MO17 wint eerste bekerwedstrijd

U bevindt zich hier:
/ MO17 wint eerste bekerwedstrijd

Lang, veel te lang, heeft het geduurd maar dit weekend was het eindelijk weer zover; de MO17 mocht de wei in voor een wedstrijd! Na alweer enkele weken in training te zijn en een schappelijke 2e plaats op het jeugdtoernooi waren de talenten er klaar voor. Viola MO17-1 kwam op bezoek voor de bekerwedstrijd waarbij de winnaar een ronde verder gaat. Erop of eronder dus meteen!

De wedstrijd is nog geen minuut onderweg of de Moer krijgt al de eerste tegenslag te verwerken. Gaby is de ongelukkigste in een duel met haar tegenstander en moet meteen de strijd al tijdelijk staken. De meiden gaan niet bij de pakken neer zitten en trekken volop ten aanval. In de eerste 10 minuten krijgen Quinty, Minke en Bloem de kans om de score te openen, maar zij vinden helaas het net niet. De eerste de beste kans aan de overkant is wel raak. Een diepe bal geeft de spits van Viola een 1-op-1 kans. Zij laat Maud kansloos en de oranjehemden kijken zo tegen een achterstand aan.

Ook deze tegenslag krijgt de meiden niet klein. Sterker nog, binnen 3 minuten is de stand compleet omgedraaid. Allereerst scoort Joy uit de kluts na een heerlijke actie van Minke over rechts. Niet veel later heeft Joy een goede actie in huis en speelt de bal door naar Bloem. Bloem draait open en geeft Guusje een niet te missen kans die ze koelbloedig binnenschiet. Nadat Minke wat moeilijk kijkt en Maud een katachtige redding maakt, schiet Lynn de bal binnen voor de 3-1. Rustig wordt het nog niet en binnen de 20 minuten wordt er nog een vijfde keer gescoord, Viola weet namelijk de stand terug te brengen naar 3-2 na een klasse actie van de Alphense spits.

Na de 20e minuut lijkt de rust weer terug te keren op het kunstgrasveld. Het begint wat te regenen en de wedstrijd hobbelt richting de rust. Kansen worden wat schaarser maar toch weet Joy het net nog een keer te laten bollen als Quinty haar een goede kans biedt. Vlak voor rust krijgt Kim nog een grote kans om een doelpunt te maken, maar de rasechte verdedigster krijgt de bal helaas niet in de goal. Met een 4-2 stand wordt de rust bereikt.

In de 2e helft heeft Maud haar keepersshirt ingewisseld voor een oranje shirt en speelt een sterke wedstrijd. Daarnaast laten ook Liz en Loes een prima indruk achter op het middenveld. In het 2e bedrijf is het Minke die al snel de kans krijgt om de score te openen, maar uiteindelijk is het Gaby die uit de kluts de 5-2 op het scorebord werkt. Niet veel later creëert de linkspoot opnieuw een kans door goed weg te draaien bij haar tegenstander, maar deze keer beland de bal niet in de goal. Halverwege de 2e helft brengt Viola de spanning terug door de 5-3 achter Kim te krijgen. Niet veel later heeft Kim een geweldige redding in huis om de bal letterlijk uit de goal te ranselen.

In de 70e minuut zorgt Bloem voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Ze heeft een weergaloze actie in huis en laat haar tegenstander haar hielen zien. Vervolgens plaatst ze de bal in de winkelhaak. Het luidde applaus van het publiek is op zijn plaats want het is een goal waar papa Jurgen trots op zou zijn. Ondertussen geven Debby en Suze de aanvalsters  van Viola geen kans om gevaarlijk te worden. Jess, die normaal in de verdediging staat, laat zien van alle markten thuis te zijn en speelt inmiddels prima op het middenveld. Het slotakkoord is voor Minke, die na een actie op snelheid de bal kiezelhard in het doel schiet.

De MO17 wint zodoende de eerste wedstrijd met 7-3. De volgende ronde in het bekertoernooi is bereikt. Het plezier straalde er van af en dat was ontzettend leuk om te zien. Volgende week start de competitie weer met een thuiswedstrijd tegen MOC’17 MO17-2, aftrap 13:00!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp