MO17 pakt weer de volle buit

U bevindt zich hier:
/ MO17 pakt weer de volle buit

Na enkele wedstrijdloze zaterdagen kon de MO17 deze zaterdag weer in actie komen. Het onbekende VCK uit het verre Koudekerke maakte de lange toch naar de Akkermolen. Voor Moerse Boys was het zaak om snel weer in het ritme te komen. Na een gedegen warming-up kon de wedstrijd beginnen. Bloem was haar ritueel, een “hele halve” banaan eten voor de wedstrijd, gelukkig niet vergeten deze keer. De voortekenen waren dus goed!

De wedstrijd kwam wat rustig op gang. Zowel Moerse Boys als VCK deelde wat speldenprikjes uit aan elkaar. Joy kreeg in de eerste minuten al de kans om de score te openen, maar haar inzet belandde niet in de goal. De strijd werd vooral op het middenveld gestreden. Het resultaat was een nogal rommelige eerste helft, wellicht beter bekend als kluitjesvoetbal. De Moer sukkelde zodoende wat in slaap. Debby moest zodoende een paar keer handelend optreden in het doel, maar wist de nul te houden.

Het was tijd voor actie dus. Na 20 minuten was het tijd om te wisselen en dit betekende tevens de entree van Minke. Na een vervelende blessure aan de enkel is de aanvalster weer fit. Dat ze weer terug is, liet ze snel weten. Na 5 minuten ligt de bal in het netje. Minke maakt met haar snelheid gebruik van de ruimte achter de verdediging en schiet de bal vervolgens keurig in de kruising. De voorsprong is er voor de Moer!

Het spel blijft verder slordig en te vaak schieten de meiden de bal zomaar blind naar voren. Liz heeft nog enkele prima ingrepen in verdedigend opzicht en trekt daarmee haar stijgende lijn door. Zus Jess is een rots in de branding in de achterhoede. Zij haalt steeds de angel uit de aanval van de bezoekers. Vlak voor rust blokt ze nog een goede schietkans van VCK en geeft hiermee het juiste voorbeeld. Hierna krijgt Bloem nog de kans om de score te verdubbelen maar laat deze onbenut. Zo werd de rust bereik met een 1-0 voorsprong.

Een gelijkspel was een betere afspiegeling geweest van de krachtverhoudingen op het veld. Eenmaal terug in de kleedkamer beseften de meiden zelf ook dat het beter moet. Het blijft oppassen voor de sterke Zeeuwse spitsen maar de Moer moet het toch vooral bij zichzelf zoeken. Met wat meer rust aan de bal en wat meer beweging zonder bal als opdracht werd er begonnen aan de 2e helft.

Wat volgde was een sterke hervatting vanuit Klein-Zundertse kant. De ploeg stond een stuk scherper op het veld en er was meer rust aan de bal. De eerste 10 minuten waren overduidelijk voor Moerse Boys. Dat het in die periode bij 1-0 blijf, mag een wonder heten. Joy kreeg binnen in een tijdsbestek van 5 minuten 3 levensgrote kansen om de score te openen, maar vindt steeds de sterke VCK keepster op haar weg. Een kans hiervan was een mooi voorbeeld van rust aan de bal houden. Maud maakte een diepe bal van VCK onschadelijke. De in prima vorm verkerend Maud speelde de bal terug op laatste vrouw Loes, die Joy wegstuurde in de diepte. Voor rust zou deze bal over de zijlijn zijn beland, maar nu werd er dus beter mee omgesprongen. Ook Kim en Gaby liepen slim vrij maar zagen hun pogingen vervolgens strandden naast het doel. Zo bleef de voorsprong dus minimaal.

Na deze 10 minuten zakte het weer wat in vanuit oranje-witte kant. VCK werd gevaarlijker maar de Moer wist stand te houden. De ietwat zenuwachtige Liz werpt zich een keer prima voor de bal en moet voor de rest wat rollertjes oprapen, maar doet dit meer naar behoren. Zo weet ook zij het Klein-Zundertse doel schoon te houden. Debby bewijst in het veld ook een bijtertje te zijn en geeft haar tegenstander maar minimaal de ruimte om iets uit te voeren, de Moer profiteert hiervan. Ook Suze is een plaag voor haar tegenstander en geeft de Zeeuwse aanvalster geen millimeter ruimte. Toch blijft het oppassen en spannend met slechts een 1-0 voorsprong.

Zo’n kwartier voor tijd pakt de Moer de draad weer op en wil het de wedstrijd daadwerkelijk in het slot gooien. Guusje en Bloem behouden goed de rust aan de bal en leveren deze steeds in bij iemand met een oranje shirt. Zodoende komt de Moer beter aan voetballen toe. Minke betreed weer het veld en niet veel later beslist ze de wedstrijd. Quinty heeft heerlijke steekbal in huis en Minke weet deze naar behoren af te ronden. 2-0 en de wedstrijd is zo goed als binnen. Minke heeft de smaak te pakken en ze krijgt nog enkele grote kansen om haar hattrick compleet te maken. De paal, de keepster en een vizier dat niet op scherp staat, staan haar in de weg. Desondanks een prima entree, dat smaakt naar meer!

De score wordt nog wel verder uitgebreid door de Moer. Wanneer de stopwatch de 80e minuut aantikt, dribbelt Quinty met de bal aan de voet door het middenveld en de verdediging van VCK. Oog in oog met de doelvrouw blijft ze rustig en de 3-0 is zo een feit. In de blessuretijd doet Lynn dit kunstje nog eens na. De sterke Lynn zet vanuit het middenveld een actie in over rechts, die ze heerlijk afrond met een balletje over de keepster. 4-0 en het einde van een spannende en boeiende wedstrijd. Zo staat Moerse Boys MO17 bovenaan in de 2e fase van de competitie!

Voor het toeziend oog van welgeteld 0 supporters pakt de MO17 opnieuw de 3 punten. Zowel de speelsters als technische staf missen hun aanwezigheid, maar helaas is het nu niet anders. Opnieuw ook een betere tweede helft dan de eerste. Aankomende woensdag is er meteen de gelegenheid om daar verandering in te brengen en 2 goede helften op de mat te leggen. Dat zal nodig zijn, want de bekerclash tegen de dorpsgenoten en competitiegenoten uit Zundert en Wernhout staat op het programma. Om 20:00 wordt er afgetrapt in Wernhout. Op het spel staat de volgende ronde in de beker. Vamos!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp