Moerse Boys aan vooravond van competitiestart: “Alleen het resultaat telt zondag”

U bevindt zich hier:
/ Moerse Boys aan vooravond van competitiestart: “Alleen het resultaat telt zondag”

Het geduld van de Klein-Zundertse voetballiefhebber werd bijna een volledig jaar op de proef gesteld, maar eindelijk is het wachten voorbij. Na een periode van 322 dagen (!) zonder officiële wedstrijd staat Moerse Boys 1 aan de vooravond van een nieuw seizoen in de Hoofdklasse. Aanstaande zondag trapt ons vlaggenschip af in de Achterhoek, waar Silvolde de tegenstander is. Voor trainer Jurgen Arnouts telt zondag alleen het resultaat.

Rommelig. Dat predicaat kan gerust op de voorbereiding van Moerse Boys worden geplakt. In juni werd nog een bijzonder fraai oefenprogramma geopenbaard met een handvol serieuze krachtmetingen, maar in werkelijkheid liep het toch even anders. Slechts twee oefenpotjes speelde ons vlaggenschip. Met een gemankeerd elftal tegen derdedivisionist vv Dongen (5-1-nederlaag) en met een vrijwel complete selectie tegen zaterdag eersteklasser vv Kloetinge (1-0-nederlaag). Door de overige confrontaties ging om uiteenlopende redenen – coronabesmettingen, blessures, vakantiegangers – een streep.

Desondanks weigert Jurgen zich te verschuilen achter de chaotische aanloop naar het seizoen. “Het is niet ideaal, maar de rommelige voorbereiding mag absoluut geen excuus zijn richting Silvolde-uit. We hebben heel duidelijk naar elkaar uitgesproken dat we daar een resultaat moeten halen. Hoeveel oefenwedstrijden we ook zouden spelen, hoe de voorbereiding ook zou verlopen. De manier waarop is zondag van ondergeschikt belang”, is de oefenmeester stellig. “Onze selectie is geen vreemdelingenlegioen dat aan elkaar moet wennen. We hebben een groep spelers die elkaar door en door kent. Dat speelt in ons voordeel.” Ten opzichte van vorig seizoen kan de succestrainer geen beroep meer doen op vertrekkers Leroy Daems (vv Wernhout) en Siemen Boomaerts (vv Zundert).

Na de confrontatie met Silvolde heeft Moerse Boys twee weken tot de volgende competitiewedstrijd. In het corsoweekend heeft het vlaggenschip vrijaf. “Dat komt nu niet zo slecht uit. Na zondag hebben we weer twee weken om verder te bouwen. Daarna moeten we echt helemaal klaar zijn voor het seizoen.” Op 12 september gaan de oranjehemden op bezoek bij RKZVC, waarna op 19 september de thuiswedstrijd tegen UDI’19 op het programma staat.

Maar zondag dus eerst Silvolde. Twee seizoenen terug – tijdens het eerste afgebroken coronaseizoen – kruiste Moerse Boys eenmaal de degens met de Gelderse formatie. Op Akkermolen eindigde het treffen in 0-0, nadat Tom met een gestopte penalty een verliespartij voorkwam. Een vergelijk met die wedstrijd loopt echter mank, aangezien Silvolde voorafgaand aan vorig seizoen een karrenvracht aan nieuwe spelers haalde. De selectie van nu ziet er dus grotendeels anders uit. Kortom: we laten ons zondag verrassen.

Zondag vertrekt de bus omstreeks 10.15 vanaf sportpark Akkermolen. Om stipt 14.00 uur wordt het derde hoofdklasseseizoen voor Moerse Boys in gang gezet. Laten we eindelijk hopen op een onafgebroken, volledig voetbaljaar. Wellicht tot zondag. Hup Moer!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp