Moerse Boys en AWC in balans op Akkermolen

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys en AWC in balans op Akkermolen

Moerse Boys heeft zondag één punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen AWC. Op een ijzig koud en andermaal verlaten sportpark Akkermolen kwam de ploeg van Jurgen Arnouts tot tweemaal toe op voorsprong, maar even zo vaak maakten de bezoekers uit Wijchen de achterstand ongedaan. Het werd zodoende 2-2.

2021 zonder overwinning
Je gunt het de spelers en staf van Moerse Boys zo. Dat het dubbeltje eindelijk weer eens de goede kant opvalt. Dat zij eindelijk weer eens drie punten kunnen bijschrijven. Zeker omdat zij de supporters de afgelopen jaren zo vaak lieten juichen. Zo vaak euforische taferelen veroorzaakten op Akkermolen.  Maar 2021 is – louter kijkend naar de resultaten – niet het jaar van Klein-Zunderts trots. Met het oog op een verwachte, vroegtijdige winterstop zou het zomaar eens kunnen dat 2021 zonder overwinning blijft voor Moerse Boys. De laatste winstpartij dateert van 28 september 2020 (2-1-zege op IFC). Een hele poos geleden.

Zondag werd een nieuwe poging gewaagd om de eerste competitiezege te grijpen. Zoals eigenlijk iedere week kon de spelersgroep zeker geen gebrek aan werklust verweten worden. Eindelijk leek dat het harde werken ook daadwerkelijk effect te sorteren. Want hoewel de gasten objectief bezien in ruim anderhalf uur voetbal de meeste kansen bijeen voetbalden, was het De Moer dat tot tweemaal toe de leiding nam. Stiekem legden de kijkers van de livestream wellicht al een flesje champagne koud, want zou het dan eindelijk? Maar nee, een winstpartij was te veel van het goede.

Levensgevaarlijke linksbuiten
In de openingsfase deelde AWC de lakens uit, maar gelukkig was de Wijchense scoringsdrift enigszins getemperd na dinsdag. Toen werd de inhaalwedstrijd tegen EHC/Heuts overtuigend gewonnen (7-0). De kansen die het nu in de eerste fase kreeg werden steeds groter, maar ze werden niet omgezet in doelpunten. Tom redde met de voet en een van richting veranderd schot zeilde rakelings over. De grootste kans was voor de levensgevaarlijke linksbuiten, die door de defensie sneed en vervolgens de paal raakte. Het was niet de laatste keer dat de linkeraanvaller van AWC voor onrust zorgde.

Naarmate de eerste helft vorderde, knokte Moerse Boys zich steeds meer in de wedstrijd. De aanvalswoede van AWC werd de kop ingedrukt en de oranjehemden stichtten zo nu en dan zelf gevaar. Twee speldenprikjes van Bart en Cas bleken de opmaat voor de Klein-Zundertse openingstreffer. Door een prima steekbal van Rik verscheen Cas in kansrijke positie. Op diens venijnige schot had de AWC-doelman geen kordaat antwoord, waarna de rebound een prooi was voor Job. Lang duurde de feestvreugde vervolgens niet, want evenals in de twee voorgaande wedstrijden incasseerde Moerse Boys op slag van rust een domper. De linksbuiten stelde zijn ploeggenoot in staat om de gelijkmaker te produceren.

Na rust trachtte AWC aanvankelijk met schoten uit de tweede lijn een doelpunt te maken, maar die pogingen konden Tom nauwelijks verontrusten. Een klein kwartier na de thee nam Moerse Boys brutaal de leiding. Hein werd weggestuurd door Cas en legde de bal voorbij de tweede paal. Bart deed vervolgens alles goed: hij controleerde en bediende Daan, die de keeper verschalkte in de korte hoek. Voor de tweede keer was de voorsprong daar.


In het vervolg ging AWC gretig op zoek naar de gelijkmaker. Moerse Boys trachtte gegroepeerd de voorsprong te verdedigen. “Bij elkaar blijven”, klonk het meer dan eens over het hoofdveld. Juist in die fase had Moerse Boys de steun van de fanatieke aanhang goed kunnen gebruiken. Honderden supporters die zich massaal achter het vlaggenschip scharen, om samen de overwinning over de streep te trekken. Het had net dat kleine beetje extra energie kunnen geven. Het mocht helaas niet zo zijn.

Wijchense misser
De bezoekers slaagden er zo nu en dan wel degelijk in om het oranje-witte blok uiteen te spelen. Sjoerd en Joris voorkwamen aanvankelijk nog een doelpunt door tijdig de bal uit de gevarenzone te halen, maar het bleek slechts uitstel van executie. AWC kwam langszij vanaf elf meter, nadat Daan een strafschop veroorzaakte. In de slotfase die resteerde was spanning troef. Net toen iedereen vrede leek te hebben met de puntendeling, kreeg de Wijchense formatie dé mogelijkheid om alsnog drie punten veilig te stellen. Op onverklaarbare wijze werd deze mogelijkheid echter om zeep geholpen. Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal.


Of dat ook direct het laatste fluitsignaal van 2021 was? De tijd zal het leren. Moerse Boys sprokkelde zijn vijfde puntje van het seizoen en maakte voor de tweede keer dit seizoen meer dan één doelpunt in een wedstrijd. Wachten is het nog altijd op die eerste triomf. Op het programma staat voor volgende week vooralsnog SV Orion-uit, maar of dat doorgaat is dus de grote vraag.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Hein Coremans (Gijs Klep) – Joris Goossens – Sjoerd Broos – Bart van den Broek – Justin Houtzager – Job de Meijer (Dave Schoenmaker) – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Jesse Mouws.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp