MO17 onderstreept prima vorm met prima overwinning

U bevindt zich hier:
/ MO17 onderstreept prima vorm met prima overwinning

Moerse Boys MO17 zit in een goede flow. Na de sterke overwinning van vorige week heeft de ploeg de pijlen gericht op een plaats in de top van het klassement. Die overwinning tegen de nummer 1 van een week geleden is echter niet zo veel waard wanneer dit weekend punten gemorst worden. De opgave was dus duidelijk: Winnen!

Naast NSV, was vandaag ook de wind een tegenstander. Regelmatig kwam een sterke windvlaag dwars over het B-veld de plannen van de bal wat wijzigen. De voetjes van elkaar zoeken en de bal laag houden was dan ook het advies, net als het “erop klappen” natuurlijk. Vanaf de aftrap lijkt de MO17 met name met dat laatste moeite te hebben. De ploeg is zoekende met de 4-4-2 formatie van de gasten en dat moet het bijna bekopen met een tegendoelpunt. De buitenkant van de paal wordt in de 5e minuut geraakt door de Nispense spits. Zo lijkt NSV in de beginfase de overhand te hebben en moet de MO17 doelvrouw Jessie meerdere malen bedanken wanneer zij haar ploeg op de been houdt. Met enkele goede saves, met name bij de goed genomen corners van de gasten, smoort Jessie het gevaar in de kiem. Na een kwartier staat de ploeg goed en is het Suze die ouderwets leiding geeft aan de defensie. Emely, Liz en later ook Debby hebben hun handjes vol aan de energieke spitsen maar leveren zelf ook de benodigde energie om het hen zo lastig mogelijk te maken.

Zo langzaam aan meldt Moerse Boys zich ook steeds vaker op de vijandelijke helft. Met name Guusje valt hierbij positief op door haar diepgang op de linkerflank. Zelf komt Guusje ook een keer in scoringspositie, maar haar poging laat het net niet bollen. Ook Minke Snepvangers en Minke de Bruijn proberen het van afstand. De Moer komt steeds beter in haar spel en op de helft van de eerste helft betaald dat zich uit in een doelpunt. Quinty ontsnapt aan de rechterflank na een combinatie met Minke de Bruijn en levert vervolgens een gevaarlijke voorzet af. Joy laat de bal lopen waardoor deze in de voeten van Bloem belandt. Bloem blijft ijzig kalm en schuift de bal in de hoek van het doel, 1-0!

Na het doelpunt neemt Moerse Boys het initiatief over, maar vergeet het zichzelf daarvoor te belonen. Op aangeven van Minke Snepvangers krijgt de hardwerkende Maud een kans, maar haar vlammende schot eindigt over het vangnet op de oefenstrook. Ook Joy krijgt nog een prima mogelijkheid nadat de spits zelf de bal heeft onderschept, maar ook haar poging mist de nodige precisie. Zo zoeken de ploegen na 40 minuten voetbal de kleedkamers op met een 1-0 stand.

Met enkele wijzigingen, maar nog steeds dezelfde opgave (winnen!) begint de MO17 aan de tweede helft. In die tweede helft lijkt de Moer ook duidelijk te gaan voor de overwinning. De ploeg zoekt veelvuldig de aanval. Hamdi voetbalt als spits goed mee en staat zo als aanspeelpunt aan de basis van vele oranjewitte aanvallen. Ondanks de vele speldenprikjes die Moerse Boys in de tweede helft uitdeelt, wil de bevrijdende 2-0 maar niet vallen. Zolang de marge nog maar minimaal is blijft het oppassen voor de uitvallen van NSV. Regelmatig komt de MO17 in een twee-tegen-twee situatie met de Nispense spitsen. Lynn laat zien een kei in deze duels te zijn en stelt zo, samen met Debby, Suze en later Emely, orde op zaken.

Het venijn blijkt deze wedstrijd in de staart te zitten met nog twee doelpunten in de laatste vijf minuten. Linksbuiten Anne staat bij beide doelpunten aan de basis met een heerlijke actie en dito voorzet. Bij de 2-0 is ze met een subtiele voetbeweging bevrijdt van haar tegenstander en geeft ze Minke de Bruijn een intikker bij de tweede paal. Bij de 3-0, het slotstuk van deze partij, mag Quinty afwerken wanneer ze de bal van Anne ontvangt. Met een prima schuiver in de korte hoek wordt de eindstand bepaald.

Zo gaat de MO17 er na een winderige 80 minuten vandoor met de 3 punten. Een prima resultaat na een wedstrijd met een prima inzet, zo zien we het graag! Na een serie thuiswedstrijden gaat de MO17 volgende week weer de regio in. De reis gaat dan Prinsenbeek voor de confrontatie met Beek Vooruit. Zet de Moerse Boys MO17 de prima vorm door? To be continued!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp