Moerse Boys “Battle of the Youth” 2023

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys “Battle of the Youth” 2023

Op 3 en 4 juni vond het jaarlijks kamp weer plaats voor de jeugd O8 t/m O11, met als thema Battle of the Youth. Het weer was ons dit jaar wel erg goed gezind, strakblauwe lucht, volop zon en geen spatje regen.

Om 12.30uur werden de kinderen verwacht bij de accommodatie van Moerse Boys waar vooral door de ouders hard gewerkt werd om alle luchtbedden en slaapzakken op zijn plaats te leggen. Jeugdvoorzitter Niek Bastiaensen opende het kamp officieel en dat deed hij op een erg leuke manier. De kinderen moesten de leiding van de activiteitencommissie op volgorde van leeftijd zetten, wanneer dit juist was gedaan, kregen zij het antwoord “is goed” te zien.

Na de opening mochten de kinderen aan de slag met een spellenparcours waar verschillende opdrachten uitgevoerd moesten worden zoals latjetrap, bierviltjes stapelen, zitvoetbal en foto’s en woorden raden enz. Met al deze opdrachten konden de teams punten verdienen. Er werd dan ook heel fanatiek gespeeld want ieder team wilde natuurlijk winnen.

Na dit spellenparcours hadden we een gezamenlijk spel op de stormbaan, waar ieder team om de beurt een route zo snel mogelijk moest afleggen.
Van al deze spellen kregen we natuurlijk honger en rond 17.30uur stond daar BeMa Catering waar voor alle kinderen en leiding friet met een snack klaargemaakt werd. Na het eten volgde er een Vossenjacht door de wijken van Klein Zundert. De teams moesten op zoek naar 14 vossen en hun leeftijd en functie binnen Moerse Boys raden, een ware klopjacht dus. Weer teruggekomen bij de accommodatie werd er nog wat gevoetbald en gespeeld.

De volgende ochtend waren de eerste kinderen er weer vroeg bij, om ca. 8 uur stond er een ontbijt klaar. Ook de zondagochtend stond in het teken van spelletjes zoals flessenvoetbal, trefbal, handige ober en levend ganzenbord. Als afsluiting van het jaarlijks jeugdkamp werd er door de kinderen gevoetbald tegen de leiders, werkelijk een waar spektakel, waar de leiders erg fanatiek waren om te winnen!

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd kamp en hopelijk zien we jullie volgend jaar weer!!

Verslag: Angelique Marijnissen / Foto’s: Marieke Cools en Anita van Dongen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp