MO17 verliest maar heeft primeur te pakken tegen Zundert/Wernhout

U bevindt zich hier:
/ MO17 verliest maar heeft primeur te pakken tegen Zundert/Wernhout

Over het weer kunnen we opnieuw kort en bondig zijn. Het was koud, evenals vorige week. Het enige verschil misschien was dat het nu enigszins wit oogde door de vorst. Het veld was gelukkig niet hard, dus de derby tegen Zundert/Wernhout kwam niet in gevaar. Het Klein-Zundertse C-veld was het toneel voor de 4e editie van het jaar van deze burenruzie. Driemaal trokken de oranjehemden aan het kortste eind en het wist ook nimmer een voorsprong te vieren. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen.

Opperste concentratie is dus vereist. Na een rommelige voorbereiding, waarbij vooral Bloem druk bezig was met allerlei zaken (banaan, handschoenen, etc.), was de technische staf benieuwd hoe de ploeg aan de aftrap zou staan. Hierbij werden zij aardig verrast door de oranjewitten. Moerse Boys begon goed en gaf veel druk naar voren. Doelvrouw Hamdi moest als eerste handelend optreden en deed dit uitstekend, maar daarna was het de beurt aan de MO17. Joy en Anne combineren prima waarbij laatstgenoemde het doel maar net mist. Ook Quinty beproeft haar geluk maar deze blijkt niet aan haar zijde te zijn. In de 6e minuut is het echter wel raak. Anne gaat op avontuur en levert een voorzet af. De roodzwarten lijken te kunnen ruimen, maar de bal schiet door en Minke de Bruijn profiteert optimaal door het net te laten bollen. De voorsprong betekent een primeur voor Moerse Boys MO17, daar het de eerste voorsprong van het jaar is tegen Zundert/Wernhout. Dit moment werd dus goed gevierd door de blije meiden.

Moerse Boys probeert de lijn door te trekken, maar Zundert/Wernhout lijkt wakker te zijn geworden. Via Bloem weet de Moer nog bijna de 2-0 op het scorebord te zetten wanneer de bal over de keepster stuitert, maar de inzet gaat helaas naast. Verder is het Zundert/Wernhout dat het initiatief overneemt. Moerse Boys werkt hard en weet de voorsprong een goede 10 minuten vast te houden. Onder meer Maud, Emely en Suze hebben enkele prima ingrepen in huis terwijl ook Debby prima haar vrouwtje staat op de linkerflank. Ook Hamdi heeft nog enkele prima reddingen in huis, maar op het kwartier is het ijs dan toch gebroken en maken de gasten de gelijkmaker. Zo’n 10 minuten later is de stand 1-4 in het voordeel van Zundert/Wernhout. De individuele klassen van de gasten maakt het verschil en de Moer lijkt tegen een onmogelijke opgave aan te kijken. Op het half uur valt ook nog de 1-5.

Heeft de Moer dan op eens niks meer in te brengen? Zeker niet. Minke de Bruijn, weer net teruggekeerd van een enkelblessure, wist nog bijna met een kiezelhard schot haar 2e van de dag te maken. Het zou de 3-2 zijn geweest, maar het mocht niet baten. Sowieso was Minke in de eerste 20 minuten een gevaar voor de Zundertse defensie en had ze enkele goede voorzetten in huis. Na de 1-5 kroop Moerse Boys weer iets meer uit haar schulp. Anne, Joy en Quinty hadden nog een poging in huis, maar geen van allen trof doel.

Met een 1-5 ruststand werden de warme kleedkamers opgezocht. Met de afspraak om weer met een schone lei te beginnen en te laten zien wat we kunnen, stapt de MO17 weer het veld op. De boodschap lijkt niet aan dovemans oren gericht te zijn geweest. Anne weet twee minuten na rust de 2-5 te maken. Joy heeft een splijtende pass in huis en Anne weet dit buitenkansje goed af te ronden. De supporters werden bij aankomst direct getrakteerd op dit oranje succesje en gingen er eens goed voor staan. Het succesje geeft Moerse Boys energie en het gaat op zoek naar nog een doelpunt. Snel na de 2-5 probeert Joy nog een oranje doelpunt te noteren, maar haar schot gaat recht op de keepster. Ook Anne en Guusje combineren goed op de linkerflank, maar het lukt maar niet om de trekker over te halen. Met name Guusje lijkt er zin in te hebben want ze heeft een paar goede rushes in huis.

Halverwege de 2e helft weet Zundert/Wernhout nog twee keer te scoren (helaas pindakaas). Ondanks de grote achterstand (2-7), blijft Moerse Boys positief voetballen. Lynn gooit achterin de boel op slot en ook Liz draagt hier haar steentje aan bij. Hamdi speelt op het middenveld een prima 2e helft en heeft meer dan eens een prima actie in huis. Minke Snepvangers stoomt regelmatig met de bal op en zorgt zo voor dreiging op de vijandelijke helft. Meerdere afstandspogingen van onder andere Minke de Bruijn en Snepvangers, Anne en Joy geven echter niet het gewenste doelpunt. De grootste kans is voor Joy, die op aangeven van Anne haar poging gekeerd ziet worden door de doelvrouw.

Gescoord wordt er niet meer. De 2-7 ziet er ietwat vertekend uit. Er is hard gewerkt en Moerse Boys had toch zeker de mogelijkheden om wat meer doelpunten te maken. De complimenten die na de wedstrijd worden uitgedeeld zijn dan ook terecht. Volgende week is het zaak om de complimenten om te zetten in punten. SC ’t Zand MO17-2 komt dan op bezoek in Klein-Zundert. Het is tijd om te oogsten na een fase lang hard werken en positief voetballen! Aftrap 13:00, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp