Moerse Boys Dames 1 weet de schatkist op te graven!

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys Dames 1 weet de schatkist op te graven!

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Het moge duidelijk zijn. Moerse Boys Dames 1 is naarstig op zoek naar punten in de 2e klasse. De reeds 3 verzamelde punten zijn schraal en de ploeg bevindt zich dan ook onderaan in de competitie. De groep begint echter steeds completer te raken en houdt tegelijkertijd de moed erin. Voor aanvang van het seizoen wist het namelijk al dat een flinke uitdaging te wachten stond op een niveau hoger.

Hoe dan ook, op zijn tijd is een schatkist gevuld met 3 punten een welkome versnapering. Zo ook nu. Om die schatkist te kunnen vinden, zijn doelpunten nodig. Echter heeft Moerse Boys juist veel moeite om doelpunten te maken dit seizoen. “Ga op avontuur, zoek dat schatkistje en graaf hem op”, was dan ook de boodschap in de voorbespreking. Aan dat graven was al gedacht, daar Dames 1 op het A-veld speelde en niet op het kunstgras zoals vorige week. Graven op een kunstgrasmat is natuurlijk wat lastig, figuurlijk dan. Enfin, de boodschap was helder.

Al snel in de wedstrijd lijkt de Moer het eerste schatkistje in de vorm van een doelpunt gevonden te hebben. Amelie speelt de bal diep en de Helvoirtse verdediging lijkt te kunnen ruimen. Sigi snoept echter de bal van de voet, ontwijkt een tackle en schenkt zichzelf de kans. De bal gaat maar rakelings naast, maar de toon lijkt wel gezet. Moerse Boys start goed, weet de voetballende oplossing te vinden en weet wat speldenprikjes uit te delen. Toch blijft het oppassen voor Helvoirt, die met name via de sterke spelverdeelster op het middenveld snel de diepte zoekt. Emma moet in de beginfase ook handelend optreden en doet dit uitstekend.

Moerse Boys beproeft veel meer haar geluk dan dat het in voorgaande wedstrijden heeft gedaan. Onder andere Chloé en Mira krijgen een schietkans rond een kwartier spelen. In het geval van Chloé weet de keepster deze te keren. De inzet van Mira zeilt maar net over de lat. Ook Helvoirt is op zoek naar haar kansen en weet deze ook te vinden. De spits wordt in de diepte weggestoken en lijkt een vrije doortocht te hebben. Emma komt goed uit, maar wordt toch gepasseerd wanneer de bal richting de doellijn rolt. Helvoirt denkt op voorsprong te komen, maar dat is buiten Amelie gerekend. De back snelt zich naar de bal en weet deze net voor de doellijn weg te halen, een verdedigend schatkistje in dit geval. Opluchting alom, maar het offensief van Helvoirt is nog niet gaan liggen wanneer Emma opnieuw moet ingrijpen enkele minuten later.

Moerse Boys komt deze fase zonder kleerscheuren door en rond minuut 25 weet de Moer zich naar een prima kans te voetballen. Lindsay speelt spits Sigi in, die met een hakje de bal terug bezorgt bij Lindsay. Lindsay snelt richting doel en haalt onder druk van een verdedigster uit. De doelvrouw weet deze inzet te keren, maar kan een corner niet voorkomen. Mira brengt via de hoekschop de bal voor het doel maar Helvoirt weet het eerste gevaar in de kiem te smoren. De tweede bal belandt voor de voeten van Chloé die met buitenkant rechts op zoek gaat naar de schatkist. De bal zeilt richting de kruising en laat het net bollen. Moerse Boys pakt de voorsprong!

Moerse Boys blijft prima voetballen, maar heeft het in de laatste fase voor rust lastig. Mede door opnieuw goed ingrijpen van Emma, Dorris en Chanel weet de Moer de voorsprong mee te nemen naar de rust. Een ongekende weelde haast, een voorsprong na 45 minuten voetballen. De ranja smaakt zodoende extra zoet voor de oranjehemden.

Na rust hobbelt de wedstrijd weer op en neer zoals het in de eerste helft ook regelmatig heeft gedaan. Zowel Moerse Boys, via Lauri en Lindsay, als Helvoirt krijgen haar kansjes. Het is Helvoirt dat 10 minuten na rust toeslaat en de gelijkmaker weet te noteren. Moerse Boys moet weer opnieuw beginnen en lijkt het lastig te hebben met deze klap. Helvoirt wint de duels en is in de periode na de rust de baas op het veld. Dorris en Chanel krijgen het centraal achterin steeds drukker, maar onvermoeibaar lopen zij de gaten dicht en anders staat Emma daar nog, die een sterke wedstrijd keepte. Iefke en Noa zorgen voor vers bloed in de ploeg. Iefke pendelt weer ouderwets over de linkerflank en ook Noa valt goed in. Even later valt ook Dietske sterk in. Zij zit kort op haar tegenstander en geeft zo een meer dan prima voorbeeld voor haar ploeg. Waar Helvoirt wat sterker oogt en ook wat kansjes krijgt, graaft Moerse Boys ook nog altijd door. De sterk spelende Chloé stuurt Lauri weg, maar de poging van Lauri gaat helaas nipt voorlangs.

Richting het einde van de wedstrijd weet Moerse Boys weer wat meer druk naar voren te geven. Met nog 5 minuten op de klok en een 1-1 tussenstand kan het werkelijk nog alle kanten op. Eigenlijk zou die 1-1 een terechte uitslag zijn, maar beide ploegen willen natuurlijk met de winst aan de haal gaan. Moerse Boys zet nog één keer aan op zoek naar het tweede schatkistje van de dag. Robin stuurt Sigi de diepte in. Sigi zet zich goed achter de bal voor de voorzet die gaat volgen. De bal gaat door de benen van de verdedigster richting de bijgesloten Robin. Een andere Helvoirt-verdedigster zit er nog tussen, maar werkt de bal richting het eigen doel. De keepster weet nog te keren, maar de rebound is voor Robin die de 2-1 maakt! Een doelpunt waarbij alles wat mee kon zitten ook mee zat, maar dat maakt de ontlading niet minder groot! Moerse Boys weet net voor tijd haar schatkistje te vinden en moet deze bewaken met alles wat het nog heeft.

In de resterende minuten wacht alles met een oranje shirt op het laatste fluitsignaal. Gelukkig komt de voorsprong niet meer in gevaar en weet Moerse Boys de wedstrijd prima uit te spelen. Via een combinatie tussen Noa en Chloé weet het zelfs bijna nog een 3e schatkistje te vinden. De teller blijft echter op 2 staan, maar daar maalt niemand om wanneer er na 90 minuten wordt afgefloten. Eenmaal terug in de kleedkamer staat daar de grote schatkist met 3 overheerlijke punten te wachten!

Dames 1 pakt weer eens 3 punten door deze teamprestatie en stijgt zo weer een plekje op de ranglijst. Een fijne opsteker voor de jonge ploeg. Even genieten van het moment is dan ook op zijn plaats, maar de blik gaat al snel weer naar volgende week. Dan gaat de Moer in Goirle bij GSBW weer op puntenjacht!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp