Moerse Boys Dames 1 sluit het seizoen met een overwinning af

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys Dames 1 sluit het seizoen met een overwinning af

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Een kleine maand geleden kwam Moerse Boys Dames 1 voor het laatst in competitieverband in actie. Het was wat dat betreft lang wachten op de seizoensafsluiter die op Tweede Pinksterdag gepland stond. De clash tegen Roosendaal voelde zodoende aan als een toetje. Een toetje dat de ploeg koste wat het kost wilde winnen.

Een driepunter zou Moerse Boys nog een kleine kans geven op een echt toetje. Echter, voor aanvang had GSBW al beslag gelegd op het laatst ticket voor de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Bij gunstige resultaten op de andere velden én een overwinning van de oranjehemden had Moerse Boys met dat ticket aan de haal kunnen gaan. Die droom ging al snel in rook op, maar desalniettemin stond er nog genoeg op het spel. Eer, revanche en de onderlinge strijd om minimaal plek 6 met directe concurrent Roosendaal. Genoeg om voor te spelen dus!

In de uitwedstrijd bij Roosendaal verloor Moerse Boys jammerlijk maar terecht met 1-0. Achteraf gezien voelt die nederlaag wellicht als onnodig en dus was de Moer er veel aan gelegen om dat recht te zetten. Al vrij snel in de wedstrijd werd het duidelijk dat de oranjehemden een stuk beter voor de dag kwamen dan in Roosendaal. De ploeg oogt sterker en frisser en een openingsfase waarbij het spel op en neer golft is het resultaat. Met name het eerste kwartier is het nog zoeken naar de krachtsverhoudingen op het veld, maar al snel na dat kwartier dienen de eerste kansen zich aan. Waar Moerse Boys voetballend de oplossing probeert te zoeken, probeert Roosendaal snel haar spitsen weg te steken. In minuut 17 lukt dat ook wanneer de Roosendaalse spits oog-in-oog komt met Fabiënne en het openingsdoelpunt op haar schoen lijkt te hebben. De Moerse Boys-goalie komt echter ijzersterk uit en weet het gevaar in de kiem te smoren met een puike redding. Haar verdediging weet vervolgens te ruimen en de Moer kan opgelucht adem halen. Sterker nog, nog geen minuut later staat Lotte oog-in-oog met de Roosendaal-goalie. Nynke maakt de bal vrij op het middenveld waardoor Sigi de tijd en de ruimte heeft om Lotte weg te steken. De bal van Sigi valt precies goed, Lotte stapt precies op tijd in en de inzet van Lotte valt precies binnenkant paal binnen. 1-0 voor Moerse Boys!

Moerse Boys heeft haar voorsprong te pakken, maar de wedstrijd lijkt verder aardig in evenwicht te blijven. De Moer deelt hier en daar wat speldenprikjes uit, maar heeft moeite om echt grote kansen te creëren. Ook Roosendaal laat zien over een prima ploeg te beschikken en oogt af en toe dreigend, maar Fabiënne heeft nog een paar heerlijke saves in huis en houdt zodoende haar doel schoon. Dorris doet vlak voor rust nog een duit in het zakje met een prima ingreep bij een Roosendaalse aanval. Met een 1-0 voorsprong voor de Moer zoeken de ploegen na 45 minuten de kleedkamers op.

Na het bekertje ranja begint Moerse Boys met twee wijzigen aan de tweede helft. Bloem en Noa komen in de ploeg en gaan de flanken bestrijken voor de laatste 45 minuten van het seizoen. Voor Noa zijn het ook de laatste 45 minuten van haar carrière omdat ze besloten heeft om haar schoenen aan de wilgen te hangen. In die minuten laat ze haar ploeg nog één keer genieten wat ze in huis heeft en speelt ze een sterke wedstrijd. Na tien minuten in de tweede helft stuurt Noa Lotte diep met een heerlijke bal langs de zijlijn. Lotte dribbelt verder op en heeft oog voor de instormende Chloé. Iedereen maakt zich op voor een vlammend schot, maar helaas raakt de sterke middenveldster de bal niet goed. Wel valt deze voor de voeten van Minke, die koelbloedig binnentikt. Een aanval uit het boekje, maar helaas is het tikje van Minke vanuit buitenspelpositie en gaat het feest niet door.

Vijf minuten later is het Lauri die de kans krijgt om de marge te vergroten. Nynke stuurt de spits weg en koud in het veld is haar eerste balcontant niet sterk genoeg om de doelvrouw te verschalken. Moerse Boys creëert zodoende een aantal prima mogelijkheden, maar op het uur lijkt Roosendaal dat goede voorbeeld van de Moer te volgen. De gasten komen een aantal keer dreigend op. Zo mist de spits een teenlengte om een gevaarlijke voorzet binnen te tikken, zijn Fabiënne en Jess scherp bij een corner en een poging van randje zestien vliegt nipt over het Klein-Zundertse doel. Moerse Boys blijft daarentegen prima voetballen van achteruit, maar heeft even moeite om de weg naar voren te vinden.

Waar vorig seizoen het venijn in de laatste wedstrijd zat (toen Dames 1 directe degradatie wist te voorkomen), zit het venijn deze keer ook echt in de laatste minuten van de laatste wedstrijd. Het is niet de heerlijk uitgespeelde aanval die de 2-0 oplevert. Lindsay speelt Lauri in de voeten aan. Lauri draait vervolgens open en heeft oog voor de loopactie van Nynke. Nynke mikt schuin voor de goal vervolgens op de keepster. Een grote kans, maar nog geen verdubbellaar, maar die gaat er uiteindelijk wel komen.

“Ik durf eigenlijk niet te schieten op de goal.” Dat waren de woorden van Lindsay vlak voordat zij het veld betrad. Luttele seconden voor het laatste fluitsignaal was daar weinig van te merken. Met het gezicht naar de goal gericht trok Lindsay net buiten de zestien de stoute schoenen aan en waagde ze haar geluk. Met een heerlijke poeier richting de verre hoek liet ze het net bollen en vriend en vijand, en vooral zichzelf, verbazen. En ook zette ze Moerse Boys op 2-0. Vreugde alom en een mooi slotakkoord van dit toetje (en een mooi startsein om komend seizoen vaker op doel te schieten!).

Een 2-0 overwinning dus voor het vrouwenvlaggenschip in de laatste wedstrijd van Noa (bedankt voor je inzet voor Dames 1 topper!). Na 18 competitiewedstrijden kan de stand worden opgemaakt in de 2e klasse. Met 28 punten, bijna een verdubbeling van het puntenaantal van een seizoen geleden, en een 6e plaats kan Moerse Boys Dames 1 terugkijken op een goed seizoen waarin een mooie groei is doorgemaakt. Met nog wat toernooien en activiteiten op het programma, gaat de ploeg in haar zomerslaap en de batterij opladen voor een nieuw seizoen in de 2e klasse.

Via deze weg dan ook een groot dankjewel aan iedereen die bij één, meerdere of zo goed als alle (hulde Lieke en Nynke!) wedstrijden van Moerse Boys Dames 1 een kijkje kwam nemen. Uw support wordt gewaardeerd! Ook een groot dankjewel aan de sponsoren: Van Meer Schoenen, RepairSpot, Kinderdagverblijf Donkies, Cafetaria ’t Vrouwke, Huybregts Loon- en Grondwerkbedrijf en Better Bodies Zundert.

Tot in augustus!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp