Moerse Boys Dames 1 promoveert naar de 2e klasse!

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys Dames 1 promoveert naar de 2e klasse!

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Het zou een goede quizvraag kunnen zijn. ‘Welk team wist via de nacompetitie te promoveren zonder ook maar één wedstrijd te spelen?’ Het was wat dat betreft een bijzondere week voor Moerse Boys Dames 1. In de laatste speelronde van de competitie wist het de 2e plek te heroveren. Zo’n 4 dagen later was het opnieuw feest. Rond half 4 op de vrijdagmiddag sijpelde het nieuws binnen dat de nacompetitie voor de Moer al gespeeld was en de promotie naar de 2e klasse in de broekzak gestoken kon worden. De een zat op school of was aan het werk, de ander was misschien al aan de vrijdagmiddagborrel begonnen toen het verlossende woord eruit was. Geen gezamenlijke euforie, maar verbazing alom.

Moerse Boys, Uno Animo, Olympia en Baardwijk zouden samen gaan strijden voor één plek in de 2e klasse. Moerse Boys werd voor de eerste wedstrijd gekoppeld aan Uno Animo. Al vrij snel kwam het bericht dat deze wedstrijd niet gespeeld zou gaan worden en de Moer zich dus al op kon gaan maken voor de finale. Bij de andere wedstrijd, Olympia – Baardwijk, bleek ook Olympia niet te gaan spelen. De finale zou dus een clash tussen Moerse Boys en Baardwijk worden. Een mooi affiche, daar de teams in het seizoen 19/20 een verhit kampioensgevecht uitvochten met elkaar. Een gevecht dat door corona helaas geen winnaar opleverde.

Met man en macht werd gewerkt om de finale een week te vervroegen. Op vrijdag hield iedereen dus koortsachtig haar telefoon in de gaten. Om 15:25 uur lichtte iedereens scherm op. Niet met een mededeling wanneer de wedstrijd gespeeld zou worden, maar een ‘gefeliciteerd met de promotie’. Een anticlimax van jewelste.

Zo kon het dus gebeuren dat Moerse Boys geen nacompetitiewedstrijd speelde, maar dit toetje wel kon winnen. Dat dit gevierd moest worden, was al snel duidelijk. Op zondag was het ‘Moerse Boys Dames 1-dag’. Om 12 uur stond er een lunch op het terras van de Moer op de planning om de magen goed te vullen. Rond half 3 werd er koers gemaakt naar Zundert om daar, op de aardbeienfeesten, de promotie te vieren. Een oranje enclave bewoog zich van kroeg naar kroeg. Het was een geslaagde dag!

Via deze weg willen we alle biersponsoren, Moerse Boys, Café Grensgeval, Anja en Pieter Geerts, Peter Vriends, Stefan en Carola Martens, Olav den Ridder, Piet van der Maas, ’t Vleeswienkeltje, Barry Gommers, Ger Buijnsters, Joeri Huijbregts, Erik en Natasja Bastiaensen, Gijs van Loon en Bram de Meijer, Sylvia Daems, Leut Conceptstore en Floris van Beek, bedanken voor hun gulle gift! Wij houden van jullie!

Ook grote dank aan onze sponsoren, Van Meer schoenen, Repairspot Zundert, Kinderdagverblijf Donkies, Meer Fresh en cafetaria ’t Vrouwke.

Volgend jaar gaat het dus gebeuren, Moerse Boys Dames 1 in de 2e klasse. Een nieuwe mijlpaal binnen het damesvoetbal bij Moerse Boys. Robin, Vera, Amelie, Dietske, Nola, Mira, Ellen, Chanel, Noa, Mandy, Lotte, Chloé, Iefke, Dorris, Jessey, Lauri, Sigi, Ger, Olav, Piet, Alex en Randy, het is ons geflikt!

Fijne zomerstop en tot in augustus! Forza Moerse Boys!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp