MO17 verliest dorpsderby

U bevindt zich hier:
/ MO17 verliest dorpsderby

Het was een iets kortere coronastop dan we gewend zijn, maar de vreugde was er niet minder om. Er kan weer gevoetbald worden! De competities zijn weer bekend gemaakt en het stof is weer van het strijdplan gehaald. Dat was nodig ook voor de MO17. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was een heuse derby tegen combinatieteam Wernhout/Zundert MO17. Een pittige kluif gezien de eerdere bekerconfrontatie met de dorpsgenoten die jammerlijk verloren werd door de Moer. Tijd dus voor revanche!

Moerse Boys weet waar het op moet letten door de eerdere wedstrijd. De sterke speelsters van de tegenstander moet het leven zuur worden gemaakt en dat lukt tot op zekere hoogte prima. De Moer trekt ten strijde maar heeft het wel lastig. De eerste 20 minuten komt het zelden over de middellijn en is het vooral tegenhouden. Dit geeft wel de mogelijkheid voor de verdediging om zich te tonen en dat doen ze naar behoren. Maud bikkelt op rechtsback en speelt een sterke wedstrijd. Aan de andere kant gaat Liz vol overgave elk duel aan. Suze bijt zicht vast aan de Rood Zwarte spits en geeft haar nauwelijks ruimte. Als slot op de deur staat aanvoerdster Loes erachter en ruimt vakkundig de ballen weg. Het grootste compliment gaat echter naar Jessie. De jonge doelvrouw van de MO15 is nauwelijks te passeren een keept een puike wedstrijd.

Na 20 minuten verspringt het scorebord naar 0-1. Een afstandsschot van de uitblinker van Wernhout/Zundert is Jessie te machtig. Echter kruipt de Moer na deze tegenslag wat meer uit haar schulp. Het meldt zich wat meer op de vijandelijke helft maar het lukt niet om gevaarlijk te worden. Kim, Bloem en Minke werken hard in de voorhoede, maar enkele pogingen van afstand van de rappe Minke is het enigste wapenfeit. Dat de Moer zich wat meer op de andere helft meldt, heeft het ook te danken aan het middenveld, bestaande uit Guusje, Quinty en Lynn, wat zich een slag in de ronde werkt. Het is dan ook zuur dat Moerse Boys luttele seconden voor rust tegen de 0-2 aanloopt. Het doelpunt is vrijwel identiek, opnieuw wordt er te veel ruimte weggegeven voor een afstandsschot. Dit kansje wordt prima afgemaakt door de gasten. Niet veel later wordt de kleedkamer opgezocht voor de rust.

Net na rust krijgt Moerse Boys een uitstekende mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Maud heeft een goede voorzet in huis die achter de verdediging van Wernhout/Zundert valt. Spits Joy kan net niet bij de bal, Gaby bij de 2e paal echter wel. De linkspoot komt helaas net niet lekker uit met haar passen en de bal verdwijnt jammerlijk naast het doel. Een goede aanval die een zeker teken van leven afgeeft. Moerse Boys meldt zich wat vaker voor het doel en dat is de verdienste van het hele team. Quinty heeft enkele prima acties in huis maar deze strandden helaas net voordat ze in kansrijke positie komt. Na zo’n 50 minuten voetballen heeft de Moer wel haar aansluitingstreffer te pakken. Gaby heeft een echte “Gaby-bal” in huis en zet daarmee Minke oog in oog met de doelvrouw. Minke is net iets eerder bij de bal en tikt deze binnen. Dat smaakt naar meer.

De MO17 zoekt naar nog een doelpunt, maar kan de code maar niet kraken. Jessie voorkomt nog enkele keren dat de marge weer naar 2 verandert, maar ze kan niet voorkomen dat het een kwartier voor tijd toch 1-3 wordt. Het is bewonderingswaardig hoe Moerse Boys blijft strijden. Voorin zetten Esmée en Kim de Rood Zwarte achterhoede goed onder druk, terwijl Minke enkele keren goed profiteert van haar snelheid. Julie, ook speelster van de MO15, laat op het middenveld zien een prima speelster te zijn. De jongeling heeft geen last van plankenkoorts en speelt een dijk van een tweede helft. Doelpunten levert het helaas niet op en zo richting het einde van de wedstrijd is de fut eruit. Suze geeft in de 78e minuut aan dat het nog 2 minuten duurt. In die 2 minuten wordt er nog wel gescoord. Het slotakkoord is een klasse actie langs de zijlijn die beheerst wordt afgerond. Zo verliest de Moer haar eerste wedstrijd met 1-4.

Opnieuw verliest Moerse Boys dus van Wernhout/Zundert. Het heeft echter wel gevochten voor wat het waard is, maar het zat vandaag helaas niet mee. Volgende week weer een nieuwe kans. MOC’17 MO17 komt dan naar Klein-Zundert. Aftrap 13:00 uur!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp