Moerse Boys beleeft horrormiddag: derbynederlaag en blessure Marvin

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys beleeft horrormiddag: derbynederlaag en blessure Marvin

De middag die alles in zich had om een fijne voetbalmiddag te worden, werd er voor Moerse Boys eentje om snel te vergeten. Prachtig waren de omstandigheden voor de streekderby tegen Unitas’30, maar het resultaat na anderhalf uur voetbal was allesbehalve bevredigend (2-1-nederlaag). Daar bovenop kwam de op het oog zware knieblessure voor Marvin. Kortom: een horrorzondag voor Moerse Boys.

Geweldige omstandigheden
Een zonovergoten, bijzonder fraai sportpark De Lage Banken, voorzien van buitenbar en bevolkt door veel publiek, vormde het strijdtoneel voor de streekderby in de Vierde Divisie. Opzwepende muziek begeleidde de 22 spelers richting het veld. Aan hun zijde jeugdspelertjes van beide clubs, die in de rust strafschoppen mochten trappen op de reservekeepers. Ja, Unitas’30 – Moerse Boys had alles wat amateurvoetbal mooi maakt. Toch werd het een bijzonder vervelende middag voor het Klein-Zundertse kamp. Niet op de laatste plaats vanwege het uitvallen van Marvin.


Noodlot slaat toe
Zo rond de twintigste minuut sloeg het noodlot toe. De wijze waarop de populaire linkspoot de blessure opliep, was ongelukkig maar bovenal ook typerend voor zijn spel. Onverschrokken, met het mes tussen de tanden, ging de nimmer verzakende aanjager een duel aan om de bal. In zijn felheid kwam hij onfortuinlijk neer, waarbij hij geblesseerd raakte aan zijn knie. De schreeuw van de kleine publiekslieveling ging door merg en been. Verzorger Ron maakte na een korte behandeling het bekende gebaar met twee vingers: wisselen. Met een luid applaus staken de aanwezige supporters Marvin een hart onder de riem.  Debutant Mohammed Mekkaoui, overgekomen van Rood-Wit, was zijn vervanger.

De streekderby tegen Unitas was nochtans hoopvol begonnen voor Moerse Boys. In de openingsfase maakte het eerst kennis met de behendige buitenspelers van promovendus Unitas’30, maar al snel kwam het uit het niets op voorsprong. Wie anders dan Cas was de gevierde man. De nummer tien draaide een hoekschop in één tijd binnen. Het storende werk van Daan bij de eerste paal liet de doelman dusdanig twijfelen, dat hij een doelpunt niet kon voorkomen. Unitas-uit kende zodoende een parallel met Venray-thuis van een week eerder. Ook toen kwam het vlaggenschip al snel op voorsprong. Helaas bleek dat niet de enige overeenkomst deze middag.


Hein heerst in de lucht
Op de strijdlust van de oranjehemden was bar weinig aan te merken. Geen van de spelers was te beroerd om vuile meters te maken. Ook de fysieke duels werden niet geschroomd. Hein viel op in positieve zin; hij won haast al zijn kopduels. De keerzijde was wel dat Moerse Boys niet veel gevaar kon stichten. Vechtvoetbal kreeg vaak de overhand, bij vlagen was het spel niet zorgvuldig genoeg. Debutant Mohammed was nog het dichtst bij een tweede doelpunt voor rust. Hij vuurde rakelings naast. De vervanger van Marvin kende een verdienstelijk debuut.

Ook Unitas creëerde niet bijster veel in het eerste bedrijf, maar zij scoorden wel op de juiste momenten. Op het half uur mocht de spits twee keer aanleggen. Bij zijn tweede poging was het raak. Een klein kwartier later, op een zucht van de rust, werd het ook nog 2-1. Geheel vrijstaand kon een van de Unitas-aanvallers bij de tweede paal scoren. Moerse Boys zocht in mineurstemming de kleedkamer op.

Unitas’30 houdt Moerse Boys in leven
Na de rust poogde Moerse Boys het tij te keren, maar het ontbrak eenvoudigweg aan stootkracht. Het was vooral aan de onzuiverheid van de Unitas-voorwaartsen te danken dat het zo lang een wedstrijd bleef. Zij kregen een aantal mogelijkheden om de marge te vergroten, maar slaagden niet om Tom nogmaals te passeren. Aan de overzijde was Daan nog het dichtst bij de gelijkmaker. Zijn volley van dichtbij strandde op een been van een verdediger. Typerend was het geweest als de voorzet van Bart vlak voor tijd binnen was gedwarreld bij de tweede paal. De bal plofte echter neer op het dak van het doel. Met jongelingen Raad en Ties probeerde trainer Jurgen Arnouts nog wel wat te forceren, maar zonder succes. Ook de tieners konden niets meer forceren. De 2-1 bleef op het bijzonder fraaie LED-scorebord staan.

Moerse Boys verloor zodoende opnieuw en blijft steken in de gevarenzone van de Vierde Divisie. De gelijkenissen met vorig jaar zijn talrijk, maar weldegelijk zijn er ook duidelijke verschillen. Waar het vlaggenschip vorig seizoen vaak nauwelijks iets te vertellen had voor de winterstop, is het nu pas één keer echt weggevaagd (Meerssen-uit). Verder kan het zich ogenschijnlijk alleraardigst meten met zijn opponenten. Dat er spoedig meer punten gaan volgen, lijdt haast geen twijfel. Al is het wegvallen van Marvin wel een forse dreun.

Volgende week gaat Moerse Boys in het bekertoernooi op bezoek bij tweedeklasser Gilze. De week erop wacht een thuiswedstrijd tegen Hoogland, inclusief kantinefeestje. Dat belooft wat! Tot dan.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems (Ties Bastiaensen) – Joris Goossens – Hein Coremans – Marvin de Beer (Mohammed Mekkaoui) – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek – Daan van den Broek – Dave Schoenmakers (Raad Rasho).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp