MO17 ten onder tegen angstgegner DSE

U bevindt zich hier:
/ MO17 ten onder tegen angstgegner DSE

Moerse Boys MO17 tegen DSE. Het is een wedstrijd die de laatste jaren regelmatig op de planning heeft gestaan. Ook afgelopen zaterdag was het tijd voor een nieuwe versie van de streekderby. De Moer maakte de reis naar Etten-Leur om het op te nemen tegen de blauwwitten. Na de overwinning van een week eerder barst de MO17 van het vertrouwen en heeft het zin om eindelijk eens van DSE te winnen.

Om 12 uur gaat de bal rollen op een nog ietwat hard veld. Opzich laat Moerse Boys zich prima zien in de eerste fase van de wedstrijd. Echter, de echte eerste fase, als in de eerste twee minuten, is Moerse Boys afwezig. Praktisch gezien begint de Moer dus met een 2-0 achterstand. Vanuit de aftrap weet DSE direct twee keer te scoren en de ambities van de oranjewitten om met een resultaat uit Etten-Leur te vertrekken kunnen direct de vriezer in. De eerste taak van de Moer is om wakker te worden.

Zoals gezegd, lukt dat aardig. Lieke speelt energiek voorin en zo staat zij onder andere aan de basis van mogelijkheden voor Julie en Joy. Ook Maud blijkt als rechtsbuiten balvast te zijn en dat zorgt voor mooie combinaties aan de rechterflank. Daarnaast weet Maud nog een keer het doel onder vuur te nemen, maar is dit helaas vanuit buitenspelpositie. Voor de Moer is in het kwartier na de twee openingsdoelpunten de taak om zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Ondanks de goede bedoelingen en het prima spel wat het hierbij toont, lukt het niet om op het scorebord te komen. Ook een poging van Quinty, nadat ze opstoomt met de bal vanuit middenveld, kan niet omgezet worden tot een doelpunt.

Tot de 20e minuut is het Moerse Boys dat het spel bepaald. Daarna neemt DSE het initiatief over. Met name de sterke captain op het middenveld is erg spelbepalend voor de gastvrouwen. Debby heeft haar handjes vol aan haar. De immer hardwerkende Debby doet echter haar stinkende best om haar het voetballeven zuur te maken. Desondanks lukt het DSE om nog wat mogelijkheden te creëren. Jessie staat echter op de juist plek en weet op de twee doelpunten in de eerste twee minuten na, haar doel schoon te houden. Met de hulp van de Klein-Zundertse defensie, bestaande uit Myrthe, Yinthe, Inthe en Minke, lukt het de Moer om de sterke fase van DSE te overleven en met een 2-0 achterstand de rust te bereiken.

In de rust wordt met name de veerkracht geprezen die de ploeg in het eerste bedrijf heeft getoond. Om na een rappe 2-0 achterstand toch zo de rug te rechten en zichzelf terug in de wedstrijd te knokken, mag gerust bewonderingswaardig genoemd worden. De technische staf hield daarbij al rekening met een flinke afstraffing. In de tweede helft, met verse krachten Nynke, Isa en Emely in de ploeg zet de Moer die positieve lijn door. Dat lukt de ploeg ook na de snelle tegenvaller die het te verwerken krijgt. Een situatie in het Klein-Zundertse strafschopgebied wordt beoordeeld als een overtreding en de bal beland dus op de stip. Dit blijkt een koud kunstje voor de Ettense spits en de bal eindig keurig in de hoek.

3-0 dus, maar die positieve houding wordt wel vastgehouden. Ook wanneer de 4-0 in het voordeel van DSE genoteerd kan worden. Het hoogtepunt vanuit het oranjewitte kamp volgt rap op de vierde tegentreffer. Nynke begint aan een solo op de linkerflank en vanuit niet zo’n makkelijke hoek weet ze de blauwwitte goalie te passeren. Een heerlijke goal die voor de 4-1 zorgt en nog maar eens een aanzet om de aanval te zoeken. Een 4-2 stand doet immers meer recht aan het spelbeeld. Bijna had de Moer die 4-2 ook te pakken. Een combinatie tussen Nynke en Joy mist het doel nipt en ook een poging van Julie van afstand raakt het net niet. Waar de Moer dus niet meer het doel treft, lukt dat DSE helaas nog wel.

Na 80 minuten is de wedstrijd geëindigd in een 5-1 nederlaag. Dat klinkt wat harder dan het uiteindelijk was, want, op de eerste twee minuten na dan, speelde de Moer een prima wedstrijd. Wel levert deze wedstrijd twee mooie leerpunten op, te weten jezelf belonen (met doelpunten!) en dat scherp beginnen meer is dan iets wat trainers graag zeggen (maar dat je het ook echt moet doen). Enfin, het mooie van voetbal is dat er altijd een nieuwe kans komt. Aankomende zaterdag volgt die dan ook. Thuis tegen VVR MO17 wacht een mooie kans om te laten zien dat Moerse Boys MO17 een snelle leerling is. Aftrap is om 14:45, tot zaterdag!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp