Moerse Boys beleeft weinig plezier aan competitiehervatting tegen Kampong

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys beleeft weinig plezier aan competitiehervatting tegen Kampong

Moerse Boys heeft zondag bar weinig plezier beleefd aan de hervatting van de competitie. De eerste competitiewedstrijd van 2023 werd er eentje om snel te vergeten. Kampong was eenvoudigweg een paar maatjes te groot voor de oranjehemden, die op eigen veld de grootste nederlaag van het seizoen om de oren kregen. Het werd 0-5.

Geen gelopen koers
De opdracht voor de tweede seizoenshelft is glashelder: punten pakken. Het liefst wat meer dan voor de winterstop. Ongetwijfeld heeft hoofdtrainer Jurgen zijn spelers al meermaals voorgehouden dat er nog lang geen man overboord is. Ondanks de penibele situatie op de ranglijst – Moerse Boys bezet na zestien wedstrijden de voorlaatste plaats – is er nog niets gespeeld. De ijzersterke tweede seizoenshelft van vorig jaar ligt nog vers in het geheugen. Toen begon het vlaggenschip na Carnaval plots te draaien als een geoliede machine, waardoor het door een indrukwekkende reeks handhaving realiseerde. De koers is ook nu nog niet gelopen. Allesbehalve zelfs.

Des te pijnlijker was de nederlaag van zondag. Met de uitwedstrijd in Utrecht in het achterhoofd, werd Kampong-thuis gezien als een duel met mogelijkheden. Eerder dit seizoen werd het op een snikhete corsozaterdag, onder de rook van Stadion Galgenwaard, 0-0. Het feit dat de gasten sindsdien de weg omhoog hadden gevonden, gaf aan dat ze wel degelijk over veel kwaliteiten beschikken. Dat kwam zondag perfect tot uiting. Moerse Boys werd zoek gespeeld. Niets meer, niets minder.

Rug tegen de muur
Met enorm veel energie en lopende mensen werd Klein-Zunderts trots al in de openingsfase met de rug tegen de muur gezet. Teun, die de geschorste Tom onder de lat verving, kon een hele snelle achterstand nog voorkomen, maar desondanks moest hij al binnen tien minuten de bal uit het net vissen. Aan de openingstreffer hing een buitenspelluchtje, maar een vlagsignaal bleef achterwege. Een lage voorzet werd eenvoudig binnen gewerkt. Het bleek een voorbode voor een loodzware middag.

Waar Moerse Boys moeite had om serieuze kansen bijeen te spelen, dartelde Kampong vrolijk door. Met een Berend, een Maurits en een Nies herbergt de Utrechtse selectie best wat namen die ook op een hockeyveld niet zouden misstaan, maar zondag bewezen zij zich ook op een hobbelig A-veld op Akkermolen als een vis in het water te voelen. Halverwege de eerste helft liep het verder uit. Een hoekschop werd slecht verwerkt door de oranje-witte defensie, waarna van dichtbij kon worden gescoord.

In het tweede bedrijf was het beeld niet veel anders. Kampong domineerde, Moerse Boys snakte naar het laatste fluitsignaal. Sneu was het wel voor Sietse, die na vier maanden blessureleed eindelijk zijn rentree maakte in het hart van de verdediging. Op ongelukkige wijze stond hij vlak na rust aan de basis van de 0-3. Onfortuinlijk werkte hij de bal in eigen doel. In het vervolg scoorden de bezoekers nog tweemaal en daarmee mocht Moerse Boys zeker niet klagen. Kampong kreeg kansen op nóg meer doelpunten.

Remontada Moerse Boys 6
Nee, een positief resultaat zat er deze middag niet in. Een remontada zoals de veteranen van Moerse Boys 6 eerder op de dag beleefde, kwam nooit in zicht. Het zesde elftal boog op bezoek bij Beek Vooruit 12 in de tweede helft een 4-0-achterstand om in een  4-5-voorsprong. Het werd uiteindelijk 5-5, mede door vier treffers van Stefan Luijten. Een dergelijk kunststukje was aan het vlaggenschip niet besteed. Het laatste fluitsignaal klonk bij spelers en supporters als muziek in de oren. Snel haastte zij zich richting de warme kleedkamers en kantine.

Moerse Boys – Kampong was een wedstrijd die in het collectieve Moerse Boys-geheugen niet te lang zal blijven hangen. 0-5-nederlaag. Au! Vergeten en door. Nog genoeg potjes om wat van het seizoen te maken. Te beginnen aanstaande zondag, op bezoek bij HVCH. Tot dan!

Verslag BN De Stem: klik hier!

Opstelling Moerse Boys: Teun Bastiaensen – Rik Mol – Sietse Sebregts (Gijs Gommers) – Joris Goossens – Hein Coremans – Bart van den Broek (Mohammed Mekkaoui) – Justin Houtzager – Daan van den Broek – Cas van den Broek – Damian van Oerle (Ties Bastiaensen) – Dave Schoenmakers. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp