Moerse Boys als kind met heimwee: weer een verliespartij buitenshuis

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys als kind met heimwee: weer een verliespartij buitenshuis

Als een kind met heimwee blijft Moerse Boys het dit seizoen moeilijk hebben buitenshuis. Voor de veertiende keer bleef het in een uitwedstrijd verstoken van een zege. Op het lommerrijke sportpark De Wijchert was AWC duidelijk een maatje te groot. De Klein-Zundertse hoofdmacht was dan wel driemaal trefzeker, de thuisploeg scoorde twee keer zo vaak. Game, set en match: 6-3.

Onbehaaglijk gevoel
Het is alsof het vlaggenschip een onbehaaglijk gevoel bekruipt zodra het de dorpsgrenzen verlaat. Dat het plots wat vertrouwen verliest en zich niet senang voelt in een onbekende omgeving. Al het gehele seizoen is Moerse Boys en uitwedstrijden een ongelukkige combinatie. Pas twee puntjes sprokkelde het deze voetbaljaargang buiten het eigen Akkermolen. De laatste uitzege dateert van 23 maart 2022 – vorig seizoen dus -, toen op een woensdagavond werd gewonnen bij RKSV Minor (1-4).

Ondanks die dramatische statistieken buitenshuis trok het vlaggenschip weldegelijk met vertrouwen richting Wijchen. Waarom ook niet? De laatste twee wedstrijden resulteerden immers in een overwinning. Uiteraard op het eigen Akkermolen. Plek veertien, het grote doel, lag daardoor plots voor het grijpen. Bij winst op AWC zou Silvolde, dat op zaterdag al verloren had van Halsteren, worden gepasseerd op de ranglijst.

Dat het zover niet zou komen, tekende zich al vrij snel af. Binnen drie minuten opende de thuisploeg via een droge knal van afstand de score. Het was het startschot voor een wedstrijd met veel doelpunten. Lang had Moerse Boys niet nodig om van die eerste tik te bekomen, want een minuut of vijf later schoot Cas vanaf elf meter de gelijkmaker binnen. Een overtreding op Daan ging aan de strafschop vooraf. Het bleek helaas geen opmaat voor een gelijk opgaande strijd.


Beresterke AWC-spits
De beresterke AWC-spits Jorn Reuvers bezorgde Moerse Boys deze middag de meeste kopzorgen. Hij was haast niet van de bal te krijgen en vervulde steeds weer een belangrijke rol in het aanvalsspel van zijn ploeg. De Klein-Zundertse defensie had geen antwoord op zijn fysieke kracht. Net na het kwartier was Reuvers verantwoordelijk voor de 2-1. Hij won een lijf-aan-lijf-gevecht met Joris, omspeelde Tom en schoof binnen. Bij de 3-1, tien minuten later, was hij opnieuw bepalend. Zijn ploeggenoot kon de bal van dichtbij binnen koppen. Toen nog voor rust zelfs de 4-1 viel, ingeleid door een formidabele crosspass, was de wedstrijd al gespeeld. Een inhaalrace als Max Verstappen in zijn beste dagen, was nooit een reëel scenario.

Ook na de thee was de scoringsdrang van AWC aanvankelijk nog onverminderd. Binnen twintig minuten was de marge vergroot naar vijf treffers. Een half dozijn doelpunten voor de thuisploeg, die bij vlagen fraai voetbalspel op de mat legde en vertrouwen tankte in aanloop naar de promotiewedstrijden. Met de 6-1-voorsprong op het bord was het ook wel heerlijk voetballen voor de Wijchense spelers. Voor Moerse Boys dreigde een grote afstraffing.

Moerse Boys richt zich op
Toch richtten de Oranjehemden zich nog enigszins op. De score kreeg een draaglijker aanzicht. Eerst was het Daan die een corner van Cas feilloos binnenkopte, terwijl diezelfde Cas in de slotfase verantwoordelijk was voor de mooiste Moerse Boys-treffer van de middag. Vooral de subtiele voetbeweging waarmee invaller Job de kleiner spelmaker alleen voor de keeper zette, was fraai. De nummer tien faalde niet. Dat deed hij overigens eerder in de tweede heft nog wel, toen hij de bal wellicht beter breed had kunnen leggen op Job maar voor eigen succes ging. Na anderhalf uur voetbal stond er zodoende een 6-3-eindstand op het scorebord.

Snel douchen en terug de bus in richting Klein-Zundert. Richting het fijne, vertrouwde Akkermolen, dat voor deze spelersgroep vaak juist als een warm bad aanvoelt en waar de komende weken nog cruciale wedstrijden worden afgewerkt. De achterstand op plek veertien is twee punten. De jacht op Silvolde gaat onverminderd voort. Uw steun is daarin van levensbelang. Kortom: tot volgende week. Tot Longa-thuis!

Voor de reactie van Jurgen Arnouts tegenover BN De Stem: klik hier.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Joris Goossens – Hein Coremans (Dave Schoenmakers) – Gijs Klep – Ties Bastiaenen – Justin Houtzager – Cas van den Broek – Bart van den Broek – Daan van den Broek – Damian van Oerle (Job de Meijer). 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp