MO17 strijdend ten onder

U bevindt zich hier:
/ MO17 strijdend ten onder

Na een voetballoze zaterdag konden de meiden van de MO17 deze week weer wel de wei in. Voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen stond de reis naar Etten-Leur op de planning. Daar was DSE MO17 de tegenstander.

Dat het wel eens zware wedstrijd kon worden, was vooraf al wel duidelijk. Naast het lekkere nazomerse weer heeft DSE een prima ploeg in huis. De warming-up zag er echter goed uit en na het steigeren, onder leiding van Jess, waren de meiden klaar voor de strijd.

Al vrij snel laat DSE zien dat ze inderdaad een goed voetballend collectief zien. Moerse Boys heeft het lastig maar verkoopt de huid duur deze middag. Gaby, Jess, Suze en Maud zijn aan het bikkelen en maken het de Ettense aanvalsters lastig. Daarachter staat altijd dan Lynn, die een ijzersterke eerste helft keept. Naast dat ze enkele ballen meer dan prima keert, zit ze er ook goed bij bij diepe ballen van de thuisploeg. Zo af en toe meldt de Moer zich op de helft van DSE, maar tot echt grote kansen komt het helaas niet. Na een klein kwartiertje moet Kim de strijd staken met een pijnlijke lies. Nog geen 10 minuten later moet ook de sterke Suze naar de kant met een pak ijs op haar knie. Esmée en Debby vallen daardoor in en doen dat zeer verdienstelijk.

De rust wordt gehaald met een 0-0 stand. Maar dat het een lastige tweede helft gaat worden, is bij iedereen wel duidelijk. Op het middenveld moeten Guusje, Bloem, Liz en Quinty veel meters maken en doen dat ook naar behoren. Met veel werklust en inzet laat de Moer zien dat het de punten niet zomaar cadeau geeft. In het 2e bedrijf zal dit opnieuw gevraagd worden van de meiden.

Lynn heeft de keepershandschoenen doorgegeven aan Quinty en vol goede moed begint de Moer aan de tweede helft. DSE heeft er inderdaad een schepje bovenop gedaan en binnen 10 minuten staat het al 3-0 voor de blauw witten. Quinty heeft goede reddingen verricht (door de bal weg te schieten, maar ook door de bal te PAKKEN) maar kan niet voorkomen dat DSE de leiding neemt. Onterecht is het niet te noemen, maar jammer dat de meiden niet langer de nul konden houden is het zeker wel. Net als in de eerste helft komt de Moerse Boys er zo af en toe uit. Joy heeft een paar prima acties in huis en wordt daarin goed ondersteund door Esmée en Debby. Achterin is het (nog steeds) vooral bikkelen, wat ook naar meer dan voldoende wordt gedaan. Na 80 minuten is het 6-0 in het voordeel voor DSE en is de MO17 moegestreden.

Helaas geen punten mee naar Zundert, maar we hebben wel een ongelooflijk goede inzet gezien. Daarvoor verdient iedereen de complimenten! Volgende week weer een nieuwe kans, dan gaat de reis naar Wouw voor de wedstrijd tegen Cluzona. Hup Moer!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp