Moerse Boys blameert zich tegen vierdeklasser RSV na bizarre penaltyserie

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys blameert zich tegen vierdeklasser RSV na bizarre penaltyserie

Moerse Boys is met het schaamrood op de kaken de winterstop ingegaan. Op eigen veld liep het tegen een enorme deceptie aan in het bekertoernooi. Vierdeklasser RSV was na een fraaie comeback en een bizarre strafschoppenreeks te sterk. Een 2-0-voorsprong en een veldoverwicht bleek voor Moerse Boys niet voldoende om de Rucphense bezoekers van een bekerstunt te houden.

Contractverlenging
De zondag was nochtans zo positief begonnen. Moerse Boys maakte immers wereldkundig dat hoofdtrainer Osman Erbas ook volgend seizoen aan het roer staat op Akkermolen. Een positief bericht in moeilijke tijden voor het vlaggenschip, dat na de degradatie van vorig seizoen als hekkensluiter het kalenderjaar afsluit. De contractverlenging en de enorme support van de spelers vormen het bewijs dat de hoofdtrainer weinig blaam treft.

Wat was het dan lekker geweest voor het gevoel als het heuglijke nieuws was opgevolgd door een klinkende overwinning op RSV, de nummer zeven van de vierde klasse. Een thuiswedstrijd, op het eigen kunstgrasveld, omringd door veel toeschouwers. De ingrediënten voor een fijne afsluiter van 2023 waren aanwezig. Het mocht echter niet zo zijn. Daarmee kreeg het kalenderjaar sportief gezien wellicht een passend sluitstuk.


Ongelukkige combinatie
Moerse Boys en het bekertoernooi. Het is sowieso al jarenlang een ongelukkige combinatie. Met uitzondering van het seizoen 2019-2020 overwinterde Klein-Zunderts trots de laatste jaren nooit in de beker. Alsof er een vloek op rust. RSV-thuis komt in een rijtje met Steenbergen-uit (2018/2019). ZIGO-uit (2021/2022) en JEKA-uit (2022/2023). Stuk voor stuk recente zeperds tegen ploegen uit een lagere klasse.

Natuurlijk had Moerse Boys tegen RSV wel een overwicht. En natuurlijk waren de meeste kansen voor de oranjehemden. De bezoekers zakten in en metselden een defensieve muur. Aan Moerse Boys de opdracht deze te slechten. Daarin slaagde het pas na rust. In de eerste helft had RSV zijn zaken uitstekend op orde. De grote kansen waren schaars.

Kostje lijkt gekocht
De treffer van Damian, direct na rust, was dan ook meer dan welkom. Hij schoot overtuigend raak, na goed voorbereidend werk van Raad. Het oranje-witte kamp slaakte een zucht van opluchting. Die opluchting werd alsmaar groter, toen Ties luttele minuten later de marge vergrootte. Hij kon de bal eenvoudig in het doel schuiven, op aangeven van Cas. Het kostje leek gekocht; de volgende ronde leek in de pocket. Lang dreigde de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Moerse Boys kreeg kansen op meer, maar de marge bleef twee. RSV beperkte zich vooral tot verdedigen.

Als donderslag aan heldere hemel maakte de Rucphense formatie zo’n tien minuten voor tijd uit het niets de aansluitingstreffer. Vakkundig sneed het door de Klein-Zundertse achterhoede, waarna doelman Tom kansloos werd gelaten. Direct daarna voorkwam de bezoekende goalie met een fraaie reflex op een kopbal van Damian alsnog de vroegtijdige beslissing. Hoewel RSV tot de eigen treffer nauwelijks van eigen helft was af gekomen, mocht het daardoor tot het laatste fluitsignaal blijven hopen op een resultaat. En dat resultaat kwam er ook. In blessuretijd werd een voorzet bij de tweede paal knap binnen geschoten. Bordjes in evenwicht, een strafschoppenreeks moest voor de beslissing zorgen.

Nederland – Nigeria
Die strafschoppenreeks stond bol van de bizarre wendingen. De fervente voetballiefhebber herinnert zich vast nog de penaltyserie tussen Nederland en Nigeria op het WK onder de 20 in 2005. Pas na 24 strafschoppen viel toen de beslissing. Zover kwam het op Akkermolen deze middag net niet. Alle spelers kwamen aan zet en na 22 strafschoppen viel het verdict. RSV trapte raak en benutte daarmee zijn vierde matchpoint. Moerse Boys droop af.

‘De magie van het bekertoernooi’, schreef BN De Stem. Waarheid als een koe natuurlijk. Prachtig vooral voor de bezoekers, die de stuntzege uitgebreid vierden met vreugdekreten, rookpotten en klinkende flesjes bier. Gezamenlijk poseerden zij voor een juichfoto. Geef ze eens ongelijk. Dit is wat voetbal mooi maakt. Ook al zijn de druiven voor Moerse Boys zuur. Toch waren er zelfs op een zondag als deze lichtpuntjes, want de piepjonge JO19-speler Juul van Eekelen maakte zijn debuut in de hoofdmacht. Hij kreeg een hartverwarmend applaus en schoot in de bloedstollende strafschoppenreeks zelfs raak vanaf elf meter.

Afijn. Het bekertoernooi ten einde. Evenals voetbaljaar 2023. Sportief gezien een voetbaljaar om snel te vergeten voor ons vlaggenschip. Maar eens zal de zon weer schijnen. Tot 2024!

Verslag BN De Stem: Klik hier!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Nick Buijnsters – Joris Goossens – Hein Coremans – Bart van den Broek – Bas Naalden (Guus Kerstens) – Ties Bastiaenen – Rik Mol – Raad Rasho (Davey Matthijsse) – Damian van Oerle (Juul van Eekelen) – Cas van den Broek. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp