MO17 trakteert op mooie doelpunten en de drie punten

U bevindt zich hier:
/ MO17 trakteert op mooie doelpunten en de drie punten

Het was een feestje afgelopen zaterdag. Goed, het weer was niet al te best en misschien liet het spel wat te wensen over, maar over de doelpunten die Moerse Boys MO17 afgelopen weekeinde wist te produceren viel niet te klagen. Van de vijf treffers waren er toch zeker drie beauty’s te bewonderen. Uiteindelijk zegevierde de MO17 met 5-1, een prima middag dus.

Voorafgaand had de Moer haar vizier al gericht op de volle buit. Tegenstander RSV was nog puntloos, maar had net als de Klein-Zundertenaren nog maar twee wedstrijden gespeeld. Van een echte vergelijking kon dus nog geen sprake zijn. De opdracht was dan ook duidelijk, erop klappen en de punten op de Akkermolen houden. De wedstrijd kwam echter wat langzaam op gang. Terwijl de wind richting stormniveau ging, was dat met het spel van de MO17 nog lang niet het geval. In minuut 13 was het dan eindelijk tijd om het spits af te bijten. Jill is de wedstrijd bedrijvig begonnen en wordt randje zestien neergehaald wanneer zij aan het werk is gezet door Debby. De bal komt op een mooie plek te liggen en dus neemt Lieke plaats achter de bal. Met een strakke bal eindigt de bal mooi in de goal en kunnen de handen de lucht in om de voorsprong te vieren.

Zo’n tien minuten later krijgt Moerse Boys de kans om de score te verdubbelen. Quinty steekt Nynke weg, waarna Nynke vervolgens Lieke in schietpositie brengt. Haar poging eindigt echter jammerlijk nipt naast de goal. Aanvallend gezien oogt de Moer wel dreigend, maar de ploeg speelt te veel als eilandjes om echt gevaarlijk te worden. Verdedigend heeft de Moer echter wel haar zaakjes op orde. Isa, Inthe, Minke en Yinthe zorgen ervoor dat Jessie weinig te doen heeft. Dat mag gerust een compliment genoemd worden aangezien de voorhoede van RSV over best wat snelheid beschikt. Isa en Yinthe komen ze echter wel vaker dan een keer tegen en anders verzorgen Inthe en Minke een prima rugdekking.

De verdediging staat dus prima, maar 5 minuten voor rust en is het daar toch iets te afwachtend. RSV mag een corner nemen en in alle vrijheid mag de Rucphense spits de bal binnenwerken. Een flinke deksel op de neus, maar gelukkig weet de Moer nog voor de rust orde op zaken te stellen. In navolging van het doelpunt van RSV valt ook de 2-1 uit een corner. De scherp genomen corner van Lieke bereikt geen oranjehemd, maar via een RSV-speelster bereikt de bal het doel en gaat de Moer met een voorsprong de rust in.

Met een duidelijke opgave gaat de MO17 de tweede helft in. Iets actiever spelen en de voorsprong uitbouwen is het doel. Moerse Boys begint scherp aan de tweede helft en via Joy en Julie deelt de ploeg ook al de eerste speldenprikjes uit. Het eerste echte hoogtepunt van de tweede helft had misschien opnieuw wel met het weer te maken. Rondom het kunstgrasveld verschijnt er regenboog die geheel rond is, een prachtige verschijning!

De regenboog lijkt het startpunt van een doelpuntregen. Een wonderschone doelpuntenregen wel te verstaan. Het eerste doelpunt op het uur is een mooie samenwerking van de drie Klein-Zundertse spitsen. Lieke kopt de bal goed door waarna Joy vervolgens naar voren opstoomt met de bal. De voorzet op Nynke is op maat, de aanname met de buitenkant van de voet is subliem en de afronding is vervolgens ijzig kalm. Een ijzersterk, degelijk doelpunt.

Moerse Boys heeft de draad te pakken. Vijf minuten later is er een combinatie tussen Joy en Nynke die uiteindelijk een corner oplevert. De corner van Lieke beland vervolgens op het hoofd van Nynke, maar de kopbal gaat niet in het doel. De volgende corner is echter wel doeltreffend. Na wat gefrommel weet Julie de bal in het doel te werken, 4-1. Dat de corners deze middag veel gevaar opleveren, bewijst ook de corner die niet veel later genomen mag worden. De bal gaat voorbij de tweede paal waar Maud deze opvangt. Maud geeft de bal vervolgens voor op Julie, die de bal naast het goal werkt.

Opnieuw heeft de Moer verdedigend haar zaakjes op orde. Jessie beleefde zo een rustige ochtend en met verse kracht Myrthe in de achterhoede blijft de verdediging opnieuw potdicht. Zo kan de MO17 lekker aan aanvallen denken en dat doet het in de laatste fase van de wedstrijd dan ook naar hartenlust. Hierin is Lynn een belangrijke schakel tussen aanval en verdediging. Terwijl de wedstrijd richting het einde gaat, is het echte slotakkoord voor Joy. Lieke maakt een subtiele panna en vervolgens komt de bal in de kluts voor de voeten van Joy terecht. Joy denkt niet na en neemt de opstuiterende bal vol op de pantoffel. De bal ploft vervolgens in de verre hoek over de keepster heen binnen. Een heerlijke treffer en een meer dan heerlijk einde van de wedstrijd!

Zo kan de MO17 drie punten bijschrijven na een prima 5-1 overwinning. Komend weekend staat dan eindelijk de eerste uitwedstrijd van fase 2 op het programma. Uit tegen DSE gaat de ploeg op jacht naar overwinning 3 van fase 2. Aftrap is om klokslag 12 uur, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp