MO17 werkt hard en verpest kampioensplannen van Roosendaal

U bevindt zich hier:
/ MO17 werkt hard en verpest kampioensplannen van Roosendaal

Het zal u vast niet ontgaan zijn, maar opnieuw (!) was het afgelopen weekend heerlijk weer! Heerlijk weer voor een mooie pot voetbal. De slotspeelronde van fase 1 stond op het programma. Althans, de reguliere wedstrijden. De MO17 wacht nog de “corsowedstrijd” volgende week in Vlissingen die het nog moet inhalen. De oranjehemden staan na 4 gespeelde wedstrijden op een keurige 5e plaats in de 1e klasse en dat mag gerust een prima prestatie genoemd. Zeker wanneer je daar nog bij optelt dat de ploeg een flinke verjonging heeft doorgemaakt en nog steeds aan elkaar aan het wennen is. ‘Fase 1: De Gouden Weken’ verloopt echter voorspoedig en de nodige stappen in de goede richting zijn al gezet.

Afgelopen zaterdag stond er een mooie testcase op het programma voor de Klein-Zundertenaren. Koploper Roosendaal kwam op bezoek op Akkermolen en dus kon de MO17 haar borst natmaken. Met name tijdens het steigeren, toch wel het meest geliefde onderdeel van de warming-up bij de MO17, zette de koppen op scherp. Bij afwezigheid van captain Minke nam Isa de nobele taak op zich om het team te begeleiden tijdens het versnellen. Met fase ‘easy’, ‘medium’, ‘sport’, ‘turbo’ en ‘EXTREME’, was de MO17 meer dan klaar voor de aftrap. Althans, geval 12 van de 14 aanwezige heldinnen waren klaar voor de aftrap. Inthe en Yinthe blijken niet fit genoeg om te starten en nemen plaats op de bank in geval van nood. Een flinke domper, maar de Moer begint wel sterk aan de wedstrijd. De ploeg lijkt met name fase ‘turbo’ uit het steigeren mee te nemen in de wedstrijd. De MO17 zoekt brutaal de aanval en dringt Roosendaal in de beginfase ver terug. Kansen levert het niet op, maar het is een duidelijk signaal van de oranjehemden dat de punten niet zomaar voor het oprapen liggen.

Langzaam neemt Roosendaal het heft wat meer in handen. De bezoekers laten zien niet voor niets aan kop te gaan. De bal gaat gemakkelijk van voet naar voet, maar de bezoekers hebben moeite om tot echte kansen te komen. De verdediging staat opnieuw goed haar vrouwtje. Lynn en Myrthe blinken uit en vormen samen een ijzersterk duo centraal achterin. Maud is weer terug van weggeweest en speelt zoals altijd zakelijk, terwijl Isa met haar enthousiasme de MO17 een grote dosis positieve energie geeft. Met die positieve energie weten Joy en Nynke wel raad. Joy is opnieuw een plaaggeest voor de opbouw-ambities van Roosendaal en verstoort regelmatig de plannen van de gasten, terwijl Nynke in minuut 11 de eerste kans voor de oranjehemden laat aantekenen.

De wedstrijd is mooi in evenwicht en terwijl Inthe zich in de dug-out nog verontschuldigd dat ze nog niet zo veel heeft opgeschreven in het ‘boekje’, weet de Moer het net te bollen. Op het kwartier zet Julie zich goed achter de bal en produceert ze een knaller richting de hoek. Een mooi zondagsschot op de zaterdag geeft de Moer de voorsprong en de blijdschap is terecht. In de fase na de openingstreffer krijgt de Moer het zo nu en dan zwaar te verduren vanwege het af en toe fysieke spel van de gasten, maar het collectief geeft geen krimp en krijgt zelfs mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Joy deelt wat speldenprikjes uit een Lieke mag aanleggen wanneer de Moer een vrije trap krijgt op een mooie plek, maar de verdubbellaar valt niet.

Ondertussen dringt Roosendaal weer wat meer aan en een kleine 10 minuten voor rust valt dan ook de gelijkmaker. De Roosendaalse spits krijgt te veel tijd om uit te halen en maakt hier gretig gebruik van wanneer de bal in het Klein-Zundertse doel verdwijnt. De fase tot de rust moet Moerse Boys op overlevingsstand doorkomen, maar met Emely in de ploeg lukt het om zonder grotere kleerscheuren de rust te bereiken. Jessie weet nog een aantal keer prima in te grijpen waardoor de teams met 1-1 de kleedkamers opzoeken.

Na een lekker bekertje ranja en de overheerlijke appels van Lieke is Moerse Boys klaar om nog 40 minuten te knokken voor een resultaat. De ploeg gelooft dat er wat te halen valt, maar beseft ook dat het daar keihard voor zal moeten werken. Eenmaal terug op het veld wordt dat laatste ook direct bevestigd door de gasten. Roosendaal schakelt een paar tandjes bij en Moerse Boys weet nog maar mondjesmaat van de eigen helft af te komen. Echter wordt er wel keihard gewerkt door alles en iedereen in een oranje shirt. Quinty, Debby, Julie en Lieke moeten vele meters maken op het middenveld, maar keer op keer lukt het om de aanvalsdrang van Roosendaal, samen met de vier toppers in de verdediging, af te stoppen.

Hoe meer de tweede helft vordert, hoe fanatieker de gasten worden. Enig onderzoek blijkt dat de gasten bij winst zich kampioen mogen noemen van de 1e fase. Het is dan ook niet gek dat Jessie het steeds drukker krijgt, maar ook Jessie groeit in de wedstrijd en is een grote sta-in-de-weg voor de Roosendaalse spitsen. De minuten tikken tergend langzaam weg en terwijl de doelpuntenteller op het A-veld bij de JO19-1 aardig oploopt, loopt ook de spanning op en langs het B-veld aardig op. Moerse Boys komt er nog een keer bijna uit, maar Lieke kan haar uitbraak helaas niet omzetten in een kans.

Al strijdend gaat de Moer richting het einde van de wedstrijd. Wanneer de scheids na 80 minuten affluit, kunnen de handen terecht op elkaar voor een heerlijke teamprestatie. Moerse Boys koestert het punt en krijgt de complimenten voor de enorme inzet die het heeft getoond deze middag. Roosendaal heeft aan het ene punt niet genoeg om het fasekampioenschap binnen te slepen, maar daar maalt geen Moerse Girl om.

Volgende week sluit de MO17 fase 1 af. Dat doet de ploeg met de laatste etappe van “Tour du Zeeland”. In Vlissingen neemt de Moer het dan op tegen Walcheren. Een onbekende ploeg, maar gezien de stand belooft het opnieuw een mooie wedstrijd te worden. Wilt u nu ook graag deze strijders in actie zien? Reis de ploeg dan achterna naar het verre Vlissingen (misschien nog te combineren met een mooie stranddag zo half oktober ????). Aftrap is om 12:45, kom op tijd voordat het sportpark vol is! Tot zaterdag!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp