging die bestuur en trainer recent overeen kwamen.  Jurgen is momenteel bezig aan zijn derde seizoen op Akkermolen, terwijl hij eerder ook al drie jaar als eindverantwoordelijke actief was bij De Moer.

Spelersgroep
Hij was van 2012 tot en met 2015 al hoofdtrainer van Moerse Boys en is momenteel bezig aan zijn derde seizoen van zijn tweede periode. Bij veel amateurverenigingen is de houdbaarheidsdatum van de hoofdtrainer dan wel bereikt. Heel eventjes moest Jurgen ook wel nadenken over een contractverlenging. “Maar ik heb besloten om nog zeker een jaar te blijven. Belangrijk voor mij is dat de spelersgroep heeft aangegeven dat ze met mij door willen.”

Het was juist die spelersgroep waarvoor Jurgen in 2017 terugkeerde op Akkermolen. Het vertrouwen van die groep is belangrijk voor hem. “Natuurlijk moet je nadenken. Het wordt mijn vierde jaar. Met sommige jongens werk ik over twee periodes al zes jaar samen. Dat moet geen sleur worden, geen vanzelfsprekendheid. Maar ik heb altijd gezegd dat ik voor deze groep ben teruggekomen. Dan zou het niet goed zijn als ik nu zelf ineens eruit stap. Dat de jongens met mij door willen maakt me ook trots. Het zegt iets over de wijze waarop ze tegen mij aan kijken als trainer.”

Uitdaging
Overigens ziet Jurgen komende zomer wel een aantal stafleden vertrekken. Keeperstrainers Roland Jacobs en Rob van Overveld hebben aangegeven dat ze er na het seizoen mee stoppen, terwijl ook Wilfried Foesenek na het lopende seizoen vertrekt als trainer van het tweede elftal. “Er liggen wat uitdagingen voor de technische commissie, want er moeten posities worden ingevuld. Graag wil ik zoveel mogelijk kwaliteit op het veld hebben. Op dinsdag zou ik er bijvoorbeeld een mannetje bij willen, zodat je meer individueel kan trainen. Dat is een mooie uitdaging voor de TC. Maar ik heb zeker niet te klagen. Er worden hier bepaalde taken bij mij weggenomen, waardoor ik me volledig kan richten op het voetbal. Dat is fijn.”

Met zijn spelers is de tacticus dit seizoen actief in de Hoofdklasse. Een ongekend niveau voor onze vereniging. De doelstelling voor het seizoen is helder. “De doelstelling is handhaven. Dat is duidelijk. Het is me wel opgevallen dat het niveauverschil tussen de eerste klasse en de Hoofdklasse groot is. Groter dan tussen de tweede klasse en de eerste klasse. Ik vind niet dat we dit seizoen heel veel verkeerd hebben gedaan, maar er staan nog wel een aantal ploegen boven ons die niet perse beter zijn dan wij. Wij moeten nog wat stapjes maken. Maar ik heb er vertrouwen in dat dat met deze groep gaat lukken.”

Belofte
Dat het hoge niveau van Moerse Boys 1 steeds meer toeschouwers trekt, merkt ook de hoofdtrainer. “Ik hoor mensen zeggen dat ze hun seizoenskaart bij NAC hebben opgezegd, omdat ze het leuker vinden om bij Moerse Boys te gaan kijken. Dat is toch mooi? De laatste twee thuisduels voor de winterstop waren niet goed, maar dat gaan we in het nieuwe jaar goed maken. Dat beloof ik.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp