MO17 pakt zilver op miniveldtoernooi VV Zundert

U bevindt zich hier:
/ MO17 pakt zilver op miniveldtoernooi VV Zundert

In het kader van het 90-jarig jubileum organiseerde VV Zundert een miniveldtoernooi voor haar jeugdelftallen. Moerse Boys MO17 was hiervoor uitgenodigd en legde zaterdag de weg af naar sportpark de Wildert. Daar stond de MO17 een vol programma te wachten. Om stipt 13:30 uur stond iedereen paraat (of bijna iedereen). De middag begon met een demo van twee balkunstenaars. De nodige trucs werden uit de mouw geschud door deze twee heren. Toen zij echter voetballers uit gingen nodigen voor een heus panna-wedstrijdje, deden de meiden een stap naar achteren zodat ze “niet gezien konden worden”. Een gemiste kans!

Na de demo was het tijd om klaar te maken voor het toernooi zelf. De wedstrijden werden gespeeld in teams bestaande uit vijf speelsters op een kwart veld. De MO17 werd hierdoor opgedeeld in twee teams, Moerse Boys A en Moerse Boys B. Door middel van het altijd spannende lootjes trekken werden de teams gevormd. Moerse Boys A bestond uit Quinty, Debby, Guusje, Jess, Loes, Suze en Bloem. Moerse Boys B had Kim, Lynn, Gaby, Maud, Joy, Minke en Liz in de gelederen. Twee sterke teams die de hoge ambitie waar moesten gaan maken. Al weken gaat het namelijk over plek één en twee binnenhalen. Voor Jess en Gaby staat er zelfs nog meer op het spel. Na hun roodzwarte vertoning op het damestoernooi een dag eerder, hadden zij flink wat goed te maken. De sterkhouders gaven zelf al aan fout te zitten en dat oranje hun beduidend beter staat. De technische staf ziet het door de vingers, maar het tweetal ligt wel onder een vergrootglas. Met de neuzen weer dezelfde kant op gaat Moerse Boys MO17 richting de aftrap van het toernooi.

Moerse Boys A – Zundert A

Als eerste was Moerse Boys A aan de beurt om te voetballen. Het sterke Zundert A was de tegenstander. De roodzwarten lieten meteen merken een gedegen concurrent te zijn voor de twee bovenste plekken. Binnen luttele minuten keek MB A tegen een flinke achterstand aan. Pas toen Jess haar keepershandschoen doorpasste naar Bloem, ging het lopen. Of dit aan de voetballende kwaliteiten van Jess of de veel betere keeper skills van Bloem ligt, is nog steeds onduidelijk. Feit was in ieder geval dat de doelpuntendrang van Zundert ging liggen, mede door enkele prima reddingen van Bloem. Aan de andere kant wist Moerse Boys juist een aantal keer te scoren. Quinty trof tweemaal doel, Debby wist het net één keer te laten bollen. Vooral voor Debby was het een bijzonder moment. Voor de hardwerkende verdediger was het haar eerste goal in het oranjewitte tenue dit seizoen! Deze doelpunten werden met luid gejuich ontvangen door MB B waarbij nogmaals het hechte teamgevoel naar boven kwam. MB A rook bloed en zette alles op alles om er meer uit te halen. Het totaalvoetbal werd geïntroduceerd; samen verdedigen en samen aanvallen. Bij corners kwam dit principe het best tot uiting. Keepster Bloem ging mee naar voren, scoorde bijna, maar sprintte snel weer terug omdat ze bang was voor een tegendoelpunt. Desondanks vielen er nog enkele tegendoelpunten in de laatste minuten. Na een twintigtal minuten klonk het “heren scheidsrechters, einde wedstrijd”. MB A ging het schip in met ongeveer 7-3.

Moerse Boys B – Zundert B

Aan Moerse Boys B was het de taak om de eerste overwinning van de dag binnen te halen. Zij traden aan tegen Zundert B. Aanvankelijk leek dit er ook zeker in te zitten. MB B had deze dag veel aanvallers in huis dus aan doelpunten zou geen gebrek moeten zijn. Met Lynn op goal en Gaby “De Muur” als laatste vrouw, zat het achterin ook potdicht. Voorin combineerden Kim en Minke goed, waardoor laatstgenoemde de nodige kansen krijgt maar geen goal weet te maken. Ook Maud gaat voor haar kans, maar treft geen doel. Voor Zundert B is het dan wel rap twee keer achter elkaar raak. MB B kijkt tegen een achterstand aan, maar drukt nog wel het gaspedaal in voor een spannend slot. Gaby omspeelt de keepster en tikt de aansluitingstreffer binnen. MB B zet alles op alles om de overwinning binnen te halen. Kim jaagt voorin op elke bal en brengt zo de tegenstander in de problemen. Ook op andere gebieden wordt alles uit de kast gehaald. Liz heeft haar zenuwen intussen ingeruild voor slimmigheidjes. Wanneer de bal uit is pakt ze snel de dichtstbijzijnde bal in plaats van de wedstrijdbal. Helaas mocht het niet baten, aan de stand veranderde immers niks meer. Ook de panna die Gaby nog maakte bij de scheidsrechter werd niet gezien als doelpunt, terwijl dat bij de demo in het begin juist betekende dat je gewonnen had. Enfin, uitslag 1-2.

Moerse Boys B – Moerse Boys A

De onderlinge krachtmeting kan misschien wel gezien worden als het hoogtepunt van de dag. Beide teams waren gebrand op de eerste overwinning en dus werd er gestreden op het scherpst van de snede. De toon werd al meteen gezet toen Guusje MB A op voorsprong zette met een heerlijke knal. In het vervolg kreeg MB A voldoende kansen om de score te vergroten, maar door prima keeperswerk van Maud namens MB B bleef de marge op één. Met name Guusje en Suze hadden de smaak goed te pakken en combineren er samen op los. Toch stond plots MB B op voorsprong. Keepster Loes en verdedigster Suze van MB A leken haast omgekocht door MB B want tot tweemaal toe gaf het tweetal wel erg makkelijk de bal weg. Door goed druk zetten van MB B wist Joy twee keer te profiteren die daarmee haar spitsen talent ten toon stelde. Toen Loes ook nog medespeelster Quinty omver kegelde met haar uittrap, was het tijd om in te grijpen. Loes gaf haar handschoenen door aan Suze en dat bleek, evenals in de eerste wedstrijd van MB A, een goede zet te zijn. De rust keerde terug in de defensie van MB A. Daarnaast zette MB A haar joker in en deze joker scoort ook tweemaal. Jess is de gevierde vrouw en zo lijkt MB A met de volle buit ervandoor te gaan. Dat was tegen het zere been van Bloem. De blondine had voor twee wedstrijden een huurtransfer gemaakt naar MB B, dat deze wedstrijd in gele hesjes speelde. Even dacht Bloem dat ze deze wedstrijd met 6 vrouw/man op het veld stond. De fanatiekeling speelde de bal richting de scheids die ook in het geel getooid was. Met deze actie heeft de middenveldster zand in de ogen van haar tegenstanders gegooid want niet veel later was ze een stuk scherper. Bloem prikt de terechte gelijkmaker binnen voor MB B en een puntendeling ligt dus op de loer. Beide teams creëren nog een handjevol mogelijkheden om de winst binnen te hengelen, maar de bal viel maar niet in het netje. Met name Liz had enkele prima ingrepen voor MB B waardoor de stand op 3-3 bleef steken. Toch valt de bal nog één keer binnen. Quinty laat zien dat ze goed naar de demonstratie van de balkunstenaars heeft gekeken en de kans die daarop volgt is meteen raak. MB A is in extase en denkt de punten binnen te hebben, ware het niet dat er net afgefloten is. De coulante scheids laat de keuze aan de begeleiding of het doelpunt telt. In onderling overleg wordt besloten het bij 3-3 te houden, dat was tevens ook de terechte uitslag!

Moerse Boys B – Zundert A

Voor Moerse Boys B stond de laatste wedstrijd op de planning. Zundert A zou in deze krachtmeting de titel veilig kunnen stellen. Dit was natuurlijk niet de bedoeling volgens MB B en met vereende krachten trok het vijftal ten strijde op het veld. De eerste treffers lieten in deze wedstrijd wat langer op zich wachten, maar toch waren het de roodzwarten die de leiding namen. Joy weet nog gelijk te maken, maar al snel loopt Zundert A weg bij  MB B. Wel was dit het startsein om alle schroom van de schouders te gooien en gewoon vrijuit te gaan voetballen. Ook hier bracht het totaalvoetbal het gewenste effect. Maud schudde iedereen wakker met een kanonskogel in de kruising. Helaas bleef het voor Maud bij dit ene doelpunt en niet de gehoopt 4 doelpunten die haar hakkedellen zouden opleveren. Wel had de doelpuntenmaakster later nog een mooie toelichting op haar fenomenale doelpunt: “Als je niet schiet, kan je ook niet scoren en als je niet scoort, kan je niet winnen”. Deze tip nam ploeggenoot Lynn ter harte want hierna wist zij nog twee keer te scoren. Even werd er gedacht dat het gelijk stond (4-4), maar dat bleek niet zo te zijn (4-5). MB B zette nog alles op alles om op gelijke hoogte te komen, maar Zundert A toonde haar klasse en trok de overwinning over de streep. Toch iets vaker moeten schieten, hè Maud! Een 4-5 nederlaag is het gevolg.

Moerse Boys A – Zundert B

De laatste wedstrijd van het toernooi was een belangrijke voor Moerse Boys A. Bij winst op Zundert B zou het de tweede plek veilig stellen en dus ook de helft van de opgestelde doelstelling zou dan gehaald worden. MB B en de supporters gingen er nog even goed voor zitten. Iedereen besefte dat het als team moest gebeuren en niet als MB A of MB B apart. De brilstand hield lang stand in deze clash. De teams gingen goed tegen elkaar op en dat bracht de spanning ten goede. Uiteindelijk was het Jess die een frommel goal produceerde en MB A de voorsprong gaf. Dat werd misschien eerder verwacht van Loes, die vol enthousiasme haar positie in de spits innam. Helaas was de hardwerkende Loes geen doelpunt gegund. Aan de andere kant wist Guusje de eerste 10 minuten knap de nul te houden en ook Debby bleek in het restant een lastig passeerbare goalie. Met de magere marge van één doelpunt bleef het lang spannend, maar in de laatste minuten trok MB A de wedstrijd definitief naar zich toe. Guusje voegde nog een doelpunt toe aan haar doelpuntenrekening van deze middag. Het laatste doelpunt betrof een eigen goal. MB A sloot zo het toernooi met een prima overwinning af!

De wedstrijden waren gespeeld, maar de dag was nog lang niet ten einde. Toen iedereen weer opgefrist was, stond er een lekkere barbecue te wachten voor de speelsters en begeleiding. Onder genot van een hapje en een drankje volgde de prijsuitreiking. Moerse Boys MO17 heeft de 2e en 4e plaats in de wacht weten te slepen. Dat betekent dat de helft van het opgestelde doel behaald is. Wie met een half leeg glas kijkt, zal kritisch kijken op de geleverde prestaties. Wie met een half vol glas kijkt, zal zeggen dat een helft (ook wel 0.5 in cijfers) naar boven af te ronden is en je uitkomt op één. Juist, samen met de behaalde 2e plaats is dat een “een-tweetje”. Doelstelling gehaald!

Via deze weg grote dank naar VV Zundert voor de organisatie. Moerse Boys MO17 heeft een leuke en gezellige dag gehad!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp