MO17 strijdend ten onder in Ulvenhout

U bevindt zich hier:
/ MO17 strijdend ten onder in Ulvenhout

Zaterdag 3 december 2022 zal de boeken in gaan als de dag dat Oranje de Verenigde Staten verslaat in de achtste finale van het WK 2022. In het warme Qatar voetbalde het Nederlands elftal zich naar een 3-1 overwinning. De blik van Louis en zijn mannen kan op vrijdag, wanneer Oranje het opneemt tegen Argentinië.

Het “andere Oranje” nam het zaterdag 3 december 2022 op tegen UVV’40. Ook de omstandigheden waren iets “anders”. Geen stadion met airco en 48.902 toeschouwers terwijl de capaciteit 40.000 is, maar een ijskoud sportpark Jeugdland in Ulvenhout. De capaciteit van het stadion werd ditmaal niet overschreden en ook de wedstrijd werd aangevangen met een OneLove aanvoerdersband (dank UVV’40). De omstandigheden waren overduidelijk verschillend, maar de inzet was bij beide wedstrijden hetzelfde, namelijk de winst!

Ietwat verlaat wordt de wedstrijd aangevangen. UVV’40 laat meteen haar intenties zien door vol de aanval te kiezen. De ploeg staat op een keurige 2e plaats en voor het nog puntloze Moerse Boys lijkt het dus een lastig verhaal te worden. De eerste Ulvehoutse inzet gaat naast, maar direct zetten de groenwitten de oranjewitten onder druk. Echter weet Moerse Boys zich onder die druk uit te voetballen. Hamdi gooit de bal in op de lopende Quinty die direct de actie inzet. Haar dreigende voorzet wordt vervolgens niet op waarde geschat door Kim, maar ook Moerse Boys geeft meteen haar visitekaartje af.

Waar UVV’40 met name voetballend een paar stapjes verder lijkt te zijn, oogt Moerse Boys scherp in de counter. Joy, Anne en Quinty weten elkaar makkelijk te vinden en zo weet de Moer enkele prima mogelijkheden te creëren. De grootste is voor Anne, wanneer zij door Joy wordt weggestoken. Waar zij normaliter zo ijzig kalm blijft, lukt het onder deze ijzige omstandigheden helaas niet om het net te laten bollen. Ook enkele pogingen van Joy, die een sterke wedstrijd speelde, werden helaas niet beloond.

Naast dat Moerse Boys dus via de counter haar geluk beproefd, presenteert de ploeg zich als waar collectief. Een collectief dat een goed voetballende ploeg als UVV’40 het knap lastig kan maken. Minke Snepvangers, Maud en Emely gooien achterin de deur op slot en vullen elkaar hierbij goed aan. Wanneer de bal heroverd is, weten zij ook met enige regelmaat de voetballende oplossing te zoeken. Een mooie ontwikkeling in het spel van de MO17. Ook Liz heeft op rechtsback de zaakjes aardig op orde en zo speelt de Moer in haar kracht.

Waar Moerse Boys een prima teamprestatie levert, is er uiteindelijk één vrouw die de show steelt. Doelvrouw Suze, gesteund door haar moeder, keept een dijk van een eerste helft. De eerste katachtige reflex wordt gevolgd door de uitzinnige “IK HAD HEM!!” schreeuw. Keer op keer liep Suze zo trots als een pauw met de bal in haar zij wanneer ze deze weer had tegengehouden. Een oppepper voor heel het team. Toch kon ook Suze niet voorkomen dat de kleedkamers werden opgezocht met een 1-0 achterstand. Een piekfijne voorzet werd binnengelopen door de Ulvenhoutse spits, een prima doelpunt.

In de rust werden vervolgens meerdere tactieken doorgesproken. Als eerste werd het strijdplan voor de tweede helft toegelicht; doorgaan met de strijd leveren die er nu geleverd wordt, dan valt er wat te halen. Toen deze zaken verhelderd waren, was het vervolgens tijd om de tactiek van meneer Van Gaal door te nemen. De opstelling werd doorgesproken en ieders mening werd gedeeld. De MO17 was klaar de 2e  helft en de 1e  helft!

Als eerste de 2e helft dan. UVV’40 komt wat beter voor de dag dan in de 1e helft. Moerse Boys verweert zich echter nog steeds meer dan prima en enkele prima reddingen van Lynn geeft de MO17 nog steeds uitzicht op een resultaat. Dat het met het teamgevoel van Moerse Boys wel goed zit, werd al snel duidelijk. Bloem, duidelijk goed gekleed op de kou, is bereid haar handschoenen af te staan aan Anne. Gelukkig had Bloem zo ongeveer zes paar handschoenen bij dus één paar kon ze wel missen.

Waar UVV’40 dus vergeet de wedstrijd in het slot te gooien, pakt Moerse Boys haar kans. Opnieuw zijn er enkele mooie combinaties op vijandelijke helft, maar de MO17 vergeet haar geluk te beproeven en de keepster uit te testen. Met nog 10 minuten op de klok begint Quinty met de bal te lopen. De sterke Quinty steekt het halve veld over en weet deze heerlijke rush prima af te ronden met een schot in de verre hoek. Moerse Boys heeft haar gelijkmaker te pakken en lijkt zo op weg naar het eerste punt in de 2e fase. Ware het niet dat UVV’40 vanaf de aftrap direct de 2-1 weet te maken. Een kiezelhard schot is Lynn te machtig. De gastvrouwen weten nog uit te lopen naar 4-1 voordat het laatste fluitsignaal klinkt.

Helaas geen punt dus voor de Moer. Lang bij de pakken neer zitten hoefden de meiden gelukkig niet. Toen de 2e helft rond de klok van vier was afgelopen, begon de 1e helft juist ook. Toen Nederland al snel op 1-0 voorsprong kwam en onderweg naar huis zelfs de 2-0 wist te maken, was de nederlaag al snel vergeten. Daarentegen krijgt de MO17 ook al snel een nieuwe kans om punten te pakken. Komende donderdag komt Bavel MO17-1 op bezoek. De aftrap is al om 18:00 uur op de Akkermolen! Kan het “andere Oranje” het goede voorbeeld geven voor zaterdag als Oranje weer aan de bak moet?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp