MO17 moet haar meerdere erkennen in BSC

U bevindt zich hier:
/ MO17 moet haar meerdere erkennen in BSC

Het lijkt haast een herhaling van de afgelopen weken, maar opnieuw was het afgelopen weekend heerlijk voetbalweer. De nazomer wint het voorlopig nog van de herfst en dat is geen straf. De ingrediënten voor een lekkere pot voetbal waren dus aanwezig voor Moerse Boys MO17. Echter bracht de warming-up dat idee nog niet echt naar voren. Of het nu het maken van de teamfoto en de individuele foto’s, het aanvangstijdstip van 13:00 uur of de luide klanken uit de muziekbox van tegenstander BSC MO17 waren, het is tot op heden nog steeds een raadsel. De technische staf had in ieder geval voor de aftrap al voldoende huiswerk voor volgende week meegekregen.

Goed, dan de wedstrijd. Vanaf de aftrap is het BSC dat de touwtjes stevig in handen neemt. De Roosendaalse ploeg blijkt een makkelijk voetballende ploeg dat met name in de eerste minuten het doel van Jessie veelvuldig onder vuur neemt. Moerse Boys moet het wat dat betreft meer van de vechtlust hebben, en die wordt ook zeker wel geleverd, maar dat het na 10 minuten nog 0-0 staat mag zeker op het conto van Jessie worden geschreven. Met enkele prima reddingen houdt zij haar ploeg op de been. Tuurlijk, de verdediging bestaande uit Yinthe, Minke, Inthe en Emely, doet haar stinkende best om de Roosendaalse aanvalsdrang tijdig te keren, maar een antwoord hebben de oranjehemden in de openingsfase nog niet paraat. Tel daarbij het uitvallen van de beresterke Emely nog bij op en de Moer lijkt een zware middag tegemoet te gaan.

Vanaf het kwartier lijkt Moerse Boys wel wat meer uit haar schulp te kruipen. De Roosendaalse storm is wat gaan liggen en de Moer weet zich wat meer op vijandelijke helft te melden zonder echt gevaarlijk te worden. Lynn en Debby bestrijken goed de flanken en Julie en Lieke proberen samen op het middenveld goed de voetballende oplossing te zoeken, maar ook BSC geeft altijd nog goede weerstand waardoor de Moer maar moeilijk aan kansen komt. Julie probeert het eenmaal van afstand en Joy krijgt een goede kans, maar is te gehaast in haar afronding. Tot zover de aanvallende intenties van de oranjehemden in de eerste 20 minuten.

BSC heeft nog altijd de overhand en in de 25e minuut weten de gasten dat ook om te zetten in een doelpunt. Een leep boogballetje is Jessie te machtig en zet BSC op 0-1. Moerse Boys weet zich bijna nog naast de gasten te wringen wanneer opnieuw Joy twee keer de mogelijkheid krijgt. Met name de tweede kans, die volgt na een heerlijke een-twee met Lieke, had een beter lot verdiend, maar uiteindelijk zoeken de ploegen met een 0-1 stand de kleedkamer op.

Met Myrthe, Nynke en Quinty als verse krachten in de ploeg, begint Moerse Boys MO17 aan de tweede helft. De ploeg heeft nog alle vertrouwen in een goede afloop, de bal hoeft immers maar twee keer goed te vallen (en verder niet meer slecht natuurlijk). De Moer gaat voortvarend van start. Isa heeft een sterke verdedigende actie in huis en vervolgens laat Quinty zich meteen gelden met een goede dribbel. Haar schot wordt uiteindelijk geblokt, maar de toon lijkt gezet. Echter weet de Moer dit niet door te zetten en beland de ploeg al snel met de eigen kont tegen de eigen zestien en daar weet het ook maar moeilijk van af te komen. Binnen een kwartier weet BSC haar voorsprong te vergroten naar 3-0 en lijkt de wedstrijd gespeeld.

Op het uur tovert Moerse Boys haar laatste konijn van de dag uit de hoge hoed wanneer Maud het veld betreed. Of het de entree van Maud is, of de sowieso uitmuntende wilskracht van Moerse Boys MO17 is, de oranjehemden weten zichzelf op te richten. De ploeg heeft de eerste 20 minuten van de tweede helft moeite om de bal voorin vast te houden. Te vaak worden spitsen Nynke en Jill de diepte ingestuurd, waar een bal in de voeten tot meer rust zou leiden en dat ook meer kans geeft aan middenvelders Myrthe, Joy, Quinty en Lieke om aan te sluiten. In de laatste 20 minuten lukt dat steeds beter en in minuut 66 ziet de ploeg dat ook beloond worden. Quinty en Jill zetten een aanval op en laatstgenoemde wordt daarbij onreglementair afgestopt. Een vrije trap op een mooie positie is het resultaat. Lieke gaat achter de bal staan en poeiert de bal heerlijk binnen. Een mooie beloning voor de prima wedstrijd die ze speelt op het middenveld.

Met nog een kwartiertje te gaan staan de ploegen nog voor een knallend einde. Dat knallende einde begint wel pas 2 minuten voor het laatste fluitsignaal. Het venijn zit niet voor niets altijd in de staart natuurlijk. De Moer verdient een corner en Lieke brengt de bal richting de doelmond. Ditmaal is het geen weergaloze kopbal in de kruising zoals vorige week, maar een bal die in de kluts komt. Jill is er vervolgens als de kippen bij om de trekker over te halen. De Moer komt terug tot 2-3 en ineens lijkt er nog iets te halen. Vanaf de aftrap wordt Joy naar voren gestuurd, maar helaas weet de bal daar niet meer te komen. Wel komt die nog aan de andere kant en weet BSC zelfs nog de 2-4 te maken wanneer er niet wordt ingegrepen bij een diepe bal. Direct hierna is het afgelopen, met recht een knallend einde.

De bal is in de tweede helft twee keer goed gevallen, maar helaas ook nog een paar keer niet zo goed. BSC vertrekt uiteindelijk terecht met de volle buit uit Klein-Zundert, daar valt weinig aan af te dingen. Wel is het knap van Moerse Boys MO17 dat het uit een verslagen positie (0-3) nog knap terug weet te knokken tot 3-2. Wanneer die “NOAD-instelling” vast kan worden  gehouden, gaan er ongetwijfeld nog mooie dingen gebeuren in Klein-Zundert. Volgende week wacht de ploeg een nieuwe kans om weer punten te pakken. De stadsgenoten van BSC komen dan op bezoek, namelijk Roosendaal MO17. Aftrap dan is om 14:45. De weersvoorspellingen zijn opnieuw prima, dus tot volgende week!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp