MO17 start winnend aan de competitie

U bevindt zich hier:
/ MO17 start winnend aan de competitie

Moerse Boys MO17 was klaar voor de start van de competitie. Zaterdagmiddag 13:00 werd deze voor de oranje witte meiden afgetrapt op het C-veld bij de Moer tegen MOC’17 MO17-2. De competitie ziet er echter anders uit als normaal. De MO17 is ingedeeld in een poule van maar liefst 28 teams waarbij er niet tegen elk team gevoetbald zal worden. De vraag hoe we dan kampioen kunnen worden ging al rond. Hoe dat precies in zijn werk gaat, moeten we u het antwoord schuldig blijven. Zaak is wel om de eigen wedstrijden te winnen. Dat was dan ook het plan van vandaag!

Voor de warming-up is Suze al warm doordat ze zich al warm heeft gefietst. Het moge duidelijk zijn dat niks anders dan de winst telt. Het stijgeren aan het einde van de warming-up was nog wel wat onbekend voor Quinty, terwijl we dat toch al ruim een jaar doen. Enfin, de wedstrijd kon beginnen.

De eerste minuten golft de wedstrijd op en neer maar al snel pakt de Moer de overhand. Vanwege de krappe bezetting was het zaak dat iedereen fit blijft en voldoende rust pakt op de momenten dat het ook kan. De enigste uitvaller deze wedstrijd was de rechterschoen van Quinty. Na 5 minuten was de zool er al af en moest er dus naar tape gezocht worden. De eerste helft speelt ze zodoende uit op de schoenen van Esmée. Ondertussen opende Minke al de score. Maud had een goede pass in huis en Minke ronde deze goed af met een kiezelhard schot. Het blijft oppassen voor de diepe ballen van MOC’17, maar de Moer blijft de bovenliggende partij. Gaby laat zien van alle markten thuis te zijn en speelt een prima wedstrijd als laatste vrouw. In de goal blijft Bloem rustig bij enkele gevaarlijke situaties en houdt zo haar doel schoon in de eerste helft. Ondertussen maakt Debby het haar tegenstander ook lastig. De aanvalster moet er altijd meer dan één keer voorbij om er echt langs te zijn. Ook Jess heeft de spits van MOC’17 in haar zak.  Suze heeft energie voor tien deze middag (zou het komen door die warming-up?) en speelt opnieuw een dijk van een wedstrijd. Zo krijgt MOC’17 nauwelijks de kans om tot score te komen.

De Moer gaat ondertussen lekker door met aanvallen en de voorhoede, deze middag gevormd door Kim, Joy en Minke, leeft zich lekker uit. Hierin worden ze goed ondersteund door Guusje, Quinty en Maud die vanuit het middenveld de gelegenheid krijgen om lekker mee te voetballen. De MO17 speelt een goede eerste helft maar vergeet zichzelf te belonen. Met een 1-0 stand is de marge nog steeds klein. Gelukkig wordt die marge voor rust nog verdubbeld. Quinty heeft al een paar heerlijke acties laten zien en de 2-0 komt dan ook voort uit een actie van haar. Ze danst met de bal aan haar voeten door de verdediging van MOC’17 en blijft nu, in tegenstelling tot eerder in de wedstrijd, wel rustig. Met de schoenen van Esmée schuift ze de bal in de goal.

In de rust geeft Bloem de keepershandschoenen door aan Guusje. Waar Bloem het in de eerste helft rustig had, is het aantal ballen dat Guusje heeft gehad op misschien één hand te tellen. De middenveldster kan zodoende vooral van de zon en haar team genieten. Meteen na rust gooit de MO17 de wedstrijd op slot. Suze speelt twee man uit en passt de bal naar Joy. De talentvolle spits draait goed open en speelt de bal door naar Minke. Minke heeft een hard, laag schot in huis wat doel treft. 3-0 en de Moer gaat lekker door met aanvallen. Halverwege de 2e helft zet Kim de 4-0 op het scorebord. Een voorzet van Minke zorgt voor paniek in de zestien en Kim is er als de kippen bij om haar gewenste doelpuntje mee te pakken.

Door het warme weer wordt het conditioneel zwaar. Het veld wordt steeds groter, maar na de 4-0 pakken de meiden het weer goed op om het veld kleiner te houden. Zodoende komt de Moer makkelijker aan voetballen toe. Bloem is een aantal keer haar tegenstander te slim af en zorgt er zo voor dat de Moer kan blijven aanvallen. Kim en Minke krijgen beiden nog een kans om de score te vergroten maar missen precisie. De grootste kans is voor Quinty en Joy. Quinty tik-takt met de bal weer langs een paar tegenstanders en schiet van dichtbij op de paal. Joy staat op de goede plek voor de rebound, maar krijgt de bal niet in de goal. Jess heeft voor de gemiste kansenregen nog wat duidelijke coaching in huis: “De bal mag wel in het net meiden!” Dat nemen we dan maar mee voor volgende week.

Na 80 minuten kan de geblesseerde Loes eindelijk stoppen met schrijven over alle hoogtepunten van de wedstrijd. Ook staat er een 4-0 stand in Zunderts voordeel op het scorebord. De eerste driepunter is dus binnen.  Op het moment van schrijven staat de MO17 op een 2e plaats en gedeeld zelfs 1e. Die 1e plaats wordt wel gedeeld met 7 andere ploegen maar dat mag de pret voor nu niet drukken. Volgende week geeft de MO17 opnieuw acte de préséance op de Akkermolen. De Fendert MO17-1 is dan om 13:00 uur de tegenstander.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp