MO17 vecht zich naar overwinning

U bevindt zich hier:
/ MO17 vecht zich naar overwinning

Exact een maand geleden speelde de MO17 haar laatste wedstrijd. In die maand is er meer dan genoeg veranderd in de wereld. Het was te hopen dat met de vorm van de MO17 niks veranderd was. De laatste wedstrijden, waarin de vechtlust vooral opviel, waren leuk om te zien. Het moest maar bleken of dat een maand later opnieuw het geval zou zijn. Tegen SC Welberg MO17 moet namelijk vol gas gegeven worden om een resultaat neer te zetten. Iets wat in deze competitie, die enkel spannende wedstrijden kent, haast altijd moet.

Onder een lekker zonnetje maar met een fris windje staat de wedstrijd op het punt van beginnen. Moerse Boys krijgt al meteen de eerste tegenvaller te verwerken. Guusje heeft in de warming-up een blessure aan haar vinger opgelopen en kan daardoor niet het doel verdedigen de eerste helft. Suze neemt de handschoenen over en vol enthousiasme neemt ze haar plek in tussen de palen.

De eerste minuten is het aftasten geblazen. Zowel de Moer als SC Welberg meldt zich voor het vijandelijke doel. Bij de Moer is het vooral Minke die hierbij aan het werk wordt gezet. Op snelheid gaat ze meerdere malen haar directe tegenstander voorbij. De voorzet komt helaas niet bij collegespitsen Kim en Joy, maar dreigend is het zeker. Vanuit een vlot lopende combinatie is het Joy die nog een kans krijgt. Bloem zet haar schuin voor de goal vrij, maar te gehaast wordt er geschoten waardoor de kans verkeken is. Tot slot probeert Bloem het nog eenmaal van afstand, maar ook deze poging mist het doel.

Na een kwartier lijkt het net dat Moerse Boys wat in slaap sust. Het komt steeds enkele stapjes te laat in duels en als het eenmaal de bal heeft, is het die ook weer veel te snel kwijt. Van lekker aanvallen is dus ook geen spraken meer. Welberg is de rest van de eerste helft de baas op het veld. Dat er niet gescoord wordt, heeft Moerse Boys te danken aan de paal, lat en Suze. De doelvrouw heeft enkele knappe reddingen in huis en houdt daarmee haar team op de been. Daarnaast coacht ze ook fanatiek met termen als “wooow”, “whoa” en “oh my god” waardoor haar teamgenoten tijdig wakker schieten. Ook Lynn, die een sterke wedstrijd speelde, Gaby en Jess doen nog een duit in het zakje door in eigen zestien enkele keren vakkundig in te grijpen wanneer het dreigend oogde.

Wanneer Suze in de 40e minuut de bal in haar handen heeft, fluit de scheids voor de rust. Een vreugdedansje bij Suze volgt wanneer de teams zich naar de kleedkamers bevinden. Eenmaal binnen beseft iedereen dat er wel uit een ander vaatje getapt moet worden. SC Welberg is een prima ploeg, maar Moerse Boys brengt qua beleving niet wat het kan brengen. Helaas is dat dus ook verandert in een maand.

Vol goede moed en met de nodige concentratie begint de Moer aan de tweede helft. Dat betaald zich ook snel uit. Aan de rechterkant wordt er goed druk gezet op de verdediging van SC Welberg. Dit zorgt voor onrust en Quinty maakt hier gretig gebruik van. Ze pikt de bal op, snelt naar de zestien en haalt overtuigend de trekker over. De Moer komt tegen de verhouding in op voorsprong, maar daar maalt niemand met een oranje shirt om.

De wedstrijd golft wat op en neer. Het lukt de M017 om zich in de wedstrijd te vechten en dat is te zien. Rond de 50e minuut verdubbeld Moerse Boys zelfs de voorsprong. Gaby heeft een scherpe diepte pass in huis. Iets te scherp, want de keeper kan de bal pakken. Dat zo nu en dan doorlopen op dit soort ballen loont, weet ook Joy na vandaag. De keeper laat onder druk de bal los en Joy maakt gebruik van de geboden kans. Wie in de rust had gezegd dat Moerse Boys na 50 minuten 2-0 voor zou staan, zou misschien last hebben gehad van een zonnesteek. Echter is het wel werkelijkheid geworden en dat doet de meegereisde ouders op het terras ook goed.

Moerse Boys is hierna 10 minuten de baas op het veld. Het enigste wat het zich kan verwijten, is dat het niet het derde doelpunt maakt. Echt grote kansen heeft het daarvoor niet gehad, maar het oogde continu dreigend. Liz probeert het een keer van afstand wanneer de bal lekker aan komt rollen. Wanneer de bal iets hoger was gekomen was het een werelddoelpunt geweest, maar helaas was het Liz niet gegund. Op het uur komt SC Welberg weer wat meer in de wedstrijd. Een vrije trap op een gevaarlijke plek eindigt in de muur en daarna in de handen van Kim, die de handschoenen over heeft genomen van Suze.

Als er een ‘heldin van de wedstrijd’ aangewezen dient te worden, is Kim de uitverkorene. Ze biedt zichzelf aan om te keepen en gooit zich enkele keren heldhaftig voor de bal. Zo ook enkele minuten na de vrije trap. De Welbergse aanvalster komt 1-op-1 en Kim keert de bal. Wat hierna volgt is een scrimmage waarbij Kim zich voor de bal werpt, de bal vast lijkt te hebben maar toch geklopt wordt. De spanning is weer helemaal terug in de wedstrijd als de 1-2 valt. Kim dient opgelapt te worden, maar ze kan de wedstrijd voortzetten. Ze heeft voorgenomen om geen bal meer door te laten en met die missie zet ze de strijd voort.

Moerse Boys neemt het goede voorbeeld van Kim over. Suze en Debby trekken ten strijde op de backposities. SC Welberg heeft behendige aanvalsters dus ze moeten scherp de duels in gaan, iets wat ze beide naar behoren doen. Op het middenveld leggen Guusje en Maud veel meters af. Dat doen ze zonder morren. Daarnaast zoeken ze ook voor de voetballende oplossing waardoor Moerse Boys wat langer in balbezit kan blijven.

Het is nog 20 minuten billenknijpen nadat de aansluitingstreffer is gevallen, maar de MO17 weet stand te houden. Na 80 minuten kunnen de 3 punten in de koffer en de opluchting is groot. Een compliment is op zijn plaats voor de 2e helft, de 1e helft liet nog wat te wensen over. Dit soort punten zijn natuurlijk wel het lekkerste en dat is dan ook het gevoel wat overheerst! Over 3 weken komt de MO17 pas weer in actie. Op 9 april is Roosendaal dan de tegenstander op de Akkermolen. Zet het in uw agenda, tot dan!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp