MO17 na rust op stoom

U bevindt zich hier:
/ MO17 na rust op stoom

Matchday op maandagavond. Deze maandag was het zo ver. MOC’17 MO17-2 kwam op bezoek voor de inhaalwedstrijd van anderhalve week terug. Zaak was om de goede lijn, met veel inzet en beleving, van afgelopen zaterdag mee te nemen naar deze wedstrijd. Op die manier kan de MO17 opnieuw 3 punten binnen harken. Met het enthousiasme voorafgaand in de kleedkamer zat het wel goed. Ook keerden er enkele speelsters terug vanuit de ziekenboeg waardoor er een volle reservebank was. De voortekenen waren dus overduidelijk positief.

Om 20:00 uur brengt Kim de bal aan het rollen. Over wat zich in de 40 minuten hierna afspeelde, kunnen we kort zijn. Het was slap en inspiratieloos. Wat afgelopen zaterdag in Zeeland zo goed ging, vergat Moerse Boys MO17 opnieuw uit te voeren. Met name over de eerste 20 minuten viel niet naar huis te schrijven. Wel maakte de zusjes Kim en Loes weer hun entree na blessureleed en dat zorgde toch voor blije gezichten. Keepster Jessie, normaal spelend bij de MO15, moest enkele keren ingrijpen en zag een bal op de paal verdwijnen. Verder werd het gelukkig nauwelijks gevaarlijk voor haar neus. Dit kwam mede door het meermaals adequate optreden van Debby en Suze die beide op de backposities speelde deze avond.

Na zo’n 25 minuten spelen kwam Jess in het veld. De verdedigster was enigszins verbaasd toen ze haar plek op het veld hoorde, maar vol goede moed liep ze naar de linksbuiten positie. Dat de technische staf een meesterzet had uitgevoerd, bleek nog geen twee minuten later. Jess snelt langs haar tegenstanders en koelbloeding werkt ze de bal binnen. Eindelijk de voorsprong voor de Moer, maar echt verdiend was het niet te noemen. In het vervolg ging Jess nog enkele keren met haar 7-mijls-laarzen op avontuur. Zo biedt ze een goede kans aan Joy en voor de jonge spits is het een koud kunstje om de bal af te werken. Zo komt de MO17 op een 2-0 voorsprong. Dat het bij deze stand blijft, is vooral te danken aan de lat. Vanuit een vrije trap is het, jawel, opnieuw Jess die voor gevaar zorgt. Een kiezelhard schot verdwijnt net niet onderkant lat in de goal. Deze actie is helaas niet terug te zien. Minke had maar één taak deze avond, namelijk het bijhouden van de Instagram pagina. Echter drukte ze op het moment suprême “op het verkeerde knoppie” op haar telefoon om de actie te filmen. Tja, dat kan iedereen een keer overkomen.

Terwijl Loes op de bank nog maar eens vraagt of ze al gezegd had hoe lekker ze het vond om weer te voetballen, breekt de rust aan. Eenmaal in de kleedkamer is het voor iedereen wel duidelijk dat het spel beter kan en moet. Met de ijzersterke ranja (of ranja met alleen siroop) moet het energieniveau wel naar grote hoogtes stijgen. Kortom, geen excuses meer!

De tweede helft wordt het oranje witte gaspedaal wat verder ingetrapt en dat betaald zich al snel uit. De MO17 is met plankgas vertrokken want binnen 5 minuten is de stand verdubbeld. Allereerst zet Gaby met een bekeken schot met haar linkerschoen de 3-0 op het scorebord. Niet veel later zoeft Jess, ondertussen verhuist naar rechtsbuiten, langs haar tegenstander en werkt ze de 4-0 tegen de touwen. De MO17 is los en laat duidelijk zien er meer zin in te hebben. Jessie heeft het rustig in de het doel. Mocht er gevaar dreigen, dan staat Lynn paraat om dit onschadelijk te maken en de oranje witte aanval weer op te zetten. Ook Liz grijpt op enkele cruciale momenten goed in op eigen helft en bewijst zo haar waarde voor het team.

Vervolgens is het de beurt aan Anne om haar talent te laten zien. De linksbuiten van de MO15 schrijft halverwege de tweede helft de 5-0 en 6-0 op haar naam. Enkele minuten voor tijd maakt ze ook nog de 9-0 en schrijft zo een onvervalste hattrick op haar naam. De manier waarop oogt steeds simpel, maar getuigt ook van pure klasse. De aanvalster dribbelt eenvoudig door de verdediging van MOC’17 en blijft voor het doel ijzig kalm. Zo weet ze dus drie keer het net te vinden. De 7 en 8-0 volgen elkaar ook in rap tempo op. De 7-0 komt op naam van Bloem in de 65e minuut, die de bal subtiel met haar knie over de keeper in het doel werkt. Twee minuten later stapt Jess weer op de brommer en levert een goede voorzet af op Anne. Anne weet deze bal vervolgens terug te leggen op Esmée. De in de spits opgestelde Esmée maakt ruimte voor het schot en vuurt vervolgens doeltreffend af.

Terwijl de bank nog een keer juicht voor een bal die in het zijnet beland (niet alle pogingen eindigde in een doelpunt), speelde de Moer een veel betere tweede helft. Quinty was op het middenveld weer lekker het spel aan het verdelen. Ook Guusje speelde een sterke wedstrijd en wist regelmatig de rust te bewaren in balbezit. Ze kreeg het ook nog een keer zwaar te verduren toen ploeggenoot Maud de bal hard tegen haar aanschoot, maar deze bikkel laat zich niet zomaar kennen. Gelukkig was er al weer snel vrede gesloten tussen de twee.

Met een 9-0 stand sloop de wedstrijd richting het laatste fluitsignaal. De meiden waren er nog op gebrand om de 10e te maken en dat lukte ook nog. Maud, die het niet onder stoelen of banken steekt heel graag te willen scoren, was de gelukkige. Een afvallende bal valt voor haar voeten en met een boogbal verdwijnt de bal over de keepster in het doel. Vrolijke Maud, vrolijke toeschouwers en een vrolijke MO17 was het resultaat. De beloofde hakkedellen voor het doelpunt van Maud zien we wel verschijnen, toch Maud?

Een eerste helft die te wensen overlaat werd opgevolgd door een goede tweede helft. Zaak voor de MO17 om voort te borduren op die tweede helft. Aankomende zaterdag staat namelijk de volgende bekerwedstrijd op het programma. Winst betekent een ronde verder in de beker, bij verlies zit het bekeravontuur erop. Notabene is het ook nog de derby tegen Wernhout/Zundert MO17. Reden genoeg om een kijkje te komen nemen dus. Om 11:00 uur wordt er afgetrapt in Wernhout!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp