MO17 verliest bekerderby

U bevindt zich hier:
/ MO17 verliest bekerderby

Moerse Boys MO17 strijdt nog op alle fronten mee om de prijzen. Naast de recente goede resultaten in de competitie (jawel, de MO17 staat bovenaan in de 2e fase van de competitie!) is het ook nog in de race voor de beker. Weliswaar is er nog maar een bekerronde overleefd en er is dus nog een lange weg te gaan. De volgende halte in dit avontuur Wernhout/Zundert MO17. Ondanks dat de Moer en de dorpsgenoten in dezelfde competitie uitkomen, wordt enkel in de beker de degens gekruist. De Moer maakt de reis van 5 kilometer naar het zuiden voor het treffen.

De meiden hadden overduidelijk zin in deze bekerclash en tevens derby. De Moer kon beschikken over een haast complete groep, de warming-up was geconcentreerd en fel en de MO17 is dit seizoen nog ongeslagen in doordeweekse wedstrijden. Opnieuw zijn de voortekenen dus louter positief. Helaas is dat weer niet terug te zien in de eerste helft. Moerse Boys heeft wel de eerste aanvallende actie van de wedstrijd in huis in de beginminuten. Ook krijgt Minke na 7 minuten spelen een grote kans op aangeven van Quinty, maar de aanvalster heeft te veel tijd nodig voor een schot waardoor de kans verkeken is. Tot zo ver de aanvallende intenties van Moerse Boys.

De MO17 speelt slap, gaat het duel uit de weg en komt zodoende maar niet in de wedstrijd. Wernhout/Zundert laat zien fysiek sterk te zijn en een aantal zeer behendige voetbalsters in huis te hebben, kortom een prima ploeg. Toch moet de Moer vooral naar zichzelf kijken, want het laat simpelweg niet zien wat het kan, beginnend met ten strijde trekken. Dat het met de rust 3-0 staat voor Wernhout/Zundert, is dan ook niet gek. Driemaal wordt er veel te veel tijd gegeven aan de tegenstander. Driemaal volgt er een prima steekbal en driemaal wordt deze beheerst afgerond. Doelvrouw Jessie valt niks te verwijten en voorkomt zelfs nog erger voor de Moer. Als een van de weinige weet ze zich te onderscheiden in de eerste helft namens de MO17.

Na 40 minuten is het tijd voor ranja. Op de vraag hoe de meiden het vinden gaan, komt in koor “slecht” als antwoord. Zaak is dus om daar in de komende 40 minuten verandering in te brengen, de boodschap moge duidelijk zijn.

Wat volgt is, net zoals in de vorige wedstrijden, een veel betere tweede helft. Het is zo’n helft waarvan je zegt; “als je zo begint aan de wedstrijd, was het heel anders gelopen”. Moerse Boys gaat het duel nu wel aan en dat is duidelijk terug te zien in het wedstrijdbeeld. Loes is weer helemaal terug van weggeweest en stuurt samen met de sterke Jess heel het team aan. Debby en Liz laten op de backposities zien duidelijke stappen voorwaarts te maken, wat ontzettend leuk is om te zien. Lynn heeft de controle in de achterhoede in handen wanneer ze het veld weer betreedt. Zodoende worden de aanvallende intenties van Wernhout/Zundert al vroeg in de kiem gesmoord. Jessie heeft het een stuk rustiger in het tweede bedrijf

Op het middenveld strijden Quinty, Guusje en Suze voor elke bal en vormen de motor van het elftal. Alleskunner Gaby speelt in deze wedstrijd op 3 verschillende posities verspreid over het hele veld maar laat zien van alle markten thuis te zien en scoort overal een voldoende. Voorin geven Esmée, Kim en Minke veel druk op de achterhoede van Wernhout/Zundert, waardoor de bal regelmatig wordt ingeleverd. Echt grote kansen levert het nog niet op in het beginsel, maar Moerse Boys speelt continu op de helft van de tegenstander. Moerse Boys mag drie keer in één minuut een corner nemen, maar dit levert geen doelpunt op. Ondertussen doet Kim nog een open sollicitatie naar de positie van keeper door een zuivere vangbal te noteren. Maud krijgt deze wedstrijd weer de kans in de voorhoede, maar de fanatiekeling ziet haar inzet helaas niet bekroond worden met een doelpunt.

De eerste echt goede kans van de tweede helft is voor Bloem na een kwartier spelen. Minke maakt de actie en legt de bal terug op Bloem. Het schot eindigt vervolgens aan de verkeerde kant van de paal. Vlak voor het einde van de wedstrijd zijn de rollen omgedraaid. Bloem heeft een heerlijke actie en dito steekbal in huis. Minke komt 1-op-1 met de doelvrouw en mikt met buitenkant schoen naast. De geruchten gaan dat ze er zelf nog niet achter is hoe ze deze kans heeft kunnen missen.

Wernhout/Zundert weet nog wel een keer het doel te vinden. De ijzersterke spelverdeler laat haar klasse zien en rondt een heerlijke actie koelbloedig af. Een mooi doelpunt, daar valt niks op af te dingen, maar eigenlijk verdiende Moerse Boys dit doelpunt gezien het wedstrijdbeeld. 4-0 en dat betekent dat het bekeravontuur erop zit voor de Moer. Alle ogen op de competitie dus, waar het nog steeds fier aan kop gaat.

Moerse Boys MO17 moet snel lering trekken uit de eerste helften van de afgelopen tijd en beseffen dat het echt een stuk scherper moet beginnen aan een wedstrijd. Voor deze tweede helft zijn enkel complimenten op zijn plaats. Knap dat het team samen de knop krijgt omgezet om nog 40 minuten alles te geven. Komende zaterdag kan gekeken worden of de Moer een snelle leerling is. Opnieuw is Cluzona de tegenstander. Na de eerdere verliespartij in Wouw, dient er dit keer gewonnen te worden in Wouw. Kortom, Moerse Boys MO17 kan aan de bak!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp