MO17 wint slijtageslag

U bevindt zich hier:
/ MO17 wint slijtageslag

Moerse Boys MO17 speelde deze zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd. Nadat vorige week de competitie winnend is gestart, is het nu zaak om de punten weer in Klein-Zundert te houden. De Fendert MO17-1 zal dat echter proberen te dwarsbomen. Met het vertrouwen zit het wel goed en de meiden hebben er zin in, kortom, de juiste ingrediënten voor een leuke pot voetbal!

De eerste minuten is het wat zoeken. De Fendert laat al snel zien een prima ploeg te zijn en heeft behoorlijk wat snelheid voorin. De oranje witte defensie heeft haar handen vol, maar biedt goede weerstand. Doelvrouw Jess hoeft enkel wat voorzetten op te rapen en beleeft verder een rustige eerste helft. Na een lastig begin herpakt Maud zich goed en speelt een ijzersterke wedstrijd in het vervolg. Ook Lynn speelt als laatste vrouw een prima wedstrijd en geeft goed leiding aan de verdediging. De Moer laat al snel zien aanvallend ook genoeg kwaliteiten in huis te hebben. Al binnen 10 minuten staat het namelijk 2-0 voor de MO17. Allereerst is het Quinty die lekkere steekbal in huis heeft op Minke. De aanvalster twijfelt niet en haalt de trekker over voor het openingsdoelpunt. Snel daarna heeft Quinty weer eens een klasse actie in huis en schuift de bal met haar nieuwe voetbalschoenen in de goal.

Hierna hobbelt het spel wat op en neer. De Moer is te gehaast in balbezit en raakt daardoor steeds snel de bal kwijt. Dat zorgt ervoor dat deze wedstrijd veel energie kost. Met de inzet en drive zit het echter wel goed. Debby laat zien dat ze het elke tegenstander lastig kan maken en speelt ook een goede pot. Zo zorgt ze er mede voor dat de Moer nauwelijks in de problemen komt. Rond de 30e minuut vind de Moer weer wat rust in haar spel en komt het ook op een 3-0 voorsprong. Bloem heeft dit seizoen besloten alleen maar mooie doelpunten te maken want opnieuw schrijft zij de mooiste goal van de wedstrijd op haar naam. Joy speelt de bal naar Bloem op randje 16. Bloem haalt vervolgens uit en de bal verdwijnt in de kruising. Daarnaast is het ook haar eerste doelpunt ooit in een eerste helft, dat vond ze zelf nogal een dingetje. Hopelijk volgen er nu meer dan. Voor rust krijgt de Moer nog een kans om de score te vergroten. Quinty en Bloem combineren er op los. De voorzet die volgt is net te scherp voor Guusje. De middenveldster kan de bal nog wel oppakken en legt deze vervolgens goed terug op Gaby en biedt haar zo een goede schietkans. Gaby vergeet helaas een hoekje uit te kiezen en de bal eindigt in de handen van de keeper.

Het eerste kwartier na de aftrap van Joy voor de 2e helft laat de Moer haar beste spel zien. Er is meer rust in balbezit en de bal gaat dan ook lekker van voet naar voet. Dat het 3-0 blijft, mag zowaar een wonder heten want er worden enkele goede kansen bij elkaar gespeeld. Kim is enkele keren het eindstation van een mooie aanval, maar ze weet helaas geen doel te treffen. Op het middenveld heeft Liz ook haar tegenstander in haar broekzak zitten en voetbalt zelf leuk mee.

Er leek geen vuiltje aan de lucht totdat het noodlot toesloeg. De sterk spelende Minke gaat hard door haar enkel en moet na enkele minuten met veel pijn de strijd staken. De Moer lijkt van slag en het wordt billenknijpen voor de toeschouwers. In de 60e minuut brengt De Fendert de stand terug tot 3-1. Gaby is kansloos op de inzet van de spits, maar in de periode die volgt krijgt de goalie genoeg mogelijkheden om zich te onderscheiden. Ze houdt haar ploeg op de been met enkele goede reddingen en zorgt dat de stand op 3-1 blijft staan. Ook Jess en Suze geven het goede voorbeeld door voorop te gaan in de strijd en ervoor te zorgen dat De Fendert niet de aansluitingstreffer kan maken. Op de bank, waar Esmée en Loes aanwezig waren als supporter, is de spanning ondertussen tot het kookpunt gestegen. Het benauwde weer helpt ook niet mee, Kim moet de strijd ook staken en zo zit de ziekenboeg aardig vol. Maud krijgt in de laatste minuten als linksbuiten nog enkele mogelijkheden maar het lukt haar niet om de bal in het net te krijgen (wat ze zelf zooo graag zou willen). Zo blijft de stand op 3-1 steken, maar deze had er voor hetzelfde geld ook heel anders uit kunnen zien.

De MO17 pakt zodoende opnieuw de 3 punten. Hopelijk valt de schade mee in de ziekenboeg en kunnen we snel weer over iedereen beschikken. Volgende week spelen we opnieuw (!) een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Arnemuiden MO17-1. Een belangrijke wedstrijd want zij staan net als de Moer op een gedeelde eerste plaats op de ranglijst (net als nog 5 andere teams). Aftrap 13:00 uur!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp