Moerse Boys danst en zingt in Meerssen ondanks fikse afstraffing

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys danst en zingt in Meerssen ondanks fikse afstraffing

Dansend, in de polonaise met de kersverse kampioenen van SV Meerssen Dames 1, en zingend, met doelman Tom aan de microfoon, ging Moerse Boys 1 zondag de zomerstop in. De wedstrijd tegen de hoofdmacht van Meerssen gaf weinig reden tot euforie, maar de pijnlijke 5-0-nederlaag was na afloop snel vergeten. Met Flugel, Desperado’s en bier werd de derde helft de beste Klein-Zundertse helft deze middag. Het werd in Limburg vooral de dag van afscheid nemen en een verrassende debutant.

Minuut stilte 
Afscheid werd er genomen van stafleden en spelers, maar voorafgaand werd er in gedachten ook afscheid genomen van Huub Kerstens, beter bekend als Huubke. De voormalig terreinknecht en Verenigingsman van het Jaar 2010 kwam eerder deze week op 86-jarige leeftijd te overlijden. Gezien zijn staat van dienst kon Huubke met recht een clubicoon worden genoemd. Hij werd herdacht met een respectvolle minuut stilte. Moerse Boys speelde tevens met rouwbanden.

De oranjehemden startten vervolgens aan het duel alsof zij tijdens de minuut stilte in slaap waren gesukkeld. Dramatisch. Dat predicaat verdiende de eerste helft van Moerse Boys in Meerssen. Vijf tegentreffers werden geïncasseerd in het eerste bedrijf. Vijf! Zij die de wedstrijd volgden via de clubkanalen moeten gedacht hebben dat trainer Jurgen Arnouts een fantasie-opstelling het veld had ingestuurd. Je ziet het weleens bij de lagere elftallen: lootjes trekken om de opstelling te bepalen. Een tombola die de veldbezetting bepaalt. De doelman die plots in de spits staat en de behendige rechtsbuiten die de handschoenen aantrekt. Had Jurgen zich daartoe laten verleiden? Nee, dat was het niet.

Zomerstop
Laten we het erop houden dat de spelers van Moerse Boys met hun hoofd al bij de zomerstop waren. Vorige week werd handhaving op eigen veld veiliggesteld en daarmee was de druk van de ketel. Ook voor opponent Meerssen stond er niets meer op het spel. De eer, daar werd om gestreden deze middag. Meerssen ging ermee aan de haal. Dik verdiend. Halverwege was het al 5-0 en even werd gevreesd voor een afstraffing met dubbele cijfers. Gelukkig was de doelpuntenhonger na rust gestild. De spits van de Limburgers was de grote man met een loepzuivere hattrick. Doelpunten met zijn linkervoet, rechtervoet en het hoofd, allen in één helft. Een hattrick zoals een hattrick hoort te zijn.

Viel er dan echt niets te genieten voor de aanwezige Klein-Zundertse aanhang? Toch wel. Want er waren weldegelijk mooie en bijzondere momenten deze middag. Te beginnen het afscheid van leidersduo Peter Hereijgers en Ruud Franken, die er na zo’n tien jaar trouwe dienst mee stoppen. De echtgenoten van het onafscheidelijke duo pakten uit met een fraai spandoek. ‘Deze twee sexy mannen gaan voortaan op zondag ontspannen’, viel er te lezen boven een pikante beeltenis van de heren. Vorige week al kreeg het amicale duo een erehaag op Akkermolen. Een welverdiend eerbetoon voor twee toppers, die al die jaren vooral buiten de schijnwerpers acteerden.


Ook binnen de spelersgroep beleefden twee spelers hun Last Dance. Pim en Sjoerd zwaaiden de Moerse Boys-selectie vaarwel. Beide kregen een applauswissel. Twee spelers met een geweldige staat van dienst, die de opmars van de tweede klasse naar de Hoofdklasse in volle glorie meemaakten. Sjoerd, verdediger met onverzettelijkheid als handelsmerk, stopt met ruim tweehonderd caps achter zijn naam. Goalgetter Pim kiest voor het avontuur bij Achilles Veen. Zijn teller stokte bij negentig doelpunten in 173 duels; een bijzonder fraai moyenne. Ook voor Jesse had Meerssen-uit zijn laatste duel moeten worden, maar hij ontbrak helaas vanwege ziekte. Met dertien treffers in 47 duels had ook deze beresterke aanvaller een belangrijke inbreng in de voorbije hoofdklassejaren.

Debuut Niek van den Broek
Bijzonder was ook een wissel aan Moerse Boys-zijde, zo rond de zeventigste minuut. Niek van den Broek mocht zich van zijn trainingspak ontdoen en zijn handschoenen aantrekken. De doelman, de laatste jaren actief als spits van Moerse Boys 9, vervulde dit seizoen bij verre uitwedstrijden de rol van reservekeeper. Jurgen gunde hem zijn debuut in de hoofdmacht. Een bijzonder fraaie geste. Met twee prima reddingen etaleerde de oudere broer van Daan in de slotfase zijn kwaliteiten. Hij voorkwam dat de score een nog vervelender aanzicht kreeg en hield zijn doel schoon. Opvallend ook: door de invalbeurt van Niek eindigde Moerse Boys met vier Van den Broek’en binnen de lijnen. Het is maar dat u het weet. Na ruim anderhalf uur voetbal maakte de arbiter aan de wedstrijd – en aan het voetbalseizoen – een einde.

Meerssen: vijf. Moerse Boys: nul. Daarmee kwam het voetbalseizoen 2021-2022 ten einde. De Klein-Zundertse enclave mengde zich nog even in het Limburgse feestgedruis en trok toen terug naar Akkermolen, alwaar ook in het seizoen 2022-2023 hoofdklassevoetbal te bewonderen valt. Ook dan rekent het vlaggenschip weer op de trouwe aanhang. Kortom: tot volgend seizoen!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse (Niek van den Broek) – Bart van den Broek – Lars Jochems – Joris Goossens (Dave Schoenmakers) – Sjoerd Broos (Thijs Bastiaensen) – Bart van den Broek – Justin Houtzager – Hein Coremans – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Pim Goossens (Ties Bastiaensen).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp