Moerse Boys Dames 1 blijft 2e klasser!

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys Dames 1 blijft 2e klasser!

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Moerse Boys Dames 1 en nacompetities, ook dit seizoen is het een bijzondere combinatie. Evenals vorig seizoen trekt de tegenstander zich terug en mag Moerse Boys zich winnaar noemen van het ‘toetje’ zonder ook maar één wedstrijd te spelen. Afgelopen jaargang betekende het dat Moerse Boys Dames 1 promoveerde naar de 2e klasse. Ditmaal betekent het handhaving in diezelfde 2e klasse.

Op de slotdag van de competitie behaalde Dames 1 een cruciale overwinning om in de nacompetitie terecht te komen. Op Akkermolen werd GSBW met 2-1 verslagen waardoor de laatste plaats werd verlaten en directe degradatie werd ontlopen. Na 90 minuten hard werken vierde Moerse Boys deze ontsnapping. Na enig uitzoekwerk bleek dat de Klein-Zundertenaren gekoppeld waren aan een 3e klasse uit de achterhoek. De winnaar van de strijd tussen NEO en FC Eibergen zou de tegenstander gaan worden op 11 juni in de nacompetitiefinale.

Dinsdagavond, na de training, werd het nieuws bekend dat die finale niet gespeeld gaat worden. Dat zorgde voor flink wat verbazing, niet in de laatste plaats omdat de halve finale ‘gewoon’ gespeeld is. NEO versloeg FC Eibergen namelijk met 4-1 en leek zich daardoor op te gaan maken voor de confrontatie met Moerse Boys. Uiteindelijk heeft NEO de keuze gemaakt om zich terug te trekken, waardoor Moerse Boys er met de plek in de 2e klasse vandoor gaat.

Uiteraard had Dames 1 deze mijlpaal liever op het veld gehaald. Evenals vorig jaar gaat dat ‘feest’ niet door, maar toch mag Moerse Boys trots zijn dat het zich gehandhaafd heeft. Op een niveau hoger en met een flink verjongde ploeg was het niet altijd makkelijk en moest Dames 1 vechten voor elk punt. Dat harde werken is uiteindelijk beloond met een nieuw seizoen in de 2e klasse en dat mag gevierd worden!

Via deze weg een groot dankjewel naar iedereen die Moerse Boys Dames 1 dit seizoen een warm hart heeft toegedragen! Wij houden van jullie! Een groot dankjewel gaat ook uit naar onze sponsoren: Van Meer Schoenen, RepairSpot, Kinderdagverblijf Donkies, Cafetaria ’t Vrouwke en Huybregts Loon- en Grondwerkbedrijf.

Fijne zomer en tot in september, 2e klasse!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp