MO17 verliest opnieuw van DSE

U bevindt zich hier:
/ MO17 verliest opnieuw van DSE

Menig team speelde afgelopen weekend haar laatste wedstrijd in competitieverband. Ook voor Moerse Boys MO17 was dat het geval. In Etten-Leur was DSE MO17 de tegenstander. Een eerdere confrontatie tussen beide teams verloor de Moer met duidelijke cijfers. Echter hebben de oranjewitten tijdens het seizoen een leuke groei doorgemaakt. Die eerdere 6-0 nederlaag biedt dus geen garanties voor deze editie.

De MO17 oogt geconcentreerd bij de warming-up. Daarnaast stralen de meiden uit vol voor de winst te willen te gaan. Met veel vertrouwen staat de Moer dan ook aan de aftrap. Dat vertrouwen krijgt al snel een flinke knauw. Binnen één minuut wordt er namelijk al voor de tweede keer afgetrapt door Moerse Boys. De uiterst behendige en snelle linksbuiten van DSE laat direct haar talent zien. Met nog 79 minuten op de klok heeft de Moer nog wel alle tijd om deze 1-0 achterstand goed te maken.

De eerste 20 minuten heeft Moerse Boys echter weinig te vertellen in Etten-Leur. De aanvalsdrang van DSE is de Moer te machtig en het moet zich daardoor met name met tegenhouden bezighouden, zoals wel vaker de afgelopen weken. De grote uitblinker hierbij was Lynn. Keer op keer stond de laatste vrouw op de juiste plek om het gevaar onschadelijk te maken. Daarnaast fungeerde Lynn samen met Suze ook vaak als rugdekking voor Liz en Debby wanneer dat nodig bleek te zijn. Liz gooit haar fysiek in de strijd tegen de talentvolle linksbuiten, heeft het lastig, maar laat zich niet opzij zetten. Debby laat zich meerdere malen gelden door op het juiste moment een voet voor de DSE-aanval te steken en zo weet zij erger te voorkomen voor Moerse Boys.

In aanvallend opzicht meldt de MO17 zich mondjesmaat op vijandelijke helft. In de vijfde minuut krijgt het meteen de grootste kans van het eerste bedrijf. Maud zet Minke aan het werk en de rappe aanvalster gaat op avontuur zoals we dat van haar kennen. Helaas weet ze deze prima actie niet te belonen. In het vervolg wordt de fanatieke Minke vaker aan het werk gezet, maar een kans zoals die in de vijfde minuut volgt niet meer. Na de eerste 20 minuten komt de Moer wat beter in haar spel. Op het middenveld combineren Jess en Quinty samen met spitsen Joy en Minke zich een weg naar de DSE goalie. De verbetering op het veld is zichtbaar, maar het lukt niet om de keeper ook echt uit te testen in de eerste helft. Linkshalf Guusje en rechtshalf Maud maken op de flanken vele meters. Het duo heeft het verdedigend druk, maar probeert desondanks ook aanvallend hun steentjes bij te dragen. Aan inzet dus, opnieuw, geen gebrek.

Na 40 minuten zoeken beide teams de kleedkamer op. De stand op dat moment bedraagt 3-0 en daar valt niet veel op af te dingen. De gastvrouwen zijn simpelweg beter en dat laat zich ook uitdrukken in de score. Met een positieve instelling stapt het oranjewitte collectief weer het veld op voor de tweede helft. In de eerste 20 minuten van de tweede helft bijt de Moer fel van zich af en weet het de nul te houden. In die tweede helft staat Loes voor het eerst in lange tijd weer op het veld met een oranjeshirt om haar schouders. In de eerste helft maakte zij al haar entree door in het groene keepersshirt het doel te verdedigen. Met Loes terug in het veld heeft het team een belangrijke pion weer terug die, ondanks haar lange afwezigheid, meteen weer van zich laat horen met goede ingrepen en positieve coaching.

Waar het dus zelf de nul weet te houden de eerste 20 minuten, komt het voorin nauwelijks in de buurt van het doel. Bloem was de tweede helft in de ploeg gekomen om de aanval te versterken. Dit kon niet los gezien worden van het feit dat de communicatie van Bloem via de Instagram-pagina naar de trouwe volgers ronduit beroerd was. 0-3 is namelijk niet hetzelfde als 3-0 en zo bracht ze dus verwarring bij de achterban. Esmée nam deze taak over van Bloem en deed dit naar behoren. Voor Bloem was het zaak om haar gemaakte fout goed te maken. Samen met Joy en Quinty combineerde ze een weg naar vijandelijk doel, maar echt gevaarlijk worden lukte maar niet. Ook Lynn had nog enkele prima rushes in huis, maar een beloning voor de inzet in de vorm van een doelpunt was de MO17 ook vandaag niet gegund.

In de tweede helft van de tweede verdubbelde DSE de score nog. Minke had de keepershandschoenen aangetrokken en had nog enkele prima saves in huis, maar toch moest ze nog drie keer de bal uit het net vissen. Met een 6-0 (of 0-6 Bloem?) werd er voor het laatst gefloten. Een uitslag waar niet veel op aan te merken was. De competitie zit er voor de MO17 op. Een leerzaam half jaar waarbij er met name in februari heel leuk gevoetbald is. Helaas was het lastig deze lijn door te trekken door het geringe aantal wedstrijden wat is gespeeld in maart en april. Zo blijkt maar weer eens dat ritme ongekend belangrijk is bij het voetbalspelletje.

De competitie zit er dan misschien wel op, maar met een toernooi, uitje en nog een toernooi zijn er nog voldoende activiteiten gepland. Het eerste toernooi is komende zaterdag al. In het kader van het jubileum van VV Zundert is de MO17 uitgenodigd voor een miniveld toernooi bij de buren. Op naar een leuke en gezellige dag volgende week!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp