Moerse Boys benoemt Anton Daamen tot erelid: “Onvergetelijk”

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys benoemt Anton Daamen tot erelid: “Onvergetelijk”

Moerse Boys is een erelid rijker. Anton Daamen werd vrijdagavond tijdens het wederom goed bezochte teerfeest bij Café Den Hoek benoemd tot erelid van onze vereniging. Tijdens de feestavond werd uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van Anton als voorzitter, een functie die hij de afgelopen dertien jaar met verve vervulde. Het erelidmaatschap is de ultieme bekroning voor al het werk dat Anton voor onze vereniging heeft verzet.

Doorslag
In oktober 2006 nam Anton de voorzittershamer over van interim-voorzitter Jos van Laerhoven. Bijzonder daarbij was dat zoon Ivo, op dat moment ernstig ziek, zijn vader het beslissende duwtje gaf richting het voorzitterschap. “Je moet het doen, pa. De club wilt het, jij wilt het en ik wil het”, waren de doorslaggevende woorden. Vrijdagavond werd aan die woorden nog kort gerefereerd.

In een toespraak van een minuut of tien, voorgedragen door Piet van der Maas en kersvers verenigingsman Olav den Ridder, passeerden vrijdagavond in vogelvlucht de belangrijkste mijlpalen van dertien jaar voorzitterschap. De successen van Moerse Boys 1, de groei van de club in de breedte en de upgrade van de accommodatie waren thema’s die vanzelfsprekend aan bod kwamen. Maar het ging ook over kleinzonen Daan en Jesse, tegenwoordig ook actief in het oranje-wit. Over de kruiwagenavond tijdens de bouw van de kleedkamers. Over het KIKA-toernooi. Over bourgondisch leven. En meer van dat.

Slimste Mens
De toespraak met serieuze ondertoon werd voorafgegaan door een luchtigere opening. Piet en Olav presenteerden een ronde van De Slimste Mens, het bekende spelprogramma van televisie. Uiteraard moest Anton opdraven als deelnemer, evenals vrouwlief José en dochter Ellis. De ronde ‘Wat weet jij van….?’ zorgde voor hilariteit in de feestzaal bij Café Den Hoek, dat wederom dienst deed als uitstekende feestlocatie.

Tot slot nam Bas van den Bogaert het woord. De toekomstige voorzitter somde kort op welke functies Anton nog meer vervulde door de jaren heen. Anton was voorzitter en secretaris van de jeugdcommissie, voorzitter van de jubileumcommissie van het 60-jarig jubileum en nam zitting in talloze andere commissies. Feit is dat hij week in week uit vele uren in onze voetbalvereniging stak.

Unaniem
Aan het eind van zijn rede richtte Bas zich tot de aanwezige leden. “Met alles wat we zojuist ook hebben gehoord in de toespraak van Olav en Piet is er maar één ding dat ik kan doen”, stelde Bas. Namens het bestuur droeg hij Anton voor als erelid van voetbalvereniging Moerse Boys. Zonder enige twijfel ging bij alle aanwezigen een arm de lucht in, als teken dat zij akkoord waren met het voorstel. Daarmee was het erelidmaatschap van Anton Daamen beklonken. Een ovationeel applaus viel hem ten deel.

Het allerlaatste woord was vervolgens voor de hoofdpersoon. “ Ik voel me heel erg vereerd met dit erelidmaatschap. En ik ben er ook erg door geëmotioneerd. Deze avond is voor mij nu al onvergetelijk. Dank jullie wel”, besloot het nieuwste erelid, die wederom onder luid applaus weer afstand deed van de microfoon.
Volledige toespraak:

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp