MO17 schrijft dorpsderby op haar naam!

U bevindt zich hier:
/ MO17 schrijft dorpsderby op haar naam!

Het was alweer een tijdje geleden dat Moerse Boys MO17 de wei in mocht voor een wedstrijd. Afgelopen zaterdag was het weer eens zover. De dorpsderby uit bij Achtmaal stond op de planning. Dat het een derby was, was ook duidelijk te merken aan de ruime publieke belangstelling van de supporters. Voor deze derby had de technische staf besloten de voorbereiding op de schop te gooien en hulp van bovenaf in te schakelen. Afgelopen donderdag heeft het trainersduo van Dames 1, Ton en Rens, de fanatieke meiden een leerzame training verzorgd. Als dat geen succes oplevert…

Om 14:00 werd er afgetrapt op het Achtmaalse hoofdveld. Vanaf het eerste fluitsignaal golft de wedstrijd op en neer. Het wordt ook snel duidelijk dat beide ploegen een andere tactiek hanteren. Achtmaal gebruikt veelvuldig de lange bal, terwijl de Moer voetballend naar een gaatje zoekt. De eerste speldenprikjes zijn voor de gasten wanneer Quinty en de sterk spelende Guusje hun geluk beproeven. Bij de derde poging is het wel raak voor de Moer. Hamdi heeft een heerlijke steekbal in huis waar Anne wel raad mee weet. De afronding van Anne is op maat en de handen kunnen de lucht in voor de 0-1!

Over de resterende 30 minuten van de eerste helft kunnen we verder vrij kort zijn. Moerse Boys probeert naar het gaatje te zoeken maar is te onzuiver in de passing en aanname om de verdediging van Achtmaal uit elkaar te spelen. Wanneer het dan wel tot een schietkans komt, is de poging of op de keeper, of niet op goal. Op het half uur had Moerse Boys wel de 0-2 moeten maken. Maud en Bloem combineren goed over rechts, waarna laatstgenoemde de voorzet mag geven. Zowel Quinty als Hamdi kunnen niet goed bij de bal waardoor Achtmaal goed wegkomt. Aan de andere kant staat de oranjewitte defensie als een huis. Onder de bezielende coaching van Suze is er geen doorkomen aan voor de Achtmaalse voorwaartsen. Jessie beleeft zo een rustige wedstrijd in het Klein-Zundertse doel.

In de rust wordt doorgesproken wat het plan van aanpak voor de tweede helft wordt. Bijna direct zet Moerse Boys daad bij het woord wanneer Maud begint aan een prima actie op de rechterflank. Mede door haar doorzettingsvermogen perst ze er een goede voorzet uit. De poging van Anne gaat vervolgens maar nipt over. Moerse Boys is in de tweede eigenlijk constant op de helft van Achtmaal te vinden. Zo’n beetje elke aanvallende intentie wordt door de oranjewitte defensie vroegtijdig de kop in gedrukt. Zowel Debby, Emely als Liz doen dat allemaal op dezelfde manier. Het drietal komt voortdurend ijzersterk voor de tegenstander waardoor er geen mogelijkheid is om een aanval op te zetten voor Achtmaal. De enigste keer dat het nog gevaarlijk wordt voor het doel van Jessie is wanneer de gastvrouwen een indirecte vrije trap mogen nemen in de 16. De vrije trap zelf, die over het doel gaat, levert niks op voor Achtmaal, maar voor de Moer levert het flink wat verwarring op. Kortom, een leermomentje!

Op het uur staat de stand nog steeds op 0-1, maar daar komt snel verandering in. Quinty probeert met een schuiver van afstand het scorebord te laten verspringen. De keepster brengt redding, maar kan niet voorkomen dat Anne in de rebound de 0-2 maakt. Na de 0-2 is het tijd om te wisselen. Vooral voor Kim was dit een heugelijk moment, daar zij haar eerste wedstrijdminuten van het jaar maakte. Helaas voor Kim kon zij de wedstrijd niet uitspelen en moest ze 5 minuten voor tijd het strijdtoneel weer verlaten, een flinke domper! Anne nam haar plek weer in.

Niet veel later was diezelfde Anne het eindstation van de mooiste aanval van de dag. Laatste vrouw Lynn pikte de lange bal van Achtmaal op. Op het moment dat ze onder druk komt te staan speelt ze linksback Suze in. Suze pakt wat meters voorwaarts en speelt Minke Snepvangers in. Minke draait door en heeft een heerlijke steekbal in huis op Anne. De handige Anne draait vervolgens sneller van links naar rechts als Max Verstappen en rond scherp af in de verre hoek, 0-3!

Met 0-3 en nog een paar minuten te spelen, lijkt de wedstrijd naar zijn einde te hobbelen. Ware het niet dat het slotakkoord nog moet komen. Met nog 60 seconden op de klok moet de moegestreden Maud met kramp het veld verlaten (ligt aan de warming-up Maud!). Bloem komt voor haar in het veld. Ik hoor u denken: “Is dat nou het benoemen waard?” Terechte vraag, opzich is het niet het benoemen waard. Maar dat Bloem in de 30 seconden die ze nog in het veld staat één keer de bal raakt en dat dat een doelpunt oplevert, is wel het benoemen waard! Opnieuw is Minke Snepvangers de aangever. Met een prima voorzet vanaf de linkerflank bereikt ze de tweede paal waar Bloem klaarstaat om de bal binnen te tikken, 0-4! En einde wedstrijd!

Een prima uitslag voor Moerse Boys MO17 op deze zaterdag in Achtmaal. Met deze score nestelt de ploeg zich in de top van het klassement op een keurige 2e plaats. Voor volgende week is het zaak om deze notering vast te houden wanneer de MO17 het thuis opneemt tegen RSV. Aftrap is om 13:00, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp