MO17 wacht nog één finale

U bevindt zich hier:
/ MO17 wacht nog één finale

“Zal volgende week wel de zon schijnen?” Het waren de woorden van Minke net voor de rust. De eerste 40 minuten van de wedstrijd heeft het alleen maar geregend. Niet met doelpunten wel te verstaan, maar echt natte regen.

Het was een rare week. Trainen is voor de MO17 helaas niet haalbaar vanwege de nieuwe maatregelen. Toch stond er deze zaterdag gewoon een wedstrijd op het programma. Moerse Boys MO17 moest de lange tocht naar Zeeuws-Vlaanderen maken voor de wedstrijd in en tegen Vogelwaarde. Daarnaast is de MO17 nog volop in de race voor de 2e-fase-titel, winst is dus een vereiste. De technische staf trok deze week alles uit de kast om de meiden speelklaar aan de aftrap te krijgen. ‘MO17 in beweging’ werd geïntroduceerd; een schema waarmee de meiden fit blijven.

Ondanks de vele regen deze week, kon er gelukkig gevoetbald worden. Direct vanaf de aftrap meldt Vogelwaarde MO17 zicht in het strafschopgebied van de Moer. Het moge duidelijk zijn dat de Zeeuwen er zin in hebben en de Moer is gewaarschuwd. Vrij snel daarna meldt Moerse Boys zich aan de andere kant van het veld, Joy heeft de kans om de score te openen maar kan de trekker niet over halen. Het blijkt een voorbode voor de eerste helft. Het spel golft op en neer. Vogelwaarde heeft een sterke voorhoede in huis met snelle en behendige speelsters. Met diepe ballen lukt het de Zeeuwen om gevaarlijk te worden. Lynn heeft het dus druk als laatste vrouw, maar maakt deze situaties veelal goed onschadelijk. Daarnaast groeien Liz en Debby in de wedstrijd. Deze speelsters vallen niet altijd op, maar verdienen echt de complimenten voor de wedstrijd die ze vandaag op de mat leggen. Ze kregen het ook druk, net als Lynn, maar schuwden het duel niet en kwamen vaak als winnaar uit de strijd. Zo gaven zij het goede voorbeeld voor hun medespeelsters.

Doordat het spel op en neer hobbelde, moest het middenveld veel meters afleggen, maar Guusje en Loes doen dat zonder morren. Voorin weet Joy enkele keren goed op te stomen. Samen met Bloem en Kim zorgden ze voor dreigende situaties, maar echt gevaarlijk kon de Moer nog niet worden. De bedoelingen waren echt wel goed, maar het was steeds net niet.

Moerse Boys grijpt na een half uur toch, redelijk onverwachts, de leiding. Het is het hoogtepunt uit een eerste helft zonder echte hoogtepunten. Bloem maakt een heerlijke actie op de rechterflank, stuurt enkele tegenstanders het bos in en geeft een goede bal aan Joy. De koelbloedige Joy weet de bal vanuit een moeilijke hoek in het doel te prikken. Dat de Moer ook met een voorsprong de rust bereikt heeft het aan Maud te danken. In de eerste helft heeft ze al enkele keren prima ingegrepen, maar net voor rust heeft ze de mooiste redding van allemaal in huis. Bij een hoekschop wordt er nauwelijks ingegrepen door de Moer. Vogelwaarde krijgt vervolgens een goede schietkans door een afvallende bal op te pikken. Maud plukt de bal goed uit de lucht en het gevaar is geweken. Een vreugdedansje van de doelvrouw volgt, iets wat ze al vaker deed na een goede redding (of om zelf warm te blijven). Moerse Boys gaat dus met een voorsprong de rust in terwijl een gelijkspel een betere afspiegeling was van de krachtsverhoudingen.

In de tweede helft is het eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Het spel gaat op en neer en daarom wordt het een zware wedstrijd. Ook het veld is niet al te best meer door de vele regen. Zaak is het om de linies wat korter op elkaar te houden. Kim staat nu in de goal en elke Zeeuwse doelpoging ranselt ze met haar voeten uit de goal. Loes en Jess geven samen goed leiding aan de verdediging en Debby en Liz bikkelen maar door.

Zo rond het uur krijgt Moerse Boys enkele mogelijkheden om de marge te vergroten. Gaby geeft enkele goede voorzetten vanaf de linkerflank en op rechts zet Minke de brommer aan en zoeft langs haar tegenstanders. In minuut 60 besluit ze de brommer niet aan te zetten en haar geluk te beproeven van een meter of 30 schuin voor het goal. De bal komt flink hoog en zeilt maar net over de kruising. Het was een wereldgoal geweest voor de snelle Minke, maar het geluk ontbreekt. Een minuut later krijgt Gaby de kans. Bloem kopt de bal vanuit de uittrap van Vogelwaarde naar Gaby, haar poging vanaf randje zestien eindigt vervolgens naast de kruising. Weer een minuut later is het wel raak. Gaby gaat lopen met de bal, maakt een subtiele 1-2 met haar tegenstander en kan vervolgens opstomen naar het Zeeuwse doel. Heel koeltjes schuift ze de bal vervolgens over de grond in de verre hoek. 0-2 en de Moer oogt opgelucht. Daarnaast stopt het ook eindelijk met regenen!

In het vervolg laat Moerse Boys de bal weer goed rondgaan. Er is rust aan de bal en als team wordt er de aanval gezocht. Tien minuten voor tijd valt een afvallende bal voor de voeten van Maud. Een schot op goal volgt, maar de keeper kan de bal keren. Een minuut later is het wel raak. Quinty heeft een heerlijke steekbal in huis en brengt Gaby oog in oog met de keepster. Opnieuw weet ze het net te vinden, ditmaal in de linker kruising. 0-3 en de wedstrijd is gespeeld. Met 3 punten in de tas keerde Moerse Boys terug naar Brabant. Eenmaal in Klein-Zundert liet zelfs de zon zich nog even zien!

Na 5 overwinningen in de 2e fase is het volgende week tijd voor de laatste wedstrijd in deze fase. Moerse Boys moet winnen om zich kampioen van de 2e fase te mogen noemen. Het laat daarmee dan 27 ploegen onder zich maar er kunnen nog teams op een gelijk puntenaantal komen (mochten alle wedstrijden worden ingehaald). Toch zou het rede genoeg zijn voor een feestje. Voordat het zover is moet er dus wel gewonnen worden en dat is natuurlijk geen uitgemaakte zaak. SC Gastel MO17 is de laatste horde op het eigen Akkermolen. “Zal volgende week wel de zon schijnen?”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp