MO17’s teamwork makes the dream (bijna) work

U bevindt zich hier:
/ MO17’s teamwork makes the dream (bijna) work

“Waar zou met de getallen twee en acht op gedoeld worden?” De eerste vraag tijdens de voorbespreking van de MO17 heeft normaal iets met de mood van de dag te maken. Afgelopen zaterdag was het echter tijd voor een hersenkraker. Nee, het is niet het doelsaldo dit seizen tegen tegenstander DSE (dat is immers iets negatiever (1 doelpunt voor, 9 tegen)). Maar ja, het heeft wel degelijk iets te maken met de twee eerdere ontmoetingen die de MO17 dit seizoen had met DSE. Eén ding dat de technische staf immers bij is gebleven van deze twee nederlagen, is namelijk het rappe tempo waarop de oranjehemden het eerste tegendoelpunt moesten slikken. In de eerste ontmoeting duurde dat namelijk slechts twee minuten. Enkele maanden later ging het al iets beter, toen was het na acht minuten al raak. Een vermenigvuldiging van vier. Nog een vermenigvuldiging met vier zou uitkomen op een tegendoelpuntloze eerste 32 minuten. Een gave uitdaging voor deze zaterdag, zeker ook door de afwezigheid van de zieke doelvrouw Jessie. Maar wie niet waagt, die niet wint, Moerse Boys MO17 gaat ervoor!

Eenmaal bezig met de wedstrijd, bleek de missie van 32 minuten geen tegendoelpunt krijgen, al vrij snel een utopie te zijn. Sterker nog, binnen 32 seconden (!) lag de eerste bal in het oranjewitte mandje. Een desastreus begin van de Moer, dat amper 3 minuten later nog maar eens desastreuzer werd wanneer DSE de 0-2 op het scorebord zette. Een onvervalste monsterscore ging vast bij menig oranjehemd door het hoofd. Logisch ook, maar gelukkig voor Moerse Boys bleef de schade na de snelle tweeklapper van de gasten beperkt. Toch bleef DSE de bovenliggende partij en werd doelvrouw Lieke regelmatig op de proef gesteld. De MO17 mag de nobele Lieke dan ook meermaals een complimentje geven wanneer ze opnieuw een prima redding in huis heeft. Over de eerste helft valt verder vrij weinig te vermelden, behalve dan dat DSE met een listig boogballetje luttele seconden voor de rust de score nog naar 0-3 wist te tillen. Moerse Boys MO17 heeft uiteindelijk een eerste helft op de mat gelegd die veel te slap en gezapig was. Met een 0-3 achterstand komt de ploeg dan immers nog goed weg.

Hoog tijd voor verandering dus. In de rust worden de koppen op scherp gezet. De nieuwe missie is om de tweede helft te laten zien wat de ploeg in huis heeft. De eerste 40 minuten zijn immers maar een schrale vertoning van wat Moerse Boys MO17 kan en verbetering was dus vereist. Dat moet de Moer helaas wel zonder de beresterke Emely doen, die helaas met een pijntje het strijdtoneel moest verlaten.

Eenmaal terug op het veld pakten donkere wolken zich samen boven het A-veld. Waar donkere wolken normaal niet veel goeds betekenen, gaf het de MO17 juist heel veel goeds. Met een beleving en inzet waar je u tegen zegt, gaat Moerse Boys MO17 de strijd aan. De trouwe supporters die de donkere wolken weerstonden, werden verrast door een energiek Moerse Boys MO17. Vol overgave wordt elk duel gespeeld, tweede ballen opgepakt en puur op wilskracht drukten de Oranjehemden richting de vijandelijke zestien. Van de goed voetballende ploeg van DSE van de eerste helft, is in de tweede helft bijna niets meer te zien en dat mag Moerse Boys toch vooral op haar eigen conto schrijven. Moerse Boys weet zich in de tweede helft gesteund door een snelle, verdiende treffer. Lieke trapt een scherpe corner die voor onrust zorgt bij de eerste paal. Joy weet de bal richting de tweede paal te brengen waar Minke klaar staat om de 1-3 op het scorebord te koppen. Moerse Boys leeft weer!

In het vervolg gaat Moerse Boys naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Voorin weten Lieke, Jill en later ook Nynke, de Ettense verdediging goed onder druk te zetten. Vol overtuiging wordt op elke bal doorgelopen zodat de DSE-defensie geen moment rustig adem kan halen. Achterin lijkt Moerse Boys er ook een schepje bovenop te hebben gedaan. Maud speelt oerdegelijk en blokkeert de linkerkant van DSE, terwijl Minke dat aan de andere kan ook doet en tevens veelvuldig de aanval zoekt. Centraal hebben Myrthe, die het hele jaar al een mooie ontwikkeling laat zien, en Lynn de zaakjes meer dan prima op orde. Het viertal werkt zo goed samen, dat doelvrouw Isa niet eens één bal hoeft aan te raken. Daar zal met name Isa zelf ontzettend gelukkig mee zijn.

Het moge duidelijk zijn dat de eerste en de tweede helft een wereld van verschil zijn. Moerse Boys drukt steeds meer aan en de aansluitingstreffer hangt in de lucht. Met nog een kwartier te spelen pakken donkere wolken zich opnieuw samen boven Akkermolen en dient de wedstrijd stilgelegd te worden door een onweersbui. De oranjehemden zullen van deze onderbreking het meest balen, daar zij voelden dat er iets te halen viel. Gelukkig laten de donkere wolken het een kwartiertje later toe om opnieuw het veld te betreden voor het restant. De onweer is voorbij en de regen komt nog steeds met bakken uit de lucht, maar er kan weer gevoetbald worden!

Na de hervatting lukt het Moerse Boys om de goede lijn van de tweede helft verder door te trekken. De onderbreking lijkt de Moer wat dat betreft niet te hebben gestoord in haar ritme en dat is bijzonder knap. Sterker nog, de eerste aanval levert de Moer de echte aansluiting op. Quinty rukt op en schuin voor het goal heeft ze haar medespeelsters voor het uitkiezen. Joy wordt bijna gevonden, maar een DSE-speelster weet de bal net voor haar voeten weg te halen. De rebound valt gelukkig wel voor een oranjehemd want Julie weet vol overtuiging de 2-3 op het scorebord te schieten. Vreugde alom, maar ook nog meer vertrouwen in een stunt!

Met nog ruim tien minuten op de klok kan er nog van alles gebeuren. Terwijl de regen nog steeds met bakken uit de lucht valt, gaat Moerse Boys verder met aanvallen. Opnieuw schuift de ploeg op richting het DSE-goal en na een sterke rush krijgt Quinty de kans om te schieten. De bal passeert de doelvrouw en rolt vervolgens tergend langzaam richting de doellijn. Zo langzaam, dat een DSE’er de bal nog net van de doellijn kan ruimen. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal krijgt de Moer te maken met een vergelijkbaar moment. Debby weet met een slimmigheidje de bal van de keepster te ontfutselen, maar ook haar poging strandt op de doellijn. De vele regen leek hier niet in het voordeel van de Klein-Zundertse ploeg te werken. Geen 3-3 dus, maar 2-3 in het voordeel van DSE.

In het slot had Moerse Boys dus nog twee reuzekansen dus, maar een gelijkmaker zat er helaas niet in. Wat er nog wel in zat, waren de terechte complimenten voor de tweede helft die de ploeg heeft gespeeld. Om op zo’n manier terug te komen tegen een tegenstander die voetballend echt een paar stapjes verder is, laat zien dat de oranjewitte talenten uit het juiste voetbalhout gesneden zijn. MO17’s teamwork makes the dream bijna work. Bijna. Complimenten dus, maar geen punten. Op paaszaterdag wacht de MO17 een nieuwe kans om punten bij te schrijven. Uit tegen TSC om 10 uur wacht de Moer een mooie kans de lijn van de tweede helft verder door te trekken. En wie weet geldt dan MO17’s teamwork makes the dream work.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp