MO17 opnieuw hard onderuit tegen DSE

U bevindt zich hier:
/ MO17 opnieuw hard onderuit tegen DSE

Na de harde nederlaag van een week geleden, wacht Moerse Boys MO17 opnieuw een zware kluif. De ploeg neemt het op tegen DSE MO17, een team dat de oranjewitte MO17 de laatste jaren regelmatig tegen is gekomen. De resultaten daarvan waren altijd hetzelfde, namelijk een nederlaag voor de Klein-Zundertenaren. Hoog tijd om daar dus verandering in te brengen!

In fase 2 van dit seizoen mocht de Moer al eens de reis naar Etten-Leur maken. Toen liep de Moer tegen een 1-5 nederlaag aan. Op zich is dat geen ramp tegen een sterk team, alleen het feit dat Moerse Boys toen na amper drie minuten voetballen al tegen een 2-0 achterstand aan keek is dat wel. Dat moest nu dus duidelijk anders en het voornemen was dus ook om een stuk scherper aan de aftrap te verschijnen. Toen uiteindelijk ook een discussie over dispensatiespelers aan de kant van Moerse Boys (wat overigens geheel volgens de regels van de KNVB is gegaan) ten einde was, kon de wedstrijd beginnen.

De Moer begint ook direct scherp aan de wedstrijd en het is dan ook zeker de moeite waard om te vermelden dat de Moer na drie minuten nog geen doelpunten geïncasseerd had. Een mooie verbetering dus! Wat daarnaast ook een fijne opsteker is, is dat Inthe haar eerste wedstrijdminuten van 2024 maakt. De immer goedlachse Inthe wordt geteisterd door een kniekwetsuur waardoor wedstrijden voetballen tot dusver nog niet ging. In de spits bewijst Inthe direct haar waarde en weet ze de bal prima vast te houden met een flinke portie vechtlust. Moerse Boys profiteert daarvan want onder meer Lynn en Inthe zelf weten na een prima combinatie het doel onder vuur te nemen.

Een prima begin dus namens Moerse Boys, maar na 8 minuten kijkt de ploeg toch tegen een achterstand aan. Een bal die echt geruimd moet worden in het Klein-Zundertse strafschopgebied blijft liggen en een DSE speelster is het meest alert en weet de bal binnen te werken. Doodzonde, maar vooral ook hartstikke onnodig. Zoals we inmiddels van de MO17 kennen gaat de ploeg niet bij de pakken neer zitten, maar trekt het weer als team ten strijde. Vooral Nynke krijgt het op haar heupen en heeft een aantal goede acties in huis. Vooral de acties met twee panna’s achter elkaar springen in het oog, maar helaas blijft een Moerse Boys-doelpunt vooralsnog uit. Vervolgens weet DSE de verdubbellaar te maken door een prima steekbal achter de oranjewitte defensie. Vlak voor rust is de 3-0 in blauwwit voordeel haast een identieke goal.

Een 3-0 tussenstand dus na 40 minuten voetbal. Het gevoel is zo goed als hetzelfde als een week eerder. Opnieuw voetbalt Moerse Boys alleraardigst maar vergeet de ploeg zichzelf te belonen. Op de flanken weten Debby en Lynn goed mee op te stomen en voor het nodige gevaar te zorgen in samenwerking met spitsen Lieke en Nynke. Meermaals kan de Moer een poging wagen of via een goede corner van Lieke het doel onder vuur nemen. Aan de andere kant is DSE ook een aantal keer dreigend en doen zij wat de Moer juist nalaat: Toeslaan voor het doel. Naast de achterstand is het uitvallen van Nynke met een pijnlijke knie ook een flinke aderlating. Maar de Moer zou de Moer niet zijn als het vol goede moed aan de tweede helft begint.

Dat stukje ‘vol goede moed’ is ook duidelijk terug te zien in het spel van de Moer. Met frisse energie zoekt de Moer de aanval en Quinty en Julie vormen centraal op het middenveld een ijzersterk duo waar DSE duidelijk moeite mee heeft. Meermaals neemt het duo het doel onder vuur maar opnieuw is ‘toeslaan’ een stapje te veel gevraagd. Juist op het moment dat je denkt ‘er hangt een Moerse Boys-doelpunt’ in de lucht, valt de bal aan de andere kant in het goal. De verdedigende actie voorafgaand aan de doeltreffende corner is echter wel een prima actie. De DSE-spits gaat oog in oog met Jessie op zoek naar de 4-0. Maud weet met een spurt de spits bij te halen en laat hierbij goed merken dat ze er is. Jessie komt daarnaast goed uit en het tweetal zorgt er zo voor dat deze 100% kans slechts een corner oplevert. Dat de corner vervolgens alsnog de 4-0 oplevert, is jammer.

In het vervolg lijkt de fut een beetje uit de wedstrijd. De oranjewitte defensie bestaande uit Minke, Myrthe, Isa en Maud weten DSE goed van het doel van Jessie te houden. Aan de andere kant oogt Moerse Boys zo af en toe nog dreigend met pogingen van Joy, Lieke en Quinty, maar opnieuw is een doelpunt te veel gevraagd voor de Moer.

De MO17 gaat dus opnieuw hard onderuit. Gezien de ranglijst is dat ook zeker geen schande want de afgelopen weekenden trof de ploeg namelijk de nummers 1 en 3. Ook het vertoonde spel biedt voldoende perspectief voor wat nog komen gaat. Moerse Boys MO17 zal komende zaterdag opnieuw aan de bak moeten wanneer het op bezoek gaat bij de resterende top 3-ploeg, namelijk Bavel. De aftrap is dan om 9:30 uur, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp